Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход



ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №15

Чемпіонат Англії вже близький до свого екватора. У центральному матчі 15 туру АПЛ у гості до МЮ завітав старий знайомий Жозе Моурінью. «Червоні дияволи» звели нанівець всі намагання «Тоттенгема» і здобули досить важливу перемогу. Інший «Манчестер» наколотив чотири гола у ворота неприступного «Бернлі».

Мерсисайдське дербі завершилося перемогою нинішнього лідера АПЛ «Ліверпуля». Поразка «Арсенала» від «Брайтона» не стала неймовірною сенсацією, хлопці Юнгберга продовжують втрачати позиції. Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 15-го туру чемпіонату Англії.
Результати 15 туру












«Кристал Пелас» — «Борнмут» — 1:0
Гол: Шлупп (78)
Сильний характер «орлів»
«Борнмут» продовжив свою подорож Лондоном матчем проти «Кристал Пеласа». Підопічні Едді Хау мали негативну серію поєдинків і зустріч проти «орлів» могла виправити ситуацію. Однак комфортні умови не домогли «вишням» набрати хоча б одне очко.

Початок поєдинку приніс вболівальникам господарів сумні новини. На 16-й хвилині пряму червону картку отримав Мамаду Сако за небезпечний фол з високо піднятою ногою. Доречі, це був перший вихід у старті французського захисника в цьому сезоні. Ще через десять хвилин травму отримав Ван Анхольт. Рой Ходжсон був вимушений робити заміну — на поле вийшов Джефрі Шлупп.

«Борнмут» почав більше володіти м'ячем, перепасовуючись у середині поля. Для господарів було важливо залишити свої ворота у недоторканності до перерви, щоб дати можливість тренеру зробити перебудову, зважаючи на вилучення. З поставленим завданням «орли» вдало впорались, не докладаючи до цього великих зусиль.

По перерві Ходжсон зняв з гри вінгера Таунсенда і випустив на поле більш захисного Джеймса Маккарті. «Вишні», ясна річ, мали перевагу у володінні, але ні до чого небезпечного це не призводило. Один удар у ствір воріт за весь тайм, маючи на одного гравця більше, викликає певні запитання до команди Хау.

«Пелас», відчуваючи слабкість суперника, намагався вибігати у швидкі контратаки. Важливим гравцем у цьому аспекті був Уілфред Заа, котрий легко обходив захисників суперника. Але гол прийшов після сольного проходу Джефрі Шлуппа, який обіграв декількох оборонців і пробив повз голкіпера. Згодом господарі могли подвоювати свою перевагу, але удар Макартура в чудовому стрибку потягнув Рамздейл.

«Борнмут» мав шанс вирівняти рахунок, але після удару Лерма Гуаїта зумів перевести м'яч на кутовий. Підопічні Едді Хау зазнали четвертої поразки поспіль. Відсутність Джошуа Кінга відчутно позначається на атакувальній спроможності команди.











«Бернлі» — «Манчестер Сіті» —1:4
Голи: Брейді (89) — Жезус (24,50), Родрі (68), Марез (87)
Лютий Жезус
Нічия з «Ньюкаслом» не стала для «Сіті» чимось шокуючим та неприємним. Команда в певні відрізки сезону не демонструє тієї чемпіонської гри, яка була притаманна їй минулої весни. Крім того, гравці «Сіті» досить часто потрапляють до лазарету, тому в них не має кістяка в захисній ланці. Гвардіолі приходилося відправляти до центра захисту Фернандіньо та Родрі, які є номінальними півзахисниками.

На матч проти «Сіті» Шон Дайч випустив в основному складі ветеранів АПЛ Арона Леннона та Денні Дрінкуотера. Обидва футболіста довгий час боролися з різноманітними проблемами. Перший потрапив до психічної лікарні через депресію, яка сприяла розвитку шизофренії, а інший непогано відпочив в одному із районів Манчестера, за що отримав декілька ударів по тілу від молодиків, які також були футболістами.

Зустріч на «Терф Мур» розпочалася очікувано — «Манчестер Сіті» контролював м'яч, «Бернлі» захищався, «міщани» забили гол, VAR скасувала взяття воріт. Для Хосепа Гвардіола подібний розвитой подій став уже банальним. Але не банальним для нього став гол Габріела Жезуса, бразилець продемонстрував клас всього південноамериканського континтенту. Нападник із лівого кута карного майданчика закрутив «круглого» в дев'ятку. Безумовно, що цей гол став одним із шедеврів туру. До кінця першого тайму манкуніанці мали збільшувати рахунок. Прекрасну нагоду змарнував Бернардо Сілва, який з правої частини карного майданчика сильно пробив у Ніка Поупа.

У другому таймі розкритикований Жезус записав на свій рахунок дубль. Португалець Бернардо Сілва ювелірно навісив на бразильця, останньому залишилося підставити ногу. Згодом іспанець Родрі забив мега-мегакрутий гол. Технічний футболіст з льоту поцілив під поперечку Відзначимо, що відстань до воріт була 20 метрів. Під кінець тайму алжирець Ріяд Марез також записав своє прізвище на табло — нападник протягнув «круглого» до лінії штрафної і більярдним ударом зробив рахунок непристойним. «Бернлі» відповів голом престижу — вийшовший на заміну Брейді вчасно вбіг у вільну зону «Сіті» і сильним ударом завершив атаку.











«Вулверхемптон» — «Вест Гем» — 2:0
Голи: Дендокер (23), Кутроне (86)
Новий тренер наближається
Після успішного старту «Вест Гем» ніяк не може прийти до тями. І навіть перемога над «Челсі» не стала порятунком для «молотобійців», які знаходяться в двох очках від зони вильоту. Поїздка на «Молінью» увінчалася для лондонського колективу черговим розчаруванням.

Стартові хвилини поєдинку виявилися нудним для вболівальників. «Вулверхемптон» намагався взяти під контроль «круглого», але суперник нав'язував боротьбу в центрі поля і змушував арбітра постійно зупиняти гру. Єдиним, у кого виходило загострювати ситуацію, був прудконогоий Адама Траоре. Іспанець більше п'яти разів прострілював із правого флангу. Один із таких пострілів завершився результативним кутовим — Моутінью навісив, Леандро Дендонкер випередив Фредерікса і ногою успішно пробив.

«Вест Гем» відповів лише ударом Форнальса під перекладину, Патрісіу в акробатичному стрибку дістав «круглого» і переправив на кутовий. У першому таймі «молотобійці» виглядали безпорадно. Телекамери неодноразово показували Мануеля Пеллегріні і на його обличчі було написано: «Вони мене не розуміють».

Друга половина зустрічі стала продовженням початку першого тайму — нудний контроль м'яча в центрі поля та постійна боротьба. У складі «Вест Гема» відзначився Марк Нобл, який декілька разів переступав поріг правил. Свою нагоду врятувати цей матч мав Роберт Снодграсс — Форнальс віддав прекрасну діагональ на самотнього шотландця, але той завозився з м'ячем і надіслав його прямо в руки Патрісіу.

Під кінець матчу «вовки» відзначилися вдруге. Гол огранізували гравці, які вийшли на заміну. Нето чудово скинув на Кутроне, італієць з лінії штрафної покотив м'яч у дальній кут воріт, Мартін взагалі був безсилий.

Чергова поразка «Вест Гема» вкотре довела неспроможність Пеллегріні правильно налаштовувати команду. Той футбол, який він хоче привити «Вест Гему», не притаманний гравцям лондонського клубу. Як на мене, лише Андерсон здатний грати в іспанський футбол, який розрахований на постійний контроль м'яча та швидке мислення в атаці.











«Лестер» — «Уотфорд» — 2:0
Голи: Варді (55,пен.), Меддісон (90+5)
Варді веде «Лестер» на вершину
«Лестер» у себе вдома приймав останню команду чемпіонату «Уотфорд», яка вже вдруге по ходу сезону змінює головного тренера. До гри з претендентом на срібні медалі «шершнів» готував Гейден Маллінс, котрий очолював молодіжну команду клуба. Тож гості наврядчи сподівалися привезти очки з «Кінг Павер Стедіуму».

Господарі контролювали хід поєдинку від першої до останньої хвилини зустрічі. Найактивнішим у складі «Лестера» був вінгер Харві Барнс, який у першому таймі мав дві непогані нагоди відзначитися. Але, якщо в першому епізоді 21-річний хавбек пробив повз ворота, то в наступному моменті гостей врятував голкіпер Бен Фостер.

Під занавіс тайму Джеймі Варді впав у штрафному суперника, вимагаючи рефері призначити пенальті. Арбітр зустрічі Крейг Поусон дістав з кишені жовту карту, нагородивши нападника за симуляцію. Хоча відеоповтор епізоду підтвердив, що дотик до ноги Варді мав місце.

По перерві Роджерс випустив на поле Денніса Прата. «Лестер» збільшував свій тиск і залишалось тільки рахувати хвилини, коли рахунок на табло буде змінено. Знову лівий фланг «лисиць» розхитував оборонців, створюючи загрозу біля воріт Фостера. Барнс разом з Фуксом заробили право на кутовий. Після подачі Меддісона захисник гостей Масіна рукою вдарив Еванса в обличчя і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Система VAR підтвердила рішення Поусона. До м'яча підійшов Джеймі Варді, який записав на свій рахунок 14-й гол у сезоні. Згодом нападник збірної Англії міг оформити дубль, але за свою провину реабілітувався Масіна, який вибив м'яч з пустих воріт.

Крапку в протистоянні поставив Джеймс Меддісон. У доданий арбітром час хавбек знайшов сили на швидкісний забіг і впевнено реалізував вихід один на один з Фостером.











«Манчестер Юнайтед» — «Тоттенгем» — 2:1
Голи: Рашфорд (4, 49 пен.) — Аллі (39)
МЮ здивував Моурінью
Повернення Моурінью на «Олд Траффорд» стало головною подією туру. Португальський спеціаліст провів у Манчестері більше двох років і здобув із командою три трофеї. Для футболістів МЮ не потрібно було шукати зайвої мотивації, адже вони хотіли по-справжньому продемонструвати свої кращі якості, які не зумів оцінити «Особливий». І все сталося так, як вони того бажали.

Перший тайм манкуніанці провели на вищому рівні. Підопічні Сульшера зуміли повністю зруйнувати тактичні плани Моурінью. Під керівництвом Жозе «Тоттенгем» робить основну ставку на діагональні передачі. Таким чином, півзахист є повністю інертним під час атак. Однак атакувальні гравці МЮ нав'язали свій контрпресинг, який не давав змоги гостям розвивати власні атаки. Рашфорд, Джеймс та Лінгард склали перший оборонний редут, який розташувався на половині поля суперника.

Подібні дії принесли свої плоди для манкуніанців. Маркус Рашфорд провів матч по принципу: «Є можливість — пробивай». 22-річний англієць здивував ударами здалеку, адже за свою кар'єру він тільки чотири рази забивав із-за меж штрафного майданчика. Перший свій гол у матчі нападник забив з кута штрафної. Безумовно, що провина в пропущенному голі лежить на плечах Гассаніги, який не зумів захистити ближній кут. Забитий м'яч на стартових хвилинах додав запалу футболістам МЮ, які до перерви створили моментів на три гри вперед.

Кураж МЮ був перерваний несподіваним голом Аллі. 23-річний півзахисник одним фінтом прибрав Фреда та Янга і спокійно переграв Де Хеа.

У другому таймі МЮ нагадав самого себе, яким нині він є. Команда переключилась з атаки на оборону. Але це все було логічно, адже по перерві «червоні дияволи» отримали право пробити пенальті. Герой матчу Маркус Рашфорд заробив одинадцятиметрову позначку й успішно її реалізував. Після другого голу МЮ гра перетворилася на звичне дійство, за яким вболівальники спостерігають весь сезон. «Тоттенгем» загострював ситуацію, але в команді не було того натхнення і творчості, як у кращі роки Почеттіно. МЮ відіграв суворо в позиційній обороні й не йшов до атаки.

Для Моурінью поразка на «Олд Траффорд» стане мотивацією для тактичного удосконалення. Діагональні передачі — це чудово, але в команди зникли центральні півзахисники, від яких надходила головна небезпека. Сульшер прекрасно підлаштувався під гру суперника і виграв першу серйозну битву в сезоні, якщо не брати до уваги матч проти «Челсі».











«Саутгемптон» — «Норвіч» — 2:1
Голи: Інгз (22), Бертран (43) — Пуккі (65)
«Саутгемптон» покидає зону вильоту
У гості на «Сент-Мері» до «Саутгемптона» приїхав «Норвіч». Обидві команди стабільно набирають очки після паузи на матчі збірних і поступово покращують своє становище в турнірній таблиці АПЛ. Вболівальники «святих» очіквали другої перемоги поспіль від своїх улюбленців, що не вдавалося зробити підопічним Ральфа Хазенхютля по ходу сезону.

Команди досить спокійно розпочали поєдинок, придивляючись один одного. Основна боротьба проходила в середині поля, де команди чіплялись за кожен клаптик. На 22-й хвилині «Саутгемптон» доволі неочікувано повів у рахунку. Після подачі Уорд-Проуза найспритнішим у штрафному майданчику суперника виявився Данні Інгз, котрий переправив м'яч повз Крула.

Господарі віддали ініціативу, але «Норвічу» важко було розпочинати свої атаки через високий пресинг суперника. Середня ланка Амаду-Трібуль провалила зустріч, що призвело до їх заміни по перерві. Все йшло за хитро продуманим планом Хазенхютля. І знову стандартне положення. Уорд-Проуз зробив націлену подачу, Шейн Лонг переправив м'яч на дальну стійку, і Райан Бертран подвоїв перевагу своєї команди.

Головний тренер «Норвіча» Даніель Фарке випустив на другий тайм Штіпермана і Тетті, котрі освіжили гру команди в середині поля. «Канарки» заграли активніше. На 65-й хвилині чудова розрізна передача Тетті вивела Теему Пуккі на побачення з Макарті, форвард не підвів своїх колег. Гості продовжували тиснути на ворота суперника, але сили покидали «Норвіч». Насичений графік англійської прем'єр-ліги вимагає широкої лави запасних, подібного новачок елітного дивізіону дозволити собі не може. Вже у доданий час Бірам змарнував чудову нагоду зрівняти рахунок, пробивши набагато вище воріт з вигідної позиції.









«Челсі» — «Астон Вілла» — 2:1
Гол: Абрахам (24), Маунт (48) — Трезеге (41)
Зустріч старих знайомих
Джон Террі повернувся на «Стемфорд Брідж», але вже в якості помічника головного тренера «Астон Вілли». Лондон гостинно прийняв свого легендарного капітана, але зі стартовим свистком атмосфера змінилася і всі занурилися у футбольний спектакль.

Вболівальники «аристократів» вже звикли спостерігати за повним домінуванням своїх улюбленців на полі. Гра підопічних Френка Лемпарда в поєдинках із командами нижчого класу нагадує «Барселону» зразка 2006 року. Тотальне володіння м'ячем і легкість в атакувальних діях призводить до насолоди глядацького сектору.

Вже на 4-й хвилині Вілліан міг відкривати рахунок, але голкіпер «вілланів» Том Хітон зреагував на удар бразильца. Лондонці намагалися високо пресингувати і руйнували атаки суперника дрібними фолами в центрі поля. Темі Абрахам відзначив своє повернення на поле забитим голом. Після чудового навісу від Джеймса форвард головою переправив м'яч у сітку.

Господарі розслабилися і зменшили свій тиск на суперника. Бірмінгемці зуміли зрівняти рахунок ще до перерви. Трезеге незграбно, але все ж таки забив після навісу від аль-Мухаммаді. Одна з небагатьох атак гостей завершилась результативним ударом.

Лемпард провів конструктивну розмову зі своїми хлопцями у роздягальні, що принесло свої плоди відразу по перерві. Вишукана комбінація вдалась лондонцям, яку влучним ударом завершив Мейсон Маунт. Том Хітон був безсилий. У голкіпера «Астон Вілли» попереду було ще багато роботи. Британець зробив декілька чудових сейвів, не давши Вілліану записати своє ім'я на табло.

Кінцівка зустрічі пройшла нервово для «Челсі». Тільки завдяки вдалим діям Кепи Аррісабалаги лондонцям вдалося утримати переможний рахунок і здобути три залікові бали.









«Ліверпуль» — «Евертон» — 5:2
Голи: Орігі (6,31), Шакірі (17), Мане (45), Вейналдум (90) — Кін (25), Рішарлісон (40+3)
Ліверпуль знову червоний
У середу, 4 грудня, Ліверпуль запалав синіми та червоними кольорами. Причиною тому стала зустріч непримиренних суперників. Звичайно, що 30 років тому поєдинок «Ліверпуля» та «Евертона» супроводжувався передматчевими акціями вболівальників, які переростали в справжню бійню. Нині «Ліверпуль» вийшов на рівень топ-клуба, а «Евертон», навпаки, опустився до рівня вічно потенціальної команди. Але історія є історія, тому для обох команд ця зустріч мала особливий характер.

Юрген Клопп здивував стартовим складом. Німецький спеціаліст залишив у запасі Фірміно, Салаха, Хендерсона та Окслейда-Чемберлена. Атакувальну трійку склали Мане, Орігі та Шакірі, а в півзахисті вийшли Мілнер, Лаллана та Вейналдум.

З перших хвилин гравці «Ліверпуля» кинулися робити різницю і в них це прекрасно вийшло. Сенегальский чарівник Садьо Мане організував голи для Орігі та Шакірі. В обох забитих м'ячах номінант на «Золотий м'яч» продемонстрував своє вчасне відчуття та неймовірну техніку. «Евертон» не склав зброю і відповів голом Майкла Кіна, який переграв Адріана в ближньому бою.

Гол «Евертона» ніяк не вплинув на азарт гравців «Ліверпуля». Третій гол «червоні» забили в стилі нинішнього «Тоттенгема» — діагональна передача від Ловрена на Орігі, і м'яч у сітці воріт. Асистент Мане також зумів відзначитися — сенегалець з лінії штрафної пробив не сильно, але влучно. Звичайно, що «Евертон» був повністю шокований, пропустивши чотири гола. У доданий арбітром час Рішарлісон скоротив перевагу господарів до двох голів.

По перерві «Ліверпуль» грав по результату. «Червоні» контролювали м'яч, періодами нарощували кількісну перевагу в нападі, але не рвали футболку на собі, щоб забити гол. «Евертон» взагалі поник, футболісти змирилися з цією поразкою. Креативу та бажання відігратися в них не було, кожен гравець думав про щось своє. Якби «Ліверпуль» грав на п'ятій передачі, то «ірискам» взагалі було б несолодко. Під кінець другого тайму майстер техніки Роберто Фірміно, який замінив Орігі, створив гол для Вейналдума. Бразилець накрутив захисника на лівому фланзі та віддав на самотнього голандця, останній пробив влучно.









«Шеффілд Юнайтед» — «Ньюкасл» — 0:2
Голи: Варді (68), Іхеаначо (90+4) — Сен-Максімен (15),
Авантюра не вдалась
У матчі 15-го туру англійської прем'єр-ліги «Шеффілд Юнайтед» приймав «Ньюкасл». «Сороки» після сенсаційної нічиєї у поєдинку з «Манчестер Сіті» підходили до протистояння з «клинками» в піднесеному настрої. Підопічні Кріса Уайлдера демонструють привабливу гру в елітному дивізіоні, особливо за підтримки вболівальників на «Бремолл Лейн».

Господарі активно розпочали поєдинок і відразу взяли гру під свій контроль. Варто сказати, що «сороки» були готові до такого розвитку подій. Сен-Максімен та Енді Керролл вдало справлялись зі своїми обов'язками попереду, чіпляючись за кожен м'яч.

Для голкіпера «Ньюкасла» Мартіна Дубравки цей вечір був особливий. Вперше словак врятував команду вже на шостій хвилині, витягнувши м'яч з дев'ятки воріт після удару Стівенса. «Клинки» впевнено зайняли половину поля суперника, притискаючи опонента все ближче до власних воріт. Одна з небагатьох атак гостей у першому таймі призвела до забитого голу. Манкільо зробив націлену передачу, яку головою замкнув Ален Сен-Максімен.

«Шеффілд» з неймовірним запалом ринувся вперед, але на заваді був Дубравка. Голкіпер врятував свою команду, хоча всі вже бачили м'яч у сітці воріт. Макберні вистрибнув вище всіх у штрафному майданчику і пробив головою, але страж воріт «сорок» встиг витягнути руку.

По перерві Уайлдер випустив своїх лідерів, яким дав трохи відпочити від насиченого графіку. Муссе і Макголдрік додали креативу в атаці команди. Господарі покладались на верхові єдиноборства у штрафному майданчику суперника, але Дубравка тягнув все, що летіло в ствір його воріт. Ціла купа нереалізованих моментів призвела до розконцентрації і пропущеного другого голу. Джонжо Шелві, незважаючи на піднятий прапорець лайнсмена, дограв епізод до кінця і подвоїв перевагу команди, реалізувавши вихід один на один з Хендерсоном. Після перегляду відеоповтору VAR скасувала рішення бокового судді і Стюарт Аттвел вказав на центр поля.

«Шеффілд» занадто повірив у свої сили. Матч було програно ще до його початку. Обрана схема гри Крісом Уайлдером зіграла злий жарт з новачком прем'єр-ліги.










«Арсенал» — «Брайтон» — 1:2
Гол: Ляказетт (50), — Вебстер (36), Мопей (80)
Терпінню фанів «Арсенала» приходить кінець
«Брайтон» приїхав у гості до «Арсеналу», щоб перервати свою безвиграшну серію, яка складає три матчі. «Каноніри» ніяк не можуть знайти своєї гри і з кожним поєдинком ситуація тільки погіршується. Постійна ротація складу і неспроможність тренера внести правильні корективи під час самої гри змушують керівництво шукати якісного спеціаліста, котрий зможе вивести команду з глибокої кризи.

Перший тайм підопічні Юнгберга провалили повністю. Програти у контролі м'ячем на власному стадіоні — неприпустима розкіш для такої команди, як «Арсенал». «Чайки», відчувши слабкість суперника, почали забирати ініціативу до своїх ніг.

Для вболівальників лондонського клубу вже стало звичкою спостерігати за тим, як їхні улюбленці пропускають першими. Голкіпер «канонірів» Бернд Лено декілька разів рятував команду після ударів Мопея і Проппера. Але в епізоді з голом Адама Вебстера, німецький воротар без безсилий. Подача з кутового призвела до паніки у штрафному майданчику лондонців, чим скористався захисник суперників, спрямувавши м'яч у сітку воріт. «Арсенал» міг відразу вирівняти положення, однак Метью Райан парирував удар головою Віллока.

У перерві наставник «канонірів» підібрав правильні слова і команда вийшла на поле вже зовсім з іншим настроєм. На 50-й хвилині рахунок було змінено. Голом відзначився Александр Ляказетт, який головою переправив м'яч у ворота Райана після навісу з кутового. «Арсенал» збільшував тиск на ворота суперника і зумів забити вдруге. Давід Луїз скористався ідеальною передачею Джаки і сильно пробив під поперечку. Головний арбітр зустрічі Грем Скотт скасував взяття воріт після допомоги системи VAR.

Рішення судді надихнуло «Брайтон» на нові звершення. Гості почали більше контролювати м'яч, що вилилось у другий забитий гол. Ніл Мопей вишукано пробив головою у дальній кут воріт Лено після чудового навісу Аарона Муя.

В «Арсенала» залишалось десять хвилин на порятунок. І моменти для цього були. Однак Метью Райан впевнено стояв на лінії воріт, втримавши для своєї команди переможний результат.

Садьо Мане
Кращий гравець туру
Нинішній «Ліверпуль» відразу асоціюється з Салахом, ван Дейком та Мане. Останній пройшов чималий шлях, щоб стати культовим гравцем такого клубу. Посилені тренування посприяли розвитку слабких якостей Садьо. У нинішному сезоні нападник виглядить зріло і впевнено. Він уже готовий конкурувати за нагороду гравця року в АПЛ.

У матчі проти «Евертона» Садьо продемонстрував не тільки свої гольові уміння, а й асистентські здібності. Минулого сезону сенегалець піддавався критиці через надмірний егоїзм в атаці. Однак у новому розіграші АПЛ Мане постав перед нами зовсім іншим футболістом. Він не просто біжить, щоб отримати передачу і забити гол. Нині Мане сам створює моменти для партнерів. Його передачі на Орігі та Шакірі — це вищий рівень геометрії та конструювання. Подібні передачі під силу тільки суперталановитим футболістам.

Крім двох асистів Мане відзначився своїм голом. Сенегалець більярдно пробив з лінії штрафної і забив дев'ятий гол у сезоні. Звичайно, що до Варді йому ще далекувато, але ще не пройшло й половини сезону. У минулому році Садьо записав на свій рахунок 22 гола.

Прогрес Мане відзначили не тільки на Туманному Альбіоні, а й вся футбольна спільнота. У голосуванні за гравця року Мане зайняв четверте місце, а Ліонель Мессі сказав про сенегальця наступне: «Дуже прикро, що Мане зайняв лише четверту сходинку. Я відзначив Садьо, тому ща він мені дуже подобається».

Головні коментарі туру
Юрген Клопп
«У грі з «Евертоном» було багато чудових моментів. Напередодні ми домовились, що буде зроблено п'ять змін у складі. Я багато говорив про якість наших гравців, потрібно було це довести на полі. Те, що робили футболісти, було неймовірним. Багато позитивних моментів, але іноді ми зі скрипом діяли в захисті.

«Безпрограшна серія? Це здорово, але мені б хотілося, щоб це було в одному сезоні. У минулому чемпіонаті у нас була лише одна поразка, але цього не вистачило для титулу. Я не можу згадати жодної зі 100 виграних ігор в АПЛ, в якій ми не повинні були перемагати. Це гарний початок, може, навіть, ідеальний», — приводить слова Клоппа BBC.

Жозе Моурінью
«Протягом 30 хвилин вони були не просто краще нас, вони були набагато краще нас. Вони були активнішими, агресивнішими, вони вигравали єдиноборства та підбори, але нам пощастило, і в заключні 15 хвилин першого тайму ми були собою.

Я думав, ми виграємо матч після деяких перестановок в перерві. Ви повинні поглянути на результати «Юнайтед» в цьому сезоні проти кращих команд, і це хороші результати. Думаю, вони завжди грають з подібним настроєм проти команд на кшталт «Челсі», «Ліверпуля», «Лестера», — приводить слова Моурінью BBC.

Уле-Гуннар Сульшер
«Ми завжди щасливі, коли перемагаємо. Мої хлопці вчаться і удосконалюються, однак сьогодні ми були чудові . Напевно, вперше за довгий час.

Ці три очки мають величезне значення для «Манчестер Юнайтед». Позаду дуже багато нічиїх, ми сильно відстали від лідерів. Але провели перебудову. Коли ж ми налагодимо все остаточно і виграємо три-чотири гри поспіль, хлопці знову відчують силу», — цитує Сульшера Sky Sports.
Марку Сілва
«Питання про звільнення не до мене, відповідати повинні інші люди.

Ми припускаємось помилок, і це призводить до великого тиску в наш бік. Помилки, які ми робимо, пояснюються тим, що футболісти діють під величезним тиском через місце в турнірній таблиці. Вони роблять помилки, ненормальні для рівня, на якому ми знаходимося», — цитує Марку Сілву BBC.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть у коментарях, чи варто «Вест Гему» змінювати головного тренера?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть