Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №27

27-й тур англійської прем'єр-ліги мав декілька центральних поєдинків, які подарували фанам чимало емоцій та красивих голів. Лондонське дербі між «Челсі» та «Тоттенгемом» завершилося тріумфом підопічних Лемпарда. У боротьбі за друге місце «Манчестер Сіті» на виїзді зумів дотиснути «Лестер».

«Арсенал» під керівництвом Артети продовжує набирати оберти, «каноніри» зуміли перевернути хід гри і вирвали перемогу в «Евертона», а «Манчестер Юнайтед» на власному полі помстився «Уотфорду» за поразку в першому колі. Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів чергового туру англійської першості.

Результати 27 туру









«Челсі» — «Тоттенгем» — 2:1
Голи: Жиру (15), Алонсо (48) — Рудігер (89 авт.)
Повернення Моурінью на «Стемфорд Бридж»
Жозе Моурінью вкотре повернувся на добре знайомий «Стемфорд Бридж», а його «Тоттенгем» не зміг нічого протиставити гарно вибудуваній грі «Челсі». Травми провідних гравців «шпор» поставили перед португальским спеціалістом дуже складне завдання.

Гості, чого і варто було очікувати, активніше розпочали поєдинок. Моура небезпечно пробивав після багатоходівки з флангу, але на місці був Кабальєро. Лемпард продовжує проводити ротацію, на цей раз у стартовому складі з'явився Олів'є Жиру, який і відкрив рахунок у поєдинку. Французський форвард з другої спроби переграв свого колегу по збірній Льоріса. Під занавіс тайму «шпори» відповіли ударом головою Санчеса, але голкіпер «синіх» був на місці. План «бліцкригу» не спрацював і втома позначилася на футболістах «Тоттенгему» у другому таймі.

Відразу по перерві «Челсі» подвоїв свою перевагу. Чудовий удар з дальної відстані вдався Маркосу Алонсо. Згодом іспанець міг оформити дубль, але хрестовина воріт завадила захиснику забити гол-красень. Не обійшлось у поєдинку без втручання VAR, яке повинно було вилучати Ло Чельсо після грубого фолу на Аспілікуеті. Під кінець господарі втратили концентрацію, думаючи про першу гру 1/8 Ліги чемпіонів з «Баварією». «Тоттенгем» зміг скористатися ситуацією і скоротити відставання зусиллями Еріка Ламели. Після прострілу аргентинця м'яч влучив у Рудігера, від якого опинився у сітці воріт.













«Бернлі» — «Борнмут» — 3:0
Голи: Видра (53), Родрігес (61,пен.), Макніл (87)
День VAR на «Терф Мур»
Поєдинок між «Бернлі» та «Борнмутом» надовго залишиться на сторінках англійського футболу. Матч запам'ятався не купою забитих голів, хоча господарі відзначилися тричі, а системою VAR, до якої головний арбітр звертався аж чотири рази.

Для «Борнмута» кожний поєдинок на вагу золота, адже осічка — це шлях до зони вильоту, біля якої знаходяться підопічні Едді Хау. У першому таймі «гості» встигли відсвяткувати забитий м'яч, але головний арбітр Майк Дін скасував його після перегляду системи VAR, у моменті з голом гравець «Борнмута» порушив правила. У середині тайму вже гравці «Бернлі» сигналізували про гру рукою в штрафному майданчику суперника. Але Майкл Дін знову звернувся до системи VAR, і знову відхилив прохання футболістів.

По перерві «Бернлі» виглядав напрочуд ефективно. Нападник «кларетових» Матей Видра поклав на газон захисника і гарматним ударом прошив ворота Рамздейла. Згодом гравець «Борнмута» Адам Сміт «підклав свиню» своїм колегам. «Вишні» провели успішну контратаку, яка завершилася забитим м'ячем Харрі Уілсона, але після перегляду VAR Майк Дін призначив пенальті за гру рукою Сміта в карному майданчику, яка передувала голу гостей. Ось такий нонсенс відбувся на «Терф Мур» в суботній вечір.

Джей Родрігес без проблем реалізував пенальті і подвоїв перевагу. Крапку в поєдинку поставив нестримний Дуайт Макніл, який пробив з-за меж штрафної зони.













«Кристал Пелас» — «Ньюкасл» — 1:0
Гол: Ван Анхольт (44)
Ван означає «один»
Для «Кристал Пеласа» та «Ньюкасла» настав період непростих випробувань. Обидва колективи ще не забронювали собі місце в еліті на наступний сезон, тому кожний поєдинок — це шанс закріпитися в АПЛ. «Ньюкасл» досить невдало проводить останній місяць, причиною тому є чимала кількість травм та жахлива реалізація. У матчі з «Кристал Пеласом» підопічні Стіва Брюса дали зрозуміти, що в команді відбувається щось неладне.

Події на «Селхерст Парк» розвивалися поступово. Господарі поля в першому таймі змарнували три нагоди, щоб відзначитись. Почергово головою пробивали Данн, Кехілл та Бентеке: всі відправили «круглого» на трибуни. «Ньюкасл» зумів сконструювати одну атаку, яка завершилася ударом Жоелінтона в ближній кут, Гуаїта парирував. На останніх хвилинах тайму гравці обох команд вже бачили себе в роздягальні, але гол ван Анхольта зі штрафного змусив одних радіти, а інших взятися за голову.

По перерві ситуація на полі не змінилися. «Кристал Пелас» нарощував перевагу і міг відзначитися ще декілька разів. Особливої уваги заслуговує удар Айю з середньої дистанції в штангу та вихід сам на сам Заа, якого руками тримав Лозано. Останній отримав від арбітра червону картку.














«Саутгемптон» — «Астон Вілла» — 2:0
Голи: Лонг (8), Армстронг (90+5)
«Саутгемптон» реабілітувався
«Астон Вілла» провела неймовірну трансферну кампанію в літнє трансферне вікно, але мільйонні підписання ніяк не відбилися на грі команді. Лідерами команди залишаються Джек Гріліш та Джон МакГінн. Поєдинки з рівними собі суперниками — це шанс набрати залікові пункти, щоб покинути дно турнірної таблиці. Але на «Сент-Мері» все пішло не по плану.

На перших хвилинах «Саутгемптон» вийшов вперед. Після прострілу Дженепо нападник «святих» Лонг коліном переправив «круглого» в сітку воріт суперника. Надалі «Астон Вілла» диктувала свою гру. «Вілланам» вдалося навіть відзначитися, але система VAR скасувала цей гол.

По перерві гості не збавили обертів. Однак їм не вдалось зробити щось розумне. Максимум на що вони спромоглися — це удар Трезеге з середньої дистанції. Все, на цьому «Астон Вілла» погасла. Остаточно похоронив гостей Армстронг, який в додатковий час другого тайму скористався тим, що Рейна покинув ворота, щоб допомогти команді відзначитись. Після розіграшу кутового гравці «Саутгемптона» вийшли в контратаку, яку завершив вищеназваний Армстронг.














«Шеффілд Юнайтед» — «Брайтон» — 1:1
Голи: Стівенс (26) — Мопей (30)
Нудні будні
У гості до «Шеффілд Юнайтед» на «Бремелл Лейн» приїхав «Брайтон». У кінці минулого року «клинки» взяли важкі три бали на полі суперника і тепер «чайки» приїхали за реваншом.

Господарі з перших хвилин захопили перевагу, впевнено контролюючи м'яч. Але перший небезпечний момент створили підопічні Грема Поттера — Біссума намагався здивувати Хендерсона ударом у нижній кут воріт. У середині тайму «Шеффілд» отримав право на кутовий удар. Після подачі м'яч опинився у Енди Стівенса, який довго не роздумуючи, запустив «кулю» у ближню дев'ятку. Метью Раяну залишалось лише спостерігати за неймовірною траекторією польоту м'яча. «Брайтон» відплатив тією ж монетою — після навісу зі штрафного Ніл Мопей головою встановив паритет на табло.

Другий тайм був не наяскравішим у виконанні обох команд у цьому сезоні. Гравці «Шеффілда» спокійно перепасовувалися в середині поля, але до по-справжньому небезпечних моментів справа не доходила. «Брайтон» повністю віддав контроль м'ячем супернику, сподіваючись на контратакувальні дії. Та все ж ближчими до перемоги були «клинки». Флек і Макберні мали шанси для взяття воріт, але голкіпер Раян був налаштований принести своїй команді один заліковий бал.














«Лестер» — «Манчестер Сіті» — 0:1
Гол: Жезус (80)
«Ви ще досі сумніваєтесь в «Манчестер Сіті»?»
У боротьбі за звання «кращий після «Ліверпуля» зустрілися «Лестер», який вже встиг шокувати «Туманний Альбіон», та «Манчестер Сіті», над яким нависла сіра хмара у вигляді виключення з Ліги чемпіонів у наступні два роки.

Старт поєдинку видався мегадрайвовим. Команди без розгойдувань приступили грати на зустрічних курсах. Перший прекрасний момент забити змарнував Джеймі Варді, який після виходу сам на сам влучив у стійку. Екс-гравець «лисиць» Ріяд Марез відповів ударом з-за меж штрафної. Згодом футболісти «Лестера» вимагали в рефері призначити пенальті за гру рукою де Брюйне у власних володіннях, але суддя відхилив прохання господарів поля.

Взагалі гра в першому таймі проходила без центра поля і лише відрізками команди просто зупинялися, щоб декілька хвилин перепочити. У кінці тайму «міщани» зуміли відзначитися, але гол Агуеро скасували через офсайд.

Другу половину зустрічі активніше розпочали підопічні Гвардіоли. Де Брюйне отримав чудовий пас біля кута штрафної і пробив досить незручно для Шмейхеля, однак данець зумів парирувати цей постріл. Через деякий час рефері наважився призначити пенальті у ворота «Лестера» за гру рукою Пратта. На щастя «лисицям», Шмейхель відбив удар Агуеро. Звичайно, що такий поєдинок не міг закінчитися без голів. Під занавіс зустрічі Марез віддав блискучий пас на Жезуса, який опинився самотнім у штрафному суперника і пробив у ближній кут. Після голу «Лестер» склав зброю перед «Сіті» і, таким чином, відпустив «міщан» у турнірній таблиці.














«Вулверхемптон» — «Норвіч» — 3:0
Голи: Дієго Жота (19,30), Хіменес (50)
Who is Жота?
«Вулверхемптон», який на тижні безжалісно розправився у Лізі Європи з «Еспаньйолом» (4:0), приймав аутсайдера АПЛ «Норвіч». У другій половині чемпіонату «канарки» з великими труднощами набирають залікові бали, особливо поза межами «Керроу Роуд».

Зграя «вовків» не мала намірів ділити із суперником очки і вже у першому таймі доля поєдинку була вирішена. Діогу Жота після хет-трику в четверг вирішив не зупинятися. Протягом десяти хвилин португалець записав на свій рахунок два забиті м'ячі. Спочатку нападник прошив Крула сильним ударом з-меж штрафного майданчику, а згодом замкнув простріл Романа Сесса. Ще до перерви рахунок міг бути розгромним, але голкіпер «канарок» двічі виручив команду після небезпечних стандартів у виконанні Рубена Невеша.

Швидкий гол після перерви зробив другий тайм простою формальністю. Рауль Хіменес заніс «круглого» у сітку воріт, але до того стійка воріт завадила Жоті записати на свій рахунок другий хет-трик за чотири дні. Господарі невимушено володіли м'ячем, повністю контролюючи хід поєдинку. Від власного безсилля гравці «Норвіча» почали грубо грати, за що цілком виправдано отримували покарання. Закономірна перемога «Вулверхемптона», який продовжує боротись за топ-4 англійської прем'єр-ліги.












«Манчестер Юнайтед» — «Уотфорд» — 3:0
Голи: Фернадеш (42, пен.), Мартіаль (58), Грінвуд (75)
Солодка помста
«Уотфорд», який у першому колі чемпіонату нечікувано відібрав очки у «Манчестер Юнайтед», приїхав на «Олд Траффорд» з мріями повторити свій успіх.

Гості могли відзначитися вже на старті поєдинку, але голкіпер манкуніанців Давід де Хеа надійно діяв у рамці воріт. «Червоні дияволи» контролювали хід гри, але прості втрати м'яча у центрі поля давали можливість супернику вибігати у стрімкі контратаки і створювати моменти. Перевага господарів вилилася у зароблений пенальті, який впевнено реалізував Бруну Фернандеш, розвівши «круглого» і Фостера по різним кутам.

Другий тайм розпочався із швидкого голу «шершнів», але після перегляду відеоповтору арбітр зустрічі Мартін Аткінсон зафіксував у Доусона гру рукою. Вже за п'ять хвилин господарі подвоїли свою перевагу. Антоні Мартіаль отримав декілька секунд на роздуми і елегантно перекинув Фостера після очної зустрічі. Фінальну крапку у поєдинку встановив Мейсон Грінвуд, який ударом під поперечку не залишив жодних шансів стражу воріт «Уотфорда».














«Арсенал» — «Евертон» — 3:2
Голи: Нкетіа (27), Обамеянг (33,46) — Калверт-Л'юїн (1), Рішарлісон (45+4)
«Емірейтс» пригадав золоті часи
Недільну програму 27-го туру завершувало центральне протистояння дня між «Арсеналом» і «Евертоном». Команди подарували вболівальникам гольову феєрію, а фанати «канонірів» змогли насолодитися перемогою свою улюбленців.

Швидкий гол Домініка Кальверта-Л'юїна вніс свої корективи у розвиток подій на футбольному полі. Нападник виявися найспритнішим у штраному майданчику суперника і ударом через себе переправив м'яч у сітку воріт. Господарі швидко прийшли до тями. Середина поля була у розпорядженні Себальоса і Джаки, котрі деригували діями одноклубників. В середині тайму Артета провів вимушену заміну — травму отримав Колашинац, а на його місце вийшов Сака. 18-річний захисник асистував Едді Нкетіа у моменті з першим голом лондонців. Через кілька хвилин Давід Луїз вишуканою розрізаючою передачею вивів П'єра-Емеріка Обамеянга віч-на-віч з Пікфордом, габонцю залишалось пробити повз воротаря. На перерву все ж команди пішли за нічийного рахунку. Знову стандарте положення і паніка в межах володіння Лено, яким скористався Рішарлісон.

У перерві наставник «Арсенала» підібрав правильні слова для своїх підопічних. Гравці вийшли на другий тайм з неймовірним бажанням перемогти. Перевагу вдалося реалізувати миттєво. Гол прийшов з правого флангу, після навісу Пепе Обамеянг оформив дубль. У середині тайму Анчелотті прові декілька замін, наситивши середину поля, але кардинально нічого не змінилося. Все ж певна розслабленість господарів могла призвести до втрати перемоги. В доданий арбітром час Кальверт-Л'юїн з декількох метрів не влучив у ствір воріт, коли, здавалось, вже всі побачили трійку на табло.














«Ліверпуль» — «Вест Гем» — 3:2
Голи: Вейналдум (9), Салах (68), Мане (81) — Діоп (12), Форнальс (54)
Рекорди наближаються
В останніх шести поєдинках «Вест Гем» зумів набрати лише два залікових пунктів і тому не дивно, що підопічні Мойеса опинилися в зоні вильоту. «Молотобійці» знаходяться у вкрай складному положенні, британські таблоїди напередодні поєдинку з «Ліверпулем» не давали ніяких шансів «Вест Гему», але гості з Лондона зуміли продемонструвати характер і змусили непереможний «Ліверпуль» понервувати.

Відзначимо, що головним тренерам прийшлося зробити вимушені заміни в основному складі. «Ліверпуль» недорахувався свого капітана Джордана Хендерсона, який отримав травму в матчі з «Атлетико», а в лазареті «Вест Гема» опинився Райан Фредерікс. На правому фланзі захисту вдруге в сезоні з'явився 19-річний Джеремі Нгакія.

Зустріч на «Енфілді» розпочалася досить динамічно. Господарі впевнено заволоділи м'ячем і створили декілька моментів. Один із них завершився голом Вейналдума. Після затяжної атаки Александр-Арнольд прицільно навісив на голандця, останній головою переграв Фабіанськи. «Вест Гем» не змусив власних фанів довго сумувати і відповів своїм голом головою. Після розіграшу кутового «Гуллівер» лондонської команди Ісса Діоп відправив «круглого» у ближній кут.

Надалі гра проходила без центра поля. Атакували не лише господарі, «Вест Гем» огризався до останньої секунди тайму. У «Ліверпуля» найкращу нагоду відзначитись втратив Александр-Арнольд, який пробив біля лівої штанги після майстерної передачі Фірміно.

По перерві «Вест Гем» шокував мерсисайдське пекло. Пабло Форнальс, який замінив травмованого Соучека, опинився в потрібному місці і після прострілу Райса переграв бразильську «пантеру» Аліссона. Клопп негайно відповів власною заміною, випустивши Окслейда-Чемберлена. Після довгих тягарів «червоним» вдалося зрівняти рахунок. Мохамед Салах пробив з лінії штрафної між ніг Фабіанськи. Гол вийшов курйозним, адже Лукаш мав парирувати цей удар. Через декілька хвилин «Ліверпулю» вдалося дотиснути суперника. Після удара Гомеса м'яч відскочив до Арнольда, який вивів Мане на пусті ворота, сенегалець з легкістю справився з цією місією.

Під занавіс зустрічі новачок «Вест Гема» Боуен вийшов тет-а-тет з Аліссоном, однак в ближньому бою сильнішим виявився бразилець.

Складна перемога дозволила «Ліверпулю» довести серію перемог до 18 матчів, наступний тріумф може стати рекордним для АПЛ.

П'єр-Емерік Обамеянг
Кращий гравець туру
П'єр-Емерік Обамеянг має дуже цікаву біографію. У 19 він грав за молодіжну збірну Італії, у 21 за Францію, пізніше за національну команду Габона. Батько Обамеянга був колишнім футболістом, а потім влаштувався в «Мілані», де займався селекційною роботою. У 2007 році «Оба» потрапив до академії цього видатного італійського клубу, але зарекомендувати в ньому хлопець себе не зміг і весь час їздив по арендам.

«Діжон», «Лілль», «Монако» і нарешті «Сент-Етьє́н», де у 2012 році Обамеянг отримав звання найкращого африканського футболіста ліги 1. В послугах габонця був зацікавлений «Ньюкасл», але батько наполіг на його переході до «Боруссії Д». В першій же своїй грі в Німеччині П'єр-Емерік оформив хет-трик. Потім були чемпіонство бундесліги, фінал Ліги чемпіонів і слава на всю Європу. Його хотіли бачити у своїй команді «Реал», «Барселона», але доля все ж таки відправила Обамеянга на Туманний Альбіон, в «Арсенал».

В цей складний період для команди «Містер Гламур» залишається єдиною світлою плямою на «Емірайтс». У матчі 27-го туру проти «Евертона» дубль габонця приніс «канонірам» важливі три очки. WhoScored визнав Обамеянга Man of the Match і поставив йому 8,6 балів. Якщо капітан і лідер «канонірів» зможе посприяти поверненню команду на високий рівень, його ім'я стане в один ряд з Піресом, Анрі, Кемпбеллом.

Головні коментарі туру
Мікель Артета
«Найбільше мені сподобався наш бойовий дух, який ми продемонстрували впродовж останніх трьох поєдинків. Те, як Арсенал грав 60-65 хвилин сьогоднішнього матчу — саме те, що я хочу бачити. Це моя найкраща неділя в кар'єрі.

Що стосується Обамеянга, то він виконує величезний обсяг роботи. Він вірний команді та колегам, я дуже ним задоволений», — цитує Артету ВВС.

Уле-Гуннар Сульшер
«Фернандеш прийшов і надихнув кожного — не тільки команду, але і вболівальників. З першої хвилини його сприймають в колективі, як велику особистість. Він з самого початку був впевнений в собі, і він немов поєднання Скоулза і Верона.

Бруну Фернандеш швидший, ніж він виглядає. Я в захваті від того, що можу розраховувати на нього. Він прийшов і надав імпульсу кожному, він хоче диктувати гру. Попереду у нас великі матчі», — цитує Сульшера Goal.

Хосеп Гвардіола
«Ви знову запитаєте про моїх гравців? Ви все ще сумніваєтеся в нас? Гравці „Манчестер Сіті" самостійно завоювали всі свої титули, викладалися в кожному матчі на всі сто, вони тільки так змогли досягти результату. У цьому немає ніяких сумнівів.

Дуже радий, що очолюю цю команду. Ми провели відмінний матч перед Лігою чемпіонів, радий, що перемогли. Ми рішуче налаштовані на майбутні матчі», — наводить слова Гвардіоли The Guardian.

Брендан Роджерс
«Ми дуже розчаровані, тому що повністю виклалися в цьому матчі. Це була приголомшлива гра. Ми виконали все, що я просив гравців робити з точки зору агресії і тиску, і це викликало проблеми у „Сіті".

Ми явно втомилися до кінця. Пропущений гол був насправді дуже легким. Один або два наших гравці відчували судоми в той момент. „Лестер" створював небезпечні моменти протягом всієї гри. Звичайно, „Манчестер Сіті" — дуже сильна команда, але я був дуже задоволений тим, як ми захищалися.

Немає чарівної формули, вам просто потрібно багато працювати. Гравці віддали всі сили сьогодні ввечері. Ми на чудовій позиції в лізі, так що все як і раніше добре», — сказав Роджерс в інтерв'ю Sky Sports.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Чи заслуговує «Вест Гем» на виліт з англійської прем'єр-ліги?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть