Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «Наказание» от УАФ для «Арсенала» — как поощрение»

2019-06-04 15:46 Українська асоціація футболу суворо покарала клуб «Арсенал-Київ» — команда має провести перший матч наступного сезону без ... Николай Несенюк: «Наказание» от УАФ для «Арсенала» — как поощрение»

Українська асоціація футболу суворо покарала клуб «Арсенал-Київ» — команда має провести перший матч наступного сезону без глядачів. Якби це був «Арсенал» лондонський, то таке рішення спричинило би всесвітній скандал, багатомільйонні збитки та купу гучних судових процесів. «Арсенал» же київський може лише подякувати за таке «покарання». З першого дня виступів «клубу» серед вітчизняних професіоналів і дотепер глядачі на матчі цього невідомо ким і навіщо утвореного колективу не ходять. Навіть на четвертий рік існування цього «Арсеналу», коли той виступав у вищій лізі, на стадіон приходили лише сотня-півтори людей. З ними були самі лише клопоти — квитки друкуй, порядок забезпечуй... Суцільні збитки.

Фото: arsenal-kyiv.com

Тож «покарання» від УАФ для «Арсенала» насправді як подяка. Гадаю, про таке мріють чи не всі вітчизняні футбольні клуби, які або не мають глядачів узагалі, або мають їх лише купку, і вимушені платити штрафи за їхню поведінку. Як на мене, логічним продовженням політики УАФ має бути проведення всіх футбольних матчів без глядачів, аби не заважали.

Зауважите, що це безглуздо? Коли це буде остаточне рішення — то так. А коли це перший крок до нової якості футбольних глядачів, то все виглядає логічно. Справді — навіщо пускати на стадіон людей, які можуть потенційно порушити порядок? Щось зламати, когось побити, образити? Чи не краще пускати на футбол виключно організованих глядачів, які поводитимуться саме так, як скажуть ті, хто їх організував?

Я не жартую — такий досвід є. На фінальному матчі Кубка України 2012 року, що пройшов у Києві, на трибунах було понад десять тисяч прихильників донецького «Металурга» із відповідними прапорами та рештою символіки, які організовано підтримували команду, що програла донецькому «Шахтарю». Ні до цього дня, ні після ніхто тих десять тисяч уболівальників не бачив. Краса: коли треба — є глядачі, коли ні — немає.

Щось подібне вже роблять із уболівальниками національної збірної України, створивши структуру, яка возить на матчі та забезпечує всім необхідним кілька тисяч людей. Поки що, окрім них, на стадіон ще просочуються неорганізовані уболівальники. Але це, я думаю, ненадовго. Бо ж із правильними глядачами жодних проблем, не те що з нормальними. Звісно, коли такі є.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть