Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Тринадцятий стілець (майже за Ільфом і Петровим)

2022-12-28 20:26 Чергові Нью-Васюки на сході: збірну Росії намагатимуться запхати до Кубку Америки (з новин). Незваний гість не ...

Чергові Нью-Васюки на сході: збірну Росії намагатимуться запхати до Кубку Америки (з новин).

Незваний гість не мав шкарпеток, та президент РФС та його колеги дивилися не на ноги відвідувача, а на його руки, в кожній з яких він тримав по пляшці віскі.

-Остап Бендер, уповноважений ФІФА у країнах Арктики й Антарктики, - назвався незнайомець.

Дуже радий, Остапе...,- шанобливо промовив президент.

-Ібрагімович, та до Златана відношення не маю. Щось холодно у вас дуже, - поскаржився Бендер, передаючи пляшки секретарю.

  • Що поробиш, це Анадир -столиця колись великої Росії, - у голосі господаря відчувався сум і сарказм одночасно. - Не живемо, а доживаємо. Шпигуни євросоюзівські на кожному кроці. Навіть прах лідера нації доводиться ховати від наруги. Яким вітром занесло вас сюди, Остапе Ібрагімовичу?

Бендер прийняв трохи 40-градусної рідини, щоб зігрітись, і присів на стілець.

  • Ближче до тіла, як казала моя колишня дружина мадам Грицацуєва, - почав він. -Отже, у кращих футбольних домах Європи і Америки назріла ідея проведення Кубка Арктики за участю усіх збірних цього регіону. Оскільки Росія завжди вважалася великою арктичною державою, вас теж запросять. І це ще не все. У ФІФА бажають провести турнір у російській столиці, тобто тут, в Анадирі.

У президента та його колег затремтіли руки та інші частини тіла. Секретар ледве не вилив віскі на лисину казначея.

-І це ще не все, - Остапа несло .- Кубок планується зробити відкритим, тобто участь кращих команд Європи та Америки гарантована. Уявляєте: Мессі в Анадирі? І проходитиме турнір у вас щорічно, тобто прийдуть спонсори й інвестори, з'являться нові отелі та стадіони. А далі, - Остап зробив ефектну паузу, - ФІФА для зручності перенесе свою штаб-квартиру із Цюриха сюди. За ними потягнуться інші міжнародні організації і банки; зрештою вашу столицю перейменують у Нью-Цюріх, а місто в Швейцарії задовольниться назвою Старий Анадир. Невдовзі усі чемпіонати світу з футболу, теж для зручності, прийматиме тільки одне місто у світі. І це - місто, де ми з вами зараз знаходимось.

-І що головне,- продовжив Бендер,- вам це нічого не буде коштувати. Ось тільки..., - він знітився. -Треба в дебюті партії, я хотів сказати - на початку проекту, щось вкласти: на піар та лоббування політиків, щоб санкції з вас поскоріше зняли. Як кажуть у нас в Цюриху: "Не підмажеш - залишишся при своїх інтересах".

-Але у нас в РФС тільки 20 мільйонів рублів налом ,- розвів руками вартовий футбольної скарбниці.

"200 доларів, - Остап подумки конвертував "дерев"яні" у вільно конвертовану валюту. -Нічого, до Омська доїду, а це вже Китай. Там вже до Саратова близько, тобто до кордонів Євросоюзу. Ще одна ніч у потягу, і я у Брянську, а це Україна, значить до Одеси рукою подати",- при думці про рідне місто, та ще й з конвертом з рублями у кишені, він навіть підстрибнув, і раптом відчув під собою щось тверде.

-Я так і знав, - мізок Остапа запрацював хутко-хутко. - Був ще тринадцятий стілець, де й заховані основні коштовності покійної тещі. І старий йолоп Воробьянінов дарма намагався перерізати мою горлянку...

З офісу РФС син турецько-підданого вийшов із грошима в кишені та стільцем під піхвою. Футбольні чиновники не могли його зупинити, бо вже бачили солодкі сни про солодке життя у Нью-Цюриху. Потім опинившись в готельному номері, він голоруч зірвав матерію з тринадцятого стільця.

-Є! - заволав великий комбінатор, коли в його руках з"явилася досить важкувата скринька. - Все, забули про Одесу. Ріо і тільки Ріо, та й де Жанейро теж підходить. -Він підняв кришку, і розширеними очима подивився на незрозумілу речовину сіруватого коліру.

Що це? - у розпачі повторював Остап, поки не порившись у цій субстанції, не дістав клаптик паперу, де російською та англійською було написано : "В.В Путін. 7 жовтня 1952 - 24 вересня 2023. Повішений за вироком Міжнародного трибуналу".

Зітхнувши, Бендер разом із знахідкою пішов до вбиральні, а коли повернувся, скринька була порожньою.

-Нічого, коли перекваліфікуюся в управдоми, буду в ній різний інструмент тримати, - колишній уповноважений ФІФА виявився дуже практичною людиною.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.12.2022, 20:26
28.12.2022, 20:26
434130 2 Internat, bam73
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2160 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть