Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Веслування на байдарках і каное

2022-08-18 20:03 Дев'ять років тому у Мексиці я вперше в житті сів на каное. Уявивши себе нащадком ацтеків ...

Дев'ять років тому у Мексиці я вперше в житті сів на каное. Уявивши себе нащадком ацтеків або майя, завзято орудував веслом на тихій річечці посеред тропічної природи. Та брак досвіду все ж зіграв злий жарт: на одному з поворотів мій човен перехилився, і я разом із веслом опинився у воді. Добре, що вмію плавати; пощастило також, що крокодили в цій річці або не водилися, або у них був тихий час.

Справжні майя й ацтеки, а також і північно-американські індійці набагато краще вправлялися з своїм водним транспортом, бо не розвагатись сідали на нього, а щоб вирушити на полювання чи рибалку. Для цього ж на далекій і холодній Півночі ескімоси та алеути винайшли каяки та байдарки. А в наш час європейці підступно привласнили цей вид пересування водною гладдю, і нічого не заплативши за авторські права знедоленим тубільцям, перетворили його на цікавий і захоплюючий вид спорту.

У всякому разі, набагато цікавіший за академічне веслування. Там ти сидіш тихенько, і рівномірно штовхаєш весла, прикріплені до човна. Та ще й керманич-дармоїд пристроївся: сам не веслує, а тільки командує. Для росіян чи білорусів це нормально - вони до керманичів звикли. А що робити представникам вільного світу? Вірно, йти у байдарочники і каноїсти. Тут всі рівні, і весло повністю у твоїх руках; роби їм що бажаєш, хоч штовхай у спину втомленого партнера, якщо чуєш як він хропить. А головне, що на відміну від "академічки", спортсмени рухають свої човни сидячи чи напівстоячи обличчям уперед.

Мабуть тому, росіяни на останній Олімпіаді й залишились без нагород. Якщо країна рухається назад, у минуле, то й спортсмени не можуть бути осторонь. Зате українська каноїстка Людмила Лузан у Токіо двічі стала призеркою, а за рік після Ігор й перемогла на чемпіонаті світу. Висновок один: і у спорті, і у житті дивитися треба тільки вперед. І перемога обов'язково з'явиться за обрієм.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.08.2022, 20:03
18.08.2022, 20:03
401115 2 Internat, sureman
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2162 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть