Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход



ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №12

У 12 турі зустрічалися гегемони англійського футболу — «Ліверпуль» та «Манчестер Сіті», підопічні Клоппа впевнено перемогли і збільшили перевагу від «Сіті» на 9 очок. «Манчестер Юнайтед» поступово знаходить свою гру, матч з «Брайтоном» став легкою прогулянкою для «червоних дияволів».

Дикий «Шеффілд» у гостях у «Тоттенгема» по-господарськи провів поєдинок і записав до свого активу один набраний бал. «Лестер» у непростому матчі з «Арсеналом» здобув перемогу і піднявся на другу сходинку АПЛ. Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів чергового туру чемпіонату Англії.
Результати 12 туру










«Норвіч» — «Уотфорд» — 0:2
Голи: Деулофеу (2), Грей (52)
Дебютний тріумф «Уотфорда»
У матчі 12-го туру зустрічались аутсайдери англійської прем'єр-ліги «Норвіч» та «Уотфорд». Обидві команди демонструють невиразну гру у цьому сезоні. Але якщо від «канарок» годі було розраховувати на високі місця, то от «шершні» неочікувано займають низьку позицію і вже встигли змінити головного тренера.

Поєдинок розпочався із швидкого голу у ворота «Норвіча». Хавбек команди Буеніда в простій ситуації втратив м'яч у центрі поля, «круглого» підхопив Жерар Деулофеу, який пройшов декількох оборонців суперника і точно пробив у кут воріт Крула. Іспанець продемонстрував чудовий дриблінг, якого навчився в академії «Барселони». Після пропущеного голу господарі взяли гру під свій контроль, але до якихось небезпечних моментів справа не доходила. Вся гострота в атаці «канарок» йшла від лівого вінгера Онеля Ернандеса, але його флангові навіси не знаходили адресата. В одному із епізодів кубинець виходив на побачення із Беном Фостером, але голкіпер вчасно вийшов із воріт і нівелював старання суперника.

У середині тайму наставник «Уотфорда» Кіке Санчес Флорес провів вимушену заміну — замість травмованого Перейри на полі з'явився Андре Грей, якому судилося стати героєм зустрічі. Вже в наступній атаці форвард пробивав із меж штрафного, але його удар заблокували захисники.

Другий тайм розпочався з атак «шершнів», які й призвели до другого взяття воріт. Деулофеу навісив з флангу, а першим на м'ячі опинився Грей, який подвоїв перевагу своєї команди. Гості знову віддали ініціативу супернику, але «Норвіч» був у цей вечір непомітним на футбольному полі. Шанс господарям відігратись надав арбітр матчу Андре Марінер, який показав другу жовту картку Кабаселе і залишив «Уотфорд» у меншості.

Підопічні Даніеля Фарке атакували великими силами, але окрім дальних пострілів Макліна нічим особливим не запам'ятались. Голкіпер гостей Бен Фостер впевнено діяв на виході й вміло координував дії своїх захисників. У результаті «шершні» здобули свою першу перемогу в чемпіонаті, чим підняли настрій наставнику команди Кіке Санчесу Флоресу. Доречі, вперше за довгий час до заявки потрапив Трой Діні.











«Челсі» — «Кристал Пелас» —2:0
Голи: Абрахам (52), Пулішич (79)
Впевнена хода «Челсі»
Вперше в цьому розіграші англійської прем'єр-ліги лондонське дербі проходило на «Стемфорд Бридж». У гості до «Челсі» приїхав «Кристал Пелас», який дуже непогано розпочав цей сезон. Підопічні Френка Лемпарда після шаленої гри у Лізі чемпіонів проти «Аяксу» (4:4) здобули свою шосту перемогу поспіль у чемпіонаті.

Як і очікувалось, «аристократи» розпочали гру першим номером. Вже не 10-й хвилині Пулішич міг відкривати рахунок у поєдинку. Американець вдало прокинув повз захисників, але Гуаїта вчасно вийшов із воріт і відбив м'яч на кутовий. Господарі впевнено контролювали хід подій, змушуючи суперника порушувати правила на власній половині. «Челсі» мав декілька непоганих можливостей відзначитися після виконання штрафних ударів. Після пострілів Вілліана і Емерсона «круглий» летів трохи вище воріт, а удар Маунта заблокував Джордан Айю. Вже на останніх секундах тайму «сині» втратили найкращу нагоду забити — Вілліан пробивав із меж штрафної, голкіпер вже був відіграний, але на заваді став захисник «орлів», який відважно кинувся під м'яч.

Такий розклад подій не влаштовував підопічних Лемпарда і по перерві вони продовжили свій наступ на ворота «Кристал Пелас». На 52-й хвилині Вілліан геніальним пасом п'ятою вивів Темі Абрахама на побачення з Гуаїтою — форвард не залишив жодних шансів іспанському голкіперу. У складі «Челсі» виділявся Пулішич, який вже втретє поспіль з'являється в першій одинадцятці команди. В одному із епізодів американець сильно пробивав у верхній кут воріт, але голкіпер суперника в неймовірному стрибку витягнув «круглого» з-під поперечки.

Після пропущеного голу «орли» відвели гру до середини поля, намагаючись створити бодай якийсь момент біля воріт Кепи. Єдиний повноцінний шанс забити змарнував Томкінс, який після навісу з флангу не влучив вже по пустим воротам суперника. «Челсі» покарав за невикористаний момент і подвоїв перевагу. Гол на свій рахунок записав Крістіан Пулішич, який виявився першим на добиванні після удару Бачуаї. Свисток Майкл Діна зафіксував впевнену перемогу «аристократів», які за підсумками туру обігнали «Манчестер Сіті» і ділять з «Лестером» другу сходинку в турнірній таблиці АПЛ.











«Бернлі» — «Вест Гем» — 3:0
Голи: Барнс (11), Вуд (44), Хіменес (54, авт.)
Фіаско «Вест Гема»
Ось і добігає кінця казка «Вест Гема», яка за останній місяць перетворилася в справжню драму. Схоже, що Маурісіо Пеллегріні відправиться в дострокову відпустку. Його підопічні продовжили безпереможну серію до шести матчів. Для «Бернлі» поєдинок проти «Вест Гема» став легкою прогулянкою. Варто відзначити, що в наступних турах «молотобійців» очікують поєдинки проти «Челсі», «Ліверпуля», «Тоттенгема». І там їм буде несолодко.

«Кларетові» досить впевнено розпочали знущання над «Вест Гемом». Ешлі Барнс залишився самотнім під час подачі з кутового й спокійно скористався передачею Тарковскі. У моменті з першим голом хлопці Пеллегріні нагадували школярів, які проводили черговий урок фізичного виховання. На 20-й хвилині Пеллегріні вимушено замінив Снодграсса і випустив Андрія Ярмоленка. Українець не зумів ввійти в гру і солідарно з партнерами провалився.

Під кінець першого тайму Кріс Вуд скористався блискучим пасом МакНіла і в один дотик прошив Хіменеса. Важливо відзначити, що в моменті з голом МакНіл так легко обійшов захисника, що той не встиг оглянутися, як його команда пропустила другий гол. Доречі, перед забитим м'ячем «Бернлі» вдалося відзначитися, але система VAR скасувала його.

По перерві нічого кардинального не змінилося, окрім гри «Бернлі» в нападі. Підопічні Дайча відкинули в сторону авантюризм і перейшли на збалансований режим. У другому таймі «кларетові» відзначилися третім голом, який організував воротар «молотобійців» Хіменес. Бразилець невдало відреагував на подачу з кутового і допоміг супернику забити «сухого листа». Здивувало те, як кіпер апелював до арбітра, спираючись на те, що суперник йому завадив. Але повтор довів, що воротарю міг завадити тільки одноклубник.

Після третього голу команди просто догравали поєдинок, «молотобійці» були повністю деморалізовані, вони відповіли декількома ударами, які нагадали скоріше відчай, ніж агресію.

Очевидно, що «Вест Гем» очікують зміни на тренерському містку, адже Пеллегріні так і не вдалося поставити стабільної гри, яка приносила б результат. Відрізками команда виглядала непогано, але їй не вистачало стабільності. Нині «Вест Гем» знаходиться в критичному становищі, команда займає 16 місце і лише на 5 очок випереджає аутсайдерів.











«Ньюкасл» — «Борнмут» — 2:1
Голи: Єдлін (42), Кларк (52) — Уілсон Г. (14)
І знову Кларк, і знову перемога
В одному зі своїх інтерв'ю головний тренер «Ньюкасла» Стів Брюс розповів, що він зрозумів велич клубу, коли читав спортивний журнал у вбиральні. Після того висловлювання команда 59-річного спеціаліста неодмінно перемагала. У минулому турі «сороки» спокійно розібралися з «Вест Гемом» і покинули зону вильоту.

Вдома з «Борнмутом» підопічні Брюса розпочали, як типові аутсайдери, а закінчили в стилі нинішнього «Ліверпуля». Першими відзначитися в матчі зуміли гості — Гаррі Уілсон отримав прекрасну передачу біля одинадцятиметрової позначки і влучно пробив у лівий кут. Через дві хвилини Дієго Ріко міг подвоїти перевагу, але воротар справився із його ударом.

«Ньюкасл» спокійно відреагував на стартовий ривок «Борнмута» і поступово взяв ініціативу під свій контроль. Під кінець тайму невгамовний Сен-Максімен сильно пробив по перекладині, а через хвилину віддав гольову на Єдліна. Таким чином, перший тайм команди завершили по-мировому, а ось в другій половині «Ньюкаслу» вдалося вийти вперед — Кіран Кларк дотепно перекинув воротаря в його ж зоні. Для захисника цей гол став другим поспіль у чемпіонаті.

У середині тайму парагваєць Альмірон пробивав по пустим воротам, але влучив в Сен-Максімена, який залишився на газоні після того, як зіштовхнувся з суперником. Однак це не завадило «Ньюкаслу» перемогти й піднятися на декілька щабелів вище.











«Саутгемптон» — «Евертон» — 1:2
Голи: Інгз (50) — Девіс (4), Рішарлісон (75)
Солодкий смак перемоги
Стадіон «Сент-Мері», що на Півдні Англії, приймав, мабуть, головних невдах цього сезону. «Евертон», який неочікувано для всіх розташовувався на 17-у місці, приїхав у гості до «Саутгемптона». Підопічні Ральфа Хазенхютля дуже багато пропускають і не знають смаку перемог вже сім турів поспіль.

Лазарет «ірисок» був переповнений напередодні протистояння зі «святими». У мерсисайдців свій шанс проявити отримали гравці, які не потрапляли до основного складу. Том Девіс вже на четвертій хвилині зустрічі відкрив рахунок у матчі, відгукнувшись на передачу Холгейта після навісу з кутового. Господарі не очікували такого розвитку подій. За весь перший тайм «Саутгемптон» не наніс жодного удару по воротам суперника.

«Евертон», відчувши, що на горизонті виднілись легкі три очки, ринувся вперед нарощувати свою перевагу. В «ірисок» виділялися Уолкот і Рішарлісон, котрі просто «рвали» фланги суперника, загострюючи ситуацію біля воріт Макарті. «Святі» рідко виходили в атаку, головним чином покладаючись на швидкість Мусси Дженепо.

По перерві наставник господарів зробив заміну — на поле з'явився Софіан Буфаль, який відразу додав швидкості атакам команди. Підопічні Хазенхютля вийшли зовсім з іншим настроєм, що і вилилось у забитий м'яч. Шнейдерлен дозволив Буфалю легко себе обійти на фланзі і виконати простріл, який вдало замкнув Данні Інгз. «Саутгемптон» продовжив атакувати великими силами і мав чудову нагоду вийти вперед, але після націленого удару зі штрафного Уорд-Прауза, «Евертон» врятував голкіпер Пікфорд.

У середині тайму головний тренер «ірисок» вирішив освіжити атакувальну лінію команди, випустивши на поле Івобі і Кальверта-Л'юїна. І через хвилину після їх виходу гості змогли забити. Рішарлісон замкнув сильний простріл Сідібе.

Останній відрізок матчу команди провели переважно в середині поля. «Евертон» був навіть ближче до забитого голу. Непогані моменти мав свіжий Алекс Івобі, але двічі його удари були заблоковані захисниками.










«Тоттенгем» — «Шеффілд Юнайтед» — 1:1
Голи: Сон Хин Мін (58) — Болдок (78)
Обмін ролями
Для «Шеффілда» виїзд у гості до «Тоттенгема» не став чимось страшним та жахливим. Підопічні Уайлдера в цьому сезоні спеціалізуються по виїздним поєдинкам — «клинки» зіграли п'ять матчів на полі суперника і ні одного разу не програли. На «Тоттенгем Стедіум» успішна серія «Шеффілда» продовжилася.

У першому таймі «Шеффілд» зіграв на рівні топових клубів Європи, команда створила таку кількість моментів, неначе грала з середняками аматорської ліги Англії. На стартових хвилинах Кріс Бешем ударом з лінії штрафної змусив Гассанігу продемонструвати кращі акробатичні вміння. Згодом Джон Флек із вигідної позиції пробив так невміло, що аж сам здивувався. «Тоттенгем» намагався не відставати від «Шеффілда», але в останніх матчах у команди не прослідковується та зарядженість, яка була в минулому сезоні. Тому до гострих моментів доходило вкрай рідко. Гравці поводили себе так, неначе їх змусили працювати на найгіршій роботі в світі. До перерви «клинки» створили стовідсотковий момент для взяття воріт — Лундстрем з карного майданчика влучив у стійку воріт.

Другий тайм не став переломним, команди продовжили в тому ж дусі й обмінялися голами. Спочатку «Тоттенгем» задзвенів у дзвони — Сон Хин Мін скористався помилкою захисників і пробив «у будиночок» воротарю. «Шеффілд» не довго сумував — Стівенс точно прострілив на МакГолдріка, останньому лишилося підставити ногу. Але рефері скасував взяття воріт через міліметровий офсайд. Звичайно, що подібна несправедливість могла би вдарити по психології кожної команди, але тільки не «Шеффілда». Через 15 хвилин Болдок вирівняв перевагу, асистував йому МакГолдрік.

У доданий час «Тоттенгем» відповів ударом Лукаса під перекладину, але воротар здійснив класний сейв. Для «Тоттенгема» поєдинок проти «Шеффілда» можна назвати успішним, адже команда здобула очки там, де скоріше була близька до поразки. «Шеффілд» нині є кращим із «Юнайтедів» в АПЛ. Команда зіграла в такому стилі, неначе «Тоттенгем» у минулому сезоні.









«Лестер» — «Арсенал» — 2:0
Гол: Варді (68), Меддісон (75)
«Лисиці» йдуть на запах крові
Якби не зустріч на «Енфілді», протистояння між «Лестером» і «Арсеналом» безумовно було б центральним у 12-му турі. Підопічні Брендана Роджерса демонструють досить привабливу гру і вже довели в цьому сезоні, що можуть нав'язати боротьбу будь-якому супернику. «Каноніри» продовжують шукати свою гру під керівництвом Унаї Емери, але останні результати команди дають негативну оцінку роботі іспанського спеціаліста.

З перших хвилин зустрічі господарі захопили перевагу у володінні м'ячем. Лондонці свідомо віддали ініціативу, намагаючись шукати щастя в швидких контратаках. В одній з яких міг відзначатися Ляказетт, але французу не вистачило влучності. «Лестер» намагався застосовувати високий пресинг на половині поля суперника, що приносило свої плоди. У діях
«канонірів» було багато браку, який призводив до небезпеки біля воріт Лено. З дальної дистанції пробивали Перес і Барнс, але перший вдарив вище воріт, а в іншому епізоді німецький голкіпер легко здобув м'яч.

У середині тайму швидкості дещо впали. Чудову нагоду відзначитися мав Варді, але форвард не встиг на простріл із правого флангу. Під занавіс першої половини «лисиці» отримали право на перспективний штрафний. До м'яча підійшов майстер стандартних положень Меддісон. Після його удару «круглий» пролетів у сантиметрах від дев'ятки воріт суперника.

У другій сорокап'ятихвилинці команди не стали довго розкачуватись. Вже в першій своїй атаці господарі повинні були відкривати рахунок, але удар Ндіді з меж штрафної прийняла на себе поперечка. Нападник «канонірів» Обамеянг відповів забитим голом, але він не був зарахований через офсайд.

«Лестер» просто з несамовитим запалом вийшов на другий тайм. Команда неслась вперед, незважаючи на можливі контратаки. На 68-й хвилині Джеймі Варді все ж таки забив. Лігочемпіонівська комбінація вдалася підопічним Роджерса, яку ударом в один дотик завершив англійський форвард. «Лисиці» відчули запах крові і ще з більшим азартом пішли вперед. Варді міг забивати вдруге, але Лено врятував команду, після шаленого пострілу нападника. Джеймі не вдалося забити, але він зумів асистувати. Філігранним ударом в нижній кут воріт рахунок подвоїв Джеймс Меддісон. «Лестер» спокійно довів гру до переможного кінця і здобув свою четверту перемогу поспіль у чемпіонаті.









«Вулверхемптон» — «Астон Вілла» — 2:1
Голи: Невеш (41), Хіменес (84) — Трезеге (90+2)
Кривава помста «вовків»
У матчі 12-го туру «Вулверхемптон» на власному полі приймав «Астон Віллу». На минулому тижні команди вже зустрічалися в рамках Кубку англійської ліги, тоді сильнішим виявилися підопічні Діна Сміта. На цей раз «вовки» впевнено взяли реванш у рідних стінах.

У цьому поєдинку «віллани» мали обходитися без капітана і лідера команди Джека Гриліша, у якого травма ікри. А на початку зустрічі ушкодження зазнав голкіпер команди Джед Стір, замість нього на поле вийшов третій воротар команди Н'юланд. З такими проблемами у складі доводилося розпочинати гру гостям.

«Вулверхемптон» на правах господарів заволодів перевагою і повністю контролював хід поєдинку. Рауль Хіменес мав виводити свою команду вперед, але не влучив з дуже вигідної позиції. Адама Траоре робив все, що заманеться на правому фланзі атаці. Під занавіс тайму іспанець заробив небезпечний штрафний. «Вовки» незвично розіграли стандарт — Моутін'ю відкотив на лінію штрафного майданчику, а Бруну Невеш влучно пробив в кут воріт суперника. Н'юланд зачепив кінчиками пальців «круглого», але врятувати команду від пропущеного голу не зміг.

У другому таймі Траоре продовжив феєрити на футбольному полі. Вінгер міг подвоювати перевагу, але після його дального пострілу м'яч влучив у поперечку. «Астон Вілла» робила кволі спроби відігратися, однак оборона суперника в цей вечір демонструвала дуже якісну гру. «Вілланам» не вистачало креативу в атаці. Нестримний Адама все ж добився свого. У кінцівці зустрічі іспанець прорвався по флангу і точною передачею знайшов у штрафному Рауля Хіменеса, який подвоїв перевагу «вовків». У доданий арбітром час гості спромоглися на гол престижу — відзначився нападник «вілланів» Трезеге, який підхопив м'яч на куті штрафного і сильно пробив у дев'ятку воріт Руя Патрісіо.








«Манчестер Юнайтед» — «Брайтон» — 3:1
Голи: Перейра (17), Проппер (19 авт.), Рашфорд (66) — Данк (64)
Манчестер без проблем розібрався з «Брайтоном»
У матчі на «Олд Траффорд» зустрічалися чотирнадцята та восьма команди чемпіонату. На початку нового сезону мало хто міг би подумати, що після 11-ти турів «Манчестер Юнайтед» буде розташовуватися нижче «Брайтона». Підопічні Уле-Гуннара Сульшера провалили старт сезону, але «червоні дияволи» потроху знаходять свій малюнок гри, який приносить команді результат.

Команди активно розпочали гру. У перші хвилини суперники вели боротьбу в середині поля, що призводило до великої кількості порушень. Якщо гравці «Брайтона» записували на свій рахунок жовті картки, яких за перший тайм назбиралось чотири, то манкуніанці змінювали рахунок на табло. За три хвилини господарі забили два м'ячі, створивши для себе впевнений гандикап. Спочатку Андрес Перейра за допомогою рикошету від захисника вивів МЮ вперед, а потім Скотт Мактоміней виявився розторопнішим за всіх у карному майданчику суперника. Але у фінальному протоколі гол було записано на хавбека «чайок» Деві Проппера, який останнім торкнувся м'яча.

Стиль гри Грема Поттера виявився зручним для манкуніанців. Високий пресинг «Брайтона» відкривав зони в середині поля, якими вдало користувалися господарі. Дві швидкі атаки й призвели до забитих голів.

По перерві наставник гостей вирішив кардинально змінити схему гри, випустивши на поле двох свіжих футболістів. На 63-й хвилині Л'юїс Данк повернув гостей із Півдня до гри. Захисник виграв верхову боротьбу в карному майданчику суперника і головою вколотив м'яч у ворота де Хеа. Але сподівання фанів «чайок» на позитивний результат зустрічі поховав Маркус Рашфорд. Варто відзначити передачу Мартіаля, який не став самотужки вирішувати епізод, а зручно викотив одноклубнику під удар. У наступній атаці рахунок мав ставати розгромним, але форвард збірної Англії не влучив у пусті ворота з декількох метрів.

В останній четверті зустрічі «червоні дияволи» мали як мінімум три стовідсоткові можливості збільшити свою перевагу, але голкіпер «Брайтона» Меттью Раян рятував свою команду, здійснивши кілька чудових сейвів. Підопічні Сульшера здобули лише четверту перемогу в цьому розіграші АПЛ і піднялись відразу на сім позицій у турнірній таблиці.










«Ліверпуль» — «Манчестер Сіті» — 3:1
Гол: Фабіньо (6), Салах (13), Мане (51) — Сілва Б. (78)
Нездоланний «Ліверпуль»
«Ліверпуль» та «Манчестер Сіті» нині є головними фундаторами європейського футболу, саме через це їх протистояння перетворилося на головну баталію року. У минулому сезоні «червоні» та «міщани» до останнього туру вели боротьбу за п'єдестал. Команди на двох набрали більше 180 очків — подібного в АПЛ ніколи не траплялося.

Команди підходили до матчу на «Енфілді» у різних кондиціях. У «Ліверпуля» в лазареті залишився центральний захисник Жоель Матіп, а ось Гвардіола недорахувався «півкоманди». Передусім, «міщани» по ходу сезону втратили Ляпорта та Зінченка. Головну біль іспанському спеціалісту додала травма основного кіпера Едерсона, який на стартових хвилинах поєдинку з «Аталантою» травмував бедро. Тому вихід Клаудіо Браво не став сюрпризом для вболівальників.

Додамо, що «Ліверпуль» є найбільш незручним суперником для «Сіті», адже в останніх 28 поєдинках на «Енфілді» «міщани» перемогли лише одного разу.

Драма та напруга навколо центрального матчу туру відразу спалахнули на смарагдовому газоні «Енфілду». У дебюті зустрічі «Ліверпулю» вдалося шокувати суперника — гарматний постріл Фабіньо з 25 метрів додав ще більше пристрастей поєдинку. Але голу бразильця передував досить суперечливий епізод, в якому Александр-Арнольд рукою зіграв у власному майданчику, арбітр проігнорував цей момент і дав «Ліверпулю» змогу вийти вперед. Хосеп Гвардіола довго апелював до четвертого арбітра, а потім і до головного, але все марно. Згодом «червоні» подвоїли перевагу — Робертсон віддав геніальну передачу на Салаха, єгиптянин головою переграв Браво.

«Манчестер Сіті» мав перевагу у володінні м'ячем, але пресинг «Ліверпуля» та вчасні підключення Фірміно та Мане до захисту не давали «міщанам» сконструювати щось серйозне. Лише під кінець першого тайму Агуеро сильно пробив з лінії штрафного, але «круглий» не послухався аргентинця і пролетів біля правої штанги.

Друга половина розпочалася з підступного удару Гюндогана — м'яч рикошетом зачепив ногу гравця «Ліверпуля» і за дуже цікавою траєкторією відправився за ворота Аліссона. Згодом «червоні» довели свою перевагу до розгромної — Хендерсон подав з правого флангу, а Мане головою відправив суперника в черговий нокдаун. Доречі, другий і третій гол «Ліверпуля» досить схожі за своєю манерою. Лишень після цього «Сіті» по-справжньому завівся. Удари Стерлінга, де Брейне і Агуеро дивом не стали голами. Єдиний зі складу «Сіті», кому вдалося засмутити Аліссона, став Бернарду Сілва. Кайл Уокер мав шанс скоротити рахунок до мінімуму, але він сам не зрозумів, як йому не вдалося влучити по воротам.

Звичайно, що ця перемога ще не зробила «Ліверпуль» чемпіоном, адже за словами класика: «чемпіонами в листопаді не стають», і простистояння «червоних» з «Сіті» буде тривати досить довго. Проте підопічні Клоппа непогано пройшли дистанцію в 12 турів, зігравши всі поєдинки проти представників топ-6. Відсутність провідних гравців «Манчестер Сіті» далася взнаки. Втративши контроль у деяких відрізках матчу, команда поплатилася пропущеними голами. У другому таймі «Сіті» оговтався і продемонстрував свою кращу гру, але вже було пізно.
Фабіньо
Кращий гравець туру
Переїзд Фабіньо до «Ліверпуля» в 2018 році став найбільш загадковим трансфером, адже клуби зуміли домовитися досить швидко. Футболіст за три години примчав із Монако до Ліверпуля і підписав контракт із мерсисайдцями. Спочатку Фабіньо не потрапляв не тільки до основного складу, а і на лаву запасних. Однак через три місяці після адаптації він продемонстрував, що достойний захищати кольори «червоних».

У тактичній схемі 4-3-3, яку «Ліверпуль» диктує в АПЛ і Лізі чемпіонів, Фабіньо виконує роль зачистника. Його колеги по півзахисту додають динаміку грі, а бразилець працює на підборах і розпочинає чимало атак. Він завжди залишається за кадром гольових атак «Ліверпуля», однак його внесок в успіхи команди неоціненний.

Поєдинок проти «Сіті» лише підтвердив, наскільки Фабіньо важливий для «червоних». Він виконав чимало чорнової роботи. Також йому вдалося відзначитися скаженим голом. Доречі, по дальнім пострілам Фабіньо поступається лише Окслейду-Чемберлену. Бразилець здійснив більше п'яти перехоплень. Авторитетний сайт WhoScored оцінив дії Фабіньо в солідний бал — 7,5.

Головні коментарі туру
Жозе Моурінью
«Якщо ти відстаєш, ти повинен вірити, що здатний наздогнати лідера, а якщо ти очолюєш таблицю з серйозною перевагою, потрібно усвідомлювати, що все одно ще нічого не вирішено.
На мій погляд, все вже визначено. Якщо не трапиться чогось екстраординарного, наприклад, травма, яка зламає команду.
Я вважаю, що склад «Ліверпуля»- це зібраний пазл. Команда грає точно у відповідності з якостями своїх футболістів», — цитує Моурінью Sky Sports.

Хосеп Гвардіола
«Вітаю «Ліверпуль». Вони забили три, у нас один, але я пишаюся своєю командою. Мало хто може приїхати сюди і грати так, як грали ми.
Ми почали неймовірно добре, показали хоробрість. Адже вони чемпіони Європи, а це найскладніший стадіон у світі. У них було лише два удари, які обернулися двома голами.
Не так просто відреагувати на два голи так, як відреагували ми. Це один з найкращих виступів моєї команди, що я коли-небудь бачив. Саме це нам і потрібно було. Сподіваюся, що ми продовжимо робити потрібні кроки», — цитує слова іспанського спеціаліста офіційний сайт «міщан».

Юрген Клопп


«Ми були повністю зосереджені на цій грі. Це безумство. Ми не могли собі цього уявити, що зможемо відірватись на дев'ять очок від чемпіона. Але хто хоче бути першим у листопаді? Ви хочете бути першим у травні, а зараз тільки листопад.

Ми не відчуваємо ніякого тиску, якщо бути повністю відвертим. Дев'ять очок запасу — це позитив, але на нас чекає довгий шлях», — цитує Клоппа Liverpool Echo.
Брендан Роджерс
«Варді — один з найкращих форвардів в Європі, він багато дає команді, його пресинг дуже важливий. Ми дозволили йому робити все, що він хоче, і він би пресингував всю четвірку захисників відразу, якби міг», — наводить слова Роджерса BBC.
ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть у коментарях, хто зможе зупинити «Ліверпуль» у цьому сезоні?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть