Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «Назарий Русин или Олег Блохин?»

2019-05-13 12:57 Навесні 1972 року в «Динамо» настала криза нападників. Бишовець був постійно травмований, Хмельницький теж, Пузач втратив ... Николай Несенюк: «Назарий Русин или Олег Блохин?»

Навесні 1972 року в «Динамо» настала криза нападників. Бишовець був постійно травмований, Хмельницький теж, Пузач втратив швидкість... Довелося взяти із дубля 19-річного Блохіна, який відзначався космічною, як на ті часи, стартовою швидкістю. Юний Олег у першому ж матчі «запоров» кілька чистих виходів сам на сам і продовжував це робити у наступних іграх. Але почав і забивати — у тому сезоні на рахунку Блохіна було 14 м’ячів. Якби він забивав все, що йому створювала команда, то було би під 50...

Олег Блохин

Що було далі всі знають. Олег Блохін став у наступне десятиліття безперечним лідером нападу «Динамо» та збірної СРСР, володарем «Золотого м’яча» і, як на мене, кращим нашим футболістом усіх часів. Йому пощастило, що 1972 року не було післяматчевих прес-конференцій, тож публічно звинуватити його у нереалізованих моментах не було фізичної можливості. Що говорив Олегу в роздягальні тренер Олександр Севідов, я не знаю. Знаю лише, що і Севідов, і Лобановський з Базилевичем, і численні тренери збірної СРСР цінували Блохіна саме за те, що у нього завжди були моменти забити, і він їх частково реалізовував.

Особливо це розумів Валерій Лобановський, який знав, який скарб дістався йому в особі Блохіна з його стартовою швидкістю. Згодом Лобановський намагався знайти ще одного такого футболіста. Пробували Хапсаліса, Бєланова, забутого вже усіма Морозова... З Бєлановим вгадали і отримали ще один «Золотий м’яч».

У нинішньому «Динамо» є два футболісти із високою стартовою швидкістю — Русин та Супряга. Русин, коли виходить на поле, завжди має моменти і забиває м’ячі. Але його не підтримують, а навпаки — саджають на лаву запасних! Та ще й звинувачують у нереалізованих моментах.

Невже не ясно, що головне в тому, що ці моменти у Русина є!!! У привезеного за великі гроші немолодого Соля цих моментів майже не було, у Вербича, якого перевели із флангу, теж. Не кажу вже про Пену аби нікого не образити. Тож маємо двадцятирічного футболіста, який у кожній грі має моменти і майже у кожній грі забиває. Але майже не грає, як грав свого часу Блохін.

Розумію, що у часи юного Блохіна нинішні тренери ще не народилися. Розумію, що футбол змінився. Але цінність футболістів зі стартовою швидкістю залишилась. Я не порівнюю Русина із Блохіним — для порівняння Русин мав би грати, а не виходити на поле вряди-годи зі страхом помилитися і більше не потрапити до складу.

1972 року теж ніхто не здогадувався, що пацан, що не потрапляє у ворота із п’яти метрів — майбутній кращий футболіст Європи. Але були тренери, які у цього пацана вірили!

Микола НЕСЕНЮК, Facebook

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Тибо Куртуа: «Великий Лунин» 11
Dynamo.kiev.ua
18.04.2024, 12:12
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть