Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход
ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №3
У третьому турі АПЛ «Ліверпуль» в культовому дербі Англії здолав лондонський «Арсенал» та одноосібно очолив турнірну таблицю. Підопічні Клоппа залишаються єдиною командою, яка не втрачала очки в нинішньому сезоні. Андрій Ярмоленко вперше з'явився в стартовому складі, а його «Вест Гем» впевнено переміг нещасний «Уотфорд» і здобув перші три очки в сезоні.

«Манчестер Юнайтед» продовжить лихорадить. «Червоні дияволи» не зуміли реалізувати пенальті та пропустили гол від «Кристал Пелас» на останніх хвилинах, а Френк Лемпард нарешті тріумфував. Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 3 туру АПЛ.

Результати 3 туру АПЛ
«Астон Вілла» — «Евертон» — 2:0
Голи: Уеслі (21), Ель-Газі (90+5)

«Суха» серія «Евертона» завершилася
До матчу з «Астон Віллою» «Евертон» залишався єдиною командою в АПЛ, яка ні разу не пропускала голів. Поїздка на «Вілла Парк» мала стати черговим поєдинком, в якому підопічні Марко Сілви наберуть бажані три очки, однак новачок АПЛ по-справжньому здивував.

З перших хвилин «Евертон» захопив ініціативу і перейшов до наступальних дій. Особливо виділявся бразилець Рішарлісон, який неоднарозово загострював ситуацію біля воріт Тома Хітона. В одному із епізодів нападник вимагав поставити одинадцяметровий, однак арбітр не оцінив акторську майстерність футболіста.

За таке нахабство «Астон Вілла» покарала забитим голом — іспанець Хота віддав ювелірну передачу на новачка Уеслі, який прекрасним ударом у лівий кут засмутив Джордана Пікфорда. Перший тайм видався досить неоднозначним, «Евертон» атакував і мав моменти забити, однак забили господарі поля, а після пропущенного голу команди взагалі перестали грати.

По перерві «іриски» значно активізувалися — прекрасні шанси зрівняти рахунок мали Алекс Івобі та Тео Уолкотт, але першому на заваді стала штанга, а другий з п'яти метрів відправив «круглого» на трибуни. Ну і як говорить відома всім нам приказка: «Не забиваєш ти — забивають тобі». У доданий арбітром час «віллани» вийшли в контратаку, в якій Анвар Ель-Газі прекрасно справився із захисником, а згодом відправив м'яч між ніг Пікфорда і встановив остаточний результат у матчі.
«Норвіч» — «Челсі» — 2:3
Голи: Кандтвелл (6), Пуккі (30) — Абрахам (3,68), Маунт (17)

Лемпард вперше тріумфував!
Лондонський «Челсі» під керівництвом Френка Лемпарда ще ні разу не перемагав. Незважаючи на те, що «сині» демонстрували видовищну гру, перемога завжди вислизувала з їх рук.

Поєдинок у Норіджі розпочався без розкачки. У першій же своїй атаці «сині» відзначилися голом — Темі Абрахам відгукнувся на передачу Аспілікуети і першим дотиком вколотив «круглого» в ворота Тіма Крула. Однак «Норвіч» довго не сумував. Відразу після пропущенного голу підопічні Даніеля Фарке розігнали атаку в відповідь і Кандтвелл у подібному до Абрахама стилі зрівняв рахунок у матчі.

Звичайно, що по рівню гравців «Норвіч» значно поступається «Челсі», однак «канарки» чинили пристойний опір супернику. За свою авантюрність господарі поля поплатилися ще одним пропущенним голом — Мейсон Маунт прекрасно змістився з лівого флангу і прошив воротаря «канарок». Після цього за справу взявся лідер «Норвіча» Теему Пуккі — фін опинився самотнім в штрафному майданчику «синіх» і недбалим ударом таки зумів вдруге зрівняти рахунок у матчі.

На другий тайм «Челсі» вийшов досить зарядженим, адже вчетверте впасти головою в бруд підопічним Лемпарда не хотілося. В одній із атак Темі Абрахам в притаманному для нападника стилі розібрався з захисниками «Норвіча» і вивів свою команду вперед. Однак «Челсі» міг знову бути покараний за свої помилки, але на цей раз після удару Годфрі «синіх» врятувала перекладина. Лемпард вперше зумів перемогти, але у нього має бути чимало запитань до своїх підопічних.

«Брайтон» — «Саутгемптон» — 0:2
Голи: Дженело (55), Редмонд (90+1)

Магія Поттера не спрацювала
«Брайтон» в цьому сезоні несподівано вистрілив, здобувши переконливу перемогу над «Уотфордом» (3:0), «чайки» закохали в себе нейтральних цінителів АПЛ.

Головний тренер «Брайтона» Грем Поттер досить уміло використовує своїх атакуючих гравців, почергово змінюючи їх позицію на полі. У гості до «чайок» завітав скромний «Саутгемптон», який у цьому сезоні досить довго набирає оберти.

До 30-ї хвилини «Брайтон» демонтрував досить зрілу та привабливу гру. Ніл Мопей та Мартін Монтойя мали прекрасні нагоди, щоб відзначитися, але «круглий» летів у сантиметрах від стійки.

Згодом підопічні Поттера залишился в десятьох — Флорін Андоне покинув поле за досить грубу проти суперника. Після цього ініціатива перейшла до «Саутгемптона». Скориставшись кількісною перевагою, «святі» по перерві відкрили рахунок у матчі. Мусса Дженепо прекрасним пострілом здалеку наніс розмочив ворота «Брайтона», а під кінець тайму Натан Редмонд ударом з близької відстані встановив остаточний рахунок у матчі.

«Манчестер Юнайтед» — «Кристал Пелас» — 1:2
Голи: Джеймс (89) — Айю (32), ван Анхолт (90+3)

І знову пенальті, і знову втрачені очки
Для МЮ поєдинок проти «Кристал Пелас» був на вагу золота, адже саме в таких матчах здобувають очки для перемоги в АПЛ, однак підопічні Сульшера знову розчарували.

Зустріч розпочалася активними діями гравців МЮ, молодий талант манкуніанців Даніел Джеймс мав змогу записати своє прізвище на табло, але йому не вдалося з семи метрів переграти Гуаїту. Згодом Маркус Рашфорд зі штрафного полоскотав нерви вболівальникам «орлів». МЮ дуже хотів забити гола, але в той вечір точність була на стороні гравців із Лондона. В одній зі своїх небагатьох атак Джордан Айю вийшов сам на сам із де Хеа і майстерно відправив «шкіряного» в лівий кут воріт.

Після п'ятнадцятихвилинки гравці МЮ вигляділи неймовірно запаленими і невдоволеними розвитком подій. Захисник гостей Лука Мілівоєвич вирішив дати шанс манкуніанцям зрівняти рахунок і привіз пенальті, заваливши Мактоміная. Однак штатний пенальтист Маркус Рашфорд слідом за Погба не реалізував стандарт. Таке положення справ загострювало ситуацію для МЮ, під занавіс тайму Даніел Джеймс таки зумів забити. Здавалося, що матч завершиться нічиєю, але ван Анхольт так не вважав. Голландець прекрасно ввірвався до штрафної МЮ, отримав передачу і встановив остаточний рахунок у матчі.

«Уотфорд» — «Вест Гем» — 1:3
Голи: Грей (17) — Нобл (3,пен.), Алле (64,73)

Алле, Алле!
«Уотфорд» досить несподівано став аутсайдером нинішнього розіграшу АПЛ. У стартових матчах чемпіонату Англії підопічні Хав'єра Грасії поступилася «Брайтону» (0:3) та «Евертону» (0:1) і розташувалися на останній сходинці турнірної таблиці. «Вест Гем» також досить в'яло стартував у новому сезоні і, в деякій мірі, розчарував своїх прихильників.

У дебюті поєдинку «джмелі» продовжили ускладнювати ситуацію — Дукуре в брудному стилі збив Лансіні в штрафному майданчику і арбітр призначив пенальті. Марк Нобл по-капітанськи реалізував його. Згодом Андре Грей урівняв шанси обох команд, відгукнувшись на передачу Х'юза, він сильним ударом відправив м'яч в лівий кут воріт. Через декілька хвилини гравці «Уотфорда» також хотіли пробити пенальті, але система VAR допомогла рефері розібратися в спірному епізоді.

Під занавіс тайму Андрій Ярмоленко міг виводити «молотобійців» вперед, але українець влучив в стійку воріт. У другому таймі «Вест Гем» кардинально змінився і виглядав, як справжній гранд англійського футболу. Новачок команди Себастьян Алле протягом 10 хвилин відзначився двома голами. Спочатку француз зіграв, як типовий накінечник, забивши гол із трьох метрів, а згодом Себастьян в акробатичному стилі з тієї ж самої позиції, що і в першому голі, завдав «мертвого» удару по воротам «Уотфорда». Після шаленої десятихвилинки «молотобійці» не форсували гру і довели її до логічного завершення.

«Лестер» — «Шеффілд» — 1:2
Голи: МакБерні (62) — Варді (28), Х.Барнс (70)

Матч потужних ударів
«Шеффілд» — це справжня команда-загадка. Маючи найменший бюджет серед клубів АПЛ, «клинки» нав'язали боротьбу іменитим суперникам і в перших двох турах здобили чотири очки. «Лестер» також непогано стартував, здобувши два залікових пункти в матчах з «Челсі» та «Вулверхемптоном».

Поєдинок на «Бремолл Лейн» розпочався за переваги гостей. Джеймс Медісон та Юрі Тілеманс почергово загострювали ситуацію біля воріт Діна Хендерсона, але в завершальній фазі «лисам» не вистачало майстерності та влучності. Однак перший серйозний момент підопічні Роджерса реалізували. Джеймі Варді отримав м'яч на краю штрафного майданчика і сильним пострілом відправив «круглого» під перекладину. Воротар нічого не зміг зробити проти такої потужної гармати 32-річного англійця.

У другому таймі «Шеффілд» зумів вирівняти ситуацію на полі. Особливо виділялася «семірка» клинків Джон Лундстрем. 25-річний інсайдер неодноразово був центральною фігурою матчу, але відзначитись вдалося його колезі Оліверу Макберні, який відгукнувся на передачу з флангу від Болдока і переправив «круглого» в лівий кут воріт. Однак в той вечір все вирішували потужні та влучні удари. У середині другої половини зустрічі Харві Барнс вдало зіграв на підбиранні і неймовірно сильним ударом з лінії штрафної вивів «лис» вперед. Після цього гості заспокоїли гру і не дали супернику нічого зробити біля воріт Шмейхеля.

«Ліверпуль» — «Арсенал» — 3:1
Голи: Матіп (41), Салах (49, 58,пен.) — Торрейра (85)

«Ліверпуль» виходить в одноосібні лідери
У центральному матчі туру «Ліверпулю» протистояв його улюблений суперник, адже саме в поєдинках з «канонірами» мерсисайдці завжди показували прекрасну гру та перемагали з розгромним рахунком.

Традиційне для Англії дербі розпочалося класично. Суперники почергово володіли м'ячем і досить обережно виходили з оборони в атаку. Перший момент створили гості — П'єр-Емерік з 20 метрів перекидав вийшовшого з воріт Адріана, але габонцю не вистачило влучності. Після цього вболівальники побачили по-справжньому атакуючий футбол. На момент Мане «Арсенал» відповів двома ударами новачка команди Ніколя Пепе.

Безумовно, що подібне не могло довго продовжуватися. Під занавіс тайму Александр-Арнольд виконав кутовий удар, а Жоель Матіп відкрив рахунок у матчі.

Другий тайм розпочався досить активно і активність вся надходила зі сторони господарів поля. В одному із епізодів Мохамед Салах пошив у дурні захисників «Арсенала», за що Давід Луїс потягнув його за футболку і арбітр призначив одинадцяметровий. Сам постраждалий прийнявся його виконувати і досить впевнено реалізував. Згодом Салах продемонстрував дива техніки та швидкості — єгиптянин уміло звільнився від опіки на правому фланзі і ввірвася в штрафний майданчик «канонірів», де в боротьбі тет-а-тет переграв Бернда Лено.

Після рахунку 3:0 «червоні» заспокоїли гру і не так активно пресингували, як до цього. «Арсенал» намагався скоротити перевагу господарів, але це їм вдалося тільки під кінець другого тайму — Лукас Торрейра виявився найспритнішим в штрафній зоні «Ліверпуля» і завдав удару в правий кут воріт Адріана. Після цієї перемоги «Ліверпуль» став одноосібним лідером чемпіонату Англії.

«Брайтон» — «Манчестер Сіті» — 1:3
Голи: Уілсон (45+3) — Агуеро (15,64), Стерлінг (43)

Без сюрпризів
Після нічиєї з «Тоттенгемом» підопічні Гвардіоли не мали ніякого права втрачати очки, адже «Ліверпуль» продовжував перемагати і відриватись від переслідувачів.

«Манчестер Сіті» без роздумів та перекатувань розпочав поєдинок на «Дін Корті». Обступивши штрафну зону господарів, «міщани» зуміли відзначитись. Гол на свій рахунок записав аргентинець Агуеро. Давід Сільва відразу міг подвоїти рахунок, але в той вечір фортуна була не на його стороні. Після цього весь перший тайм пройшов за переваги «Сіті», але без гострих моментів.

Під занавіс першої половини зустрічі стало дуже гарячо. Спочатку Рахім Стерлінг вийшов на рандеву з Рамсдейлом, а згодом вихованець «Ліверпуля» Харрі Уілсон зі штрафного забив один із найкрасивіших голів туру.

Гострі моменти, володіння м'ячем, надійна гра в обороні і забитий гол — основна характеристика гри «міщан» у другому таймі. Третій забитий м'яч на свій рахунок записав Серхіо Агуеро. Варто відзначити, що весь матч у складі «Манчестер Сіті» провів Олександр Зінченко.

«Тоттенгем» — «Ньюкасл» — 0:1
Гол: Жоелінтон (27)
«Припливли»
У минулому турі «Тоттенгем» зумів забрати ноги в матчі з діючим чемпіоном і привезти одне очко з Манчестера. «Ньюкасл» же сенсаційно поступився новачку «Норвічу» і знову залишився без залікових пунктів.

Підопічні Стіва Брюса провели прекрасну роботу над помилками і зуміли здивувати суперника, який, очевидно, готувався до іншого розвитку подій. У середині першого тайму Шон Лонгстафф прекрасно пробив під перекладину, Льоріс перевів м'яч на кутовий. Через декілька хвилин «сорокам» таки вдалося вийти вперед — новачок Жоелінтон опинився самотнім в штрафній зоні «шпор» і відправив «круглого» в сітку воріт Льоріса. Звичайно, що вболівальники знаходилися в повному недорозумінні, але все відбувалося по грі.

«Тоттенгем» побіг відіграватися, але після голу оборона «сорок» значно зміцніла і тому «шпорам» було тяжко проходити глибоко-ешеловану лінію захисту суперника.

У другому таймі прекрасну нагоду забити змарнував Лукас, який пробив досить високо з досить вигідної позиції, але це відбувалося вже в кінці зустрічі. Таким чином, «Тоттенгем» ускладнив собі становище і відпустив «Сіті» і «Ліверпуль» вперед.

«Вулверхемптон» — «Бернлі» — 1:1
Голи: Хіменес (90+7) — Барнс (13)

Украдена перемога
«Бернлі» в нинішньому сезоні по-справжньому дивує. Підопічні Шона Дайча не мали проблем у матчі з «Саутгемптоном» (3:0) і створили неабиякі труднощі «Арсеналу» (1:2). Для «Вулверхемптона» сезон розпочався раніше, ніж для всіх, адже «вовки» грають в кваліфікаційному раунді Ліги Європи. І грають досить успішно.

У дебюті поєдинку Ешлі Барнс продовжив свою гольову серію і фантастичним ударом із-за меж штрафної відкрив рахунок у матчі. Через дві хвилин Бен Мі мав прекрасну нагоду подвоїти перевагу, але перекладина зіграла за «Вулверхемптон». Здавалося, що гостем поєдинку є саме «Вулверхемптон», а не «Бернлі». Хлопці Дайча грали досить уміло та грамотно. Дуже сподобались їхній виходи з оборони в атаку. Перший тайм «кларетові» провели еталонно, однак у другій половині проблеми нахлинули їх.

По перерві гравці «Вулверхемптона» виглядали так, неначе їх підмінили. «Бернлі» більше не володів ініціативою і перейшов в режим захисту. Довгий час зграя спантеличених «вовків» не могла зломити нахабних гостей, але в останню мить їм удалося по-дружньому розійтись з «кларетовими». На останніх секундах поєдинку Ерік Пітерс не по правилам зіграв у власному штрафному майданчику і головний арбітр призначив одинадцяметровий. Рауль Хіменес прийнявся його виконувати і впевнено розвів по сторонам м'яч і воротаря.

Мохамед Салах
Кращий гравець туру
У минулому сезоні Мохамеду Салаху не часто вдавалося бути лідером на полі в матчах із серйозними суперниками. Єгиптянин довгий час не міг відзначитися, а вирішальні голи в клубі забивав Садьо Мане. У Лізі чемпіонів Салах також не мав гольового успіху, тому перед початком сезону Мохамед поставив перед собою задачу бути головною фігурою в поєдинках з топ-командами.

У центральному матчі туру Мохамед Салах був головною діючою фігурою і саме від нього йшов весь імпульс гри. У проміжок часу між 45 і 60 хвилинах форвард «Ліверпуля» був просто кращим. Його швидкість та техніка створювали паніку в рядах «Арсенала». Давід Луїс тільки руками міг зупинити прудкого нападника, за що «Арсенал» отримав пенальті в власні ворота. Мохамед, як справжній воїн, сам прийнявся його виконувати і потужним ударом реалізував його. Згодом нападник «Ліверпуля» продемонстрував, чому його вважають одним із кращих гравців на планеті. Накрутивши захисників на фланзі, Мохамед протягнув м'яч до штрафного майданчику і в фірмовому стилі відзначився голом.

У таких матчах і проявляються справжні лідерські якості. Салаху вистачило 15 хвилин, щоб зробити необхідну перевагу і загнати «Арсенал» в глухий кут.

Турнірна таблиця
Кращі бомбардири
Пишіть в коментарях, хто на Вашу думку стане кращим бомбардиром цього сезону?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть