Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Десна» — «Динамо». Разбор матча

2019-12-16 12:18 Після поразки від «Зорі» та нічиєї з «Лугано» вболівальники «Динамо» очікували певних проблем і у матчі ... «Десна» — «Динамо». Разбор матча

Після поразки від «Зорі» та нічиєї з «Лугано» вболівальники «Динамо» очікували певних проблем і у матчі з «Десною». Тим паче, що попередня зустріч команд завершилася поразкою. Проте цього разу «Динамо» вже не припускалося такої кількості помилок. А «Десна» відверто не напрацювала на позитивний результат у цьому матчі.

Фото: Ю.Юрьев

Формація та кадри

Цього разу Михайличенко обрав формацію 4-2-3-1, без вигадок. Просто і цілком логічно, виходячи зі складу на цей матч.

В обороні Миколенко, Шабанов, Попов та Караваєв. В центрі півзахисту Шепєлєв та Сидорчук. Вінгери Вербіч та Циганков. Атакувальний центральний півзахисник — Буяльський. На вістрі — Соль.

Своєю появою у стартовому складі іспанець має «завдячити» травмі Бєсєдіна. Але цікаво те, що у відпустку вже поїхав Родрігеc. Звісно, за наявності Вербіча, Циганкова і де Пени є кому зіграти на позиції центрфорварда. Проте дуже ризиковане рішення.

Неагресивна «Десна» та цікаві моменти гри «Динамо»

Гра з самого початку вийшла не дуже видовищною. Хоч «Десна намагалася розпочати агресивно, збалансована оборона «Динамо» дала відсіч. Тут штаб Михайличенко вгадав із формацією 4-2-3-1, що дозволяло тримати блок з двох центральних півзахисників Шепєлєва та Сидорчука ближче до лінії оборони. В першому матчі був один Сидорчук.

До того ж, «Десна» достатньо багато помилялася в грі з м’ячем, та не була агресивною у відборі. В цьому епізоді можна відзначити ще один плюс формації 4-2-3-1. Шепєлєв відтягує на себе гравця «Десни» та звільняє простір для Сидорчука. Таким чином капітан киян мав можливість отримати м’яч та час, щоб ефективно ним розпорядитися.

Але було цікаво і в атакувальній ланці «Динамо». З виходом Соля саме центральний атакувальний півзахисник мав би боротися за м’яч. Для цього Буяльський зміщувався з позиції дещо ширше.

При цьому дивна критика Соля з боку вболювальників. По-перше, всі знають як грає Соль в атаці. Ось епізод для іспанця.

По-друге, гра Соля на вістрі створювала необхідний простір не лише для Буяльського. По-третє, схоже іспанець має непогану взаємодію з Вербичем. Ось зміщення форварда ширше дає можливість Вербичу потрапити у потрібну зону.

Хоча, тут варто бути відвертим, подібні дії читалися. Незважаючи на потенціал у тактичних діях, все перекреслювало виконання. Буяльський добре читав гру, опинявся в потрібній зоні та отримував там м’яч. Але, всі зусилля перекреслював неточний пас.

Суб’єктивна думка — Буяльский не готовий грати на такий позиції. Він не дивився куди і навіщо віддає м’яч. Чому так — питання до тренерського штабу.

Зміни у грі

Незважаючи на тактично цікаву гру Буяльського, основними виконавцями в «Динамо» є вінгери. Але обидва були під пильним наглядом гравців «Десни».

Особлива увага приділялася Вербічу, який є дійсно небезпечним в грі 1 в 1. Та, головне, настільки нахабний, що може просуватися з м’ячем від флангової зони до воріт через карний майданчик. Циганков такі дії виконує не дуже часто і зміщується із м’ячем в середню зону перед карним майданчиком щоб завдати удару.

Тож Вербіч став грати в середній зоні, шо призвело до чисельної переваги «Динамо» попереду. Хоч гол і виглядав нелогічним, він випливав саме з дій словенця. Ось ще один епізод.

Звісно, за такої гри Вербіча у своїй грі виявився обмеженим Миколенко. Він вже не міг звично йти вперед та мав приділяти більше уваги обороні. Проте, це було лише на користь. Але «Динамо» не вдалося забити ще один гол. Тож другий тайм мав бути цікавим.

Нотатки з другого тайму

Дивно, але «Десна» не робила нічого, щоб змінити рахунок. Більш того, команда поступово відмовилася від пресингу.

Команда намагалася грати середнім захисним блоком з надією на помилку «Динамо» попереду. «Динамо», в свою чергу, контролювало м’яч через лінію захисту та було цілком задоволене розвитком подій.

Більш того, в одном з епізодів саме «Динамо» спромоглося на високий пресинг, внаслідок якого м’яч було перехоплено. Але Циганков не зміг переграти Паста.

Цей момент, власне, показав як «Динамо» має грати в УПЛ (і не лише). Хоч гості не зробили чогось надзвичайного. Але й цього вистачило, аби гравці «Десни» помилилися. Щоправда, були і негативні моменти. Сидорчук та Шепєлєв перестали рухатися та дозволяли собі такі небезпечні розіграші.

Така вузька позиція під час розіграшу м’яча є помилковою та потенційно небезпечною. Також одним з таких моментів був традиційний провал «Динамо» на фланзі. Звісно, тут варто зазначити, що за 4-2-3-1 такі помилки випливають з недоліків формації.

Проте хтось має страхувати крайнього захисника та допомагати йому. В цілому, і у другому таймі «Десна» не награла на нічию. Навіть кадрові зміни у лінії захисту «Динамо», невпевнена гра Миколенка та Караваєва не були використані господарями. Рахунок міг бути й іншим, з огляду на пенальті, але Вербіч не забив.

Висновки

Помітно, що команда налаштувалася на гру і тактично, і психологічно. Звісно, проблеми в грі киян нікуди не зникли. Просто вони не були відчутними на фоні посередньої гри «Десни».

Підопічні Михайличенко знову почали невпевнено. З іншого боку помітно, що «Динамо» було готовим до активни дій суперника. Тож «криза перших хвилин» у грі киян не «відсутність концентрації», а інша. Швидче за все, це проблема підготовки до гри. Команда потребує кількох хвилин, аби пристосуватися до суперника. Якщо суперник встигає за ці 3-4 хвилини забити, «Динамо» опиняється у скрутній ситуації. Адже плану Б ще не має, а план А вже не має сенсу.

Непогано та перспективно виглядав Соль. Звісно, оцінка є суб’єктивною, але вона не обмежена одним матчем. За наявності стабільної ігрової практики та певного психологічного мікроклімату Соль може бути відчутно ефективнішим за Бєсєдіна. Помітною була непогана взаємодія із Вербичем. Проте в атаці «Динамо» залишається багато сумбуру, помилок та відверто незрозумілих дій. Рішенням може стати Шапаренко у якості атакувального центрального півзахисника. Він може діяти різнопланово, більш якісно за Буяльського в обмеженому просторі. Але молодому гравцю та його партнерам необхідно працювати. З боку тренерського штаба необхідне бачення організації дій у завершальній фазі.

«Динамо» потрібно напрацьовувати пресинг. Без нього важко здобувати результат навіть в УПЛ. Не слід забувати й про організацію оборони на своїй половині поля. Особливу увагу слід приділити обороні на флангах. Попереду у Михайличенко, помічників тренера та команди багато роботи. Чи буде використана зимова пауза із користю покаже час.

Алекс Грамм

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть