Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход
Нарешті, це здійснилося. «Ліверпуль» вперше за тридцять років зумів стати чемпіоном Англії і повернути довгоочікуваний трофей до графства Мерсисайд. Підопічні Юргена Клоппа провели досить клопітку роботу за останні чотири з половиною роки. За цей час клуб змінився до невпізнаваності — зміна головного тренера, раціональні трансфери, небайдужість функціонерів клуба та систематичний підхід до розвитку команди. Dynamo.kiev.ua пропонує згадати найважливіші події та поєдинки, які вплинули на перемогу «Ліверпуля» в АПЛ.
Звичайно, що головним творцем успіху нинішнього «Ліверпуля» є німецький наставник Юрген Клопп, якого всі полюбили за шалені успіхи в дортмундській «Боруссії». У сезоні 2015/16 «червоні» досить невдало провели стартовий відрізок, і керівництво клубу відправило у відставку північноірландського спеціаліста Брендана Роджерса, а на його місце запросило Юргена Клоппа.

Прихід Клоппа став справжньою сенсацією для всієї футбольної спільноти, адже німець неодноразово повторював у своїх інтерв'ю, що він хоче відпочити від футболу.

«Перші чотири тижні все було як завжди — я втомився, тому що пропрацював тренером 15 років. Потім настав момент, коли я подумав — якщо прийде цікава пропозиція, я готовий. Я розслабився. Після 15 років це було важливим рішенням. Я провів шість дуже кльових років в Дортмунді і один дуже складний рік, останній, але в цілому це було прекрасно. Але я хотів робити щось нове — і ось я тут».

Перший поєдинок «Ліверпуля» під керівництвом Клоппа відбувся 17 жовтня 2015 року. «Червоні» завітали в гості на «Уайт Харт Лейн» і розписали мирову нічию з «Тоттенгемом» (0:0). Вболівальники відразу прийняли стиль гри Клоппа, який тільки почав лише вимальовуватися.
8 жовтня 2015
Склад «Ліверпуля» в дебютному поєдинку Клоппа:
Як бачимо, що тільки три гравці з того складу нині перебувають в розташуванні клубу — Джеймс Мілнер, Адам Лаллана та Дівок Орігі. Крім того, через травму той матч пропускав нинішній капітан команди Джордан Хендерсон. Враховуючи, що Лаллана покинув Мерсисайд цим літом, то «останніми героями» залишилися капітан Хендерсон, відважний боєць Мілнер та герой вирішальних поєдинків Орігі.
Для Юргена Клоппа перший сезон у «Ліверпулі» запам'ятався не тільки запальними матчами з командами АПЛ — «Норвічем» (5:4), «Манчестер Сіті» (3:0) та «Евертоном» (4:0), а й поєдинком проти своєї колишньої команди. В 1/4 фіналу Ліги Європи доля звела «червоних» з дортмундською «Боруссією». Вивіска цього протистояння по статусу прирівнювалася до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. На фоні поєдинку «Ліверпуль» — «Боруссія» всі інші зустрічі виглядали звичайними матчами, які були цікаві лише фанатам команд.

Перший поєдинок на «Сігнал Ідуна Парк» залишив чимало запитань, як для Клоппа, так і для «Боруссії». Команди провели чимало атак, але розійшился по-дружньому — 1:1. Далі слідував поєдинок на «Енфілді», який був дуже особливим для Клоппа. Перед стартом зустрічі вболівальники обох команд заспівали славетну пісню «You will never walk alone».

Після перших десяти хвилин на обличчі Клоппа було більше емоцій, ніж розсудливості. Там були і гнів, і потрясіння, і розгубленість. Це не дивно, адже «червоні» вже поступалися 0:2. Але далі відбулося щось неймовірне. Поступаючись в рахунку 1:3, господарі поля створили чудо. Філіппе Коутіньо та Мамаду Сахо додали поєдинку нереальної інтриги, яку під занавіс зустрічі вбив Деян Ловрен.

«Пояснити це складно. Чудовий вечір на «Енфілді», і, якщо чесно, гра була дивною. Коли ми випустили на поле Даніела Старріджа і Джо Аллена, посил був такий — нам треба проявити характер. Було все одно, програємо ми чи виграємо, головне — показати характер, і команда зробила навіть більше. Це європейський футбол у всій своїй красі. Важко повірити, вітаю всіх хлопців.

До перерви складно було залишатися хоробрими, але ми втямили, що потрібно йти складним шляхом. Подивившись цей матч, всі вболівальники — і «Ліверпуля», і «Боруссії» — скажуть: «Так, футбол — це неймовірна гра».

14 квітня 2016
Післяматчеве інтерв'ю Юргена Клоппа:
«Ліверпуль» — «Боруссія» — 4:3
18 травня 2016
Фінал Ліги Європи 2016 додав неабияких імпульсів та амбіцій Юргену Клоппу та «Ліверпулю» в цілому. Вихід команди до фіналу вже став перемогою, адже до цього команда десять років не могла нічого співставити титулованим клубам Європи. Так, Ліга Європи — це не такий статусний турнір, як Ліга чемпіонів, однак перемога в цьому турнірі дозволила б «Ліверпулю» потрапити до Ліги чемпіонів на наступний сезон.

Але, як співав гурт «Машина времени»: «Без поражений нет побед». Підопічні Клоппа досить активно розпочали зустріч і змарнували обмаль гольових моментів. Забити мерсисайдцям вдалося після нестандартних дій Даніель Старріджа. У другому таймі «Ліверпуль», здавалося, потрапив до зони комфорту, і не міг із неї вийти до кінця поєдинку. «Севілья» скористалася певним застоєм суперника і відповіла на гол Старрідджа трьома забитими м'ячами.

Для критиків цей фінал став черговим шансом назвати Клоппа «невдахою», проте для Юргена — це була справжня мотивація. Він розумів, що він ще зуміє реабілітуватися за цей фінал і збудувати команду, яка стане кращою на планеті.

«Ліверпуль» — «Cевілья» — 1:3
28 червня 2016
Про такий трансфер, як перехід Мане до «Ліверпуля», говорять: «Все вимірюється часом». Приїзд сенегальця став першою цеглиною Клоппа до побудови своєї команди. Садьо провів два чудових сезони у «Саутгемптоні», встановив на «Сент-Мері» декілька рекордів, і заслужено перейшов до «Ліверпуля».

«Червоні» заплатили за талановитого нападника близько 40 млн євро. Звичайно, що Садьо — це не Кріштіану Роналду чи Ліонель Мессі, проте він додав грі «Ліверпуля» певної грації та краси. Вболівальники відразу полюбили сенегальского «чарівника». Нині Мане — це один із претендентів на «Золотий м'яч» та трансферна ціль мадридського «Реала». Його трансферна вартість виросла з 40 млн до 150 млн.

Мане став черговим підтвердженням того, що Клопп досить вміло проводить трансфери і розвиває гравців до світового рівня. Сенегалець провів у складі «Ліверпуля» 163 поєдинки і відзначився 78 голами. У сезоні 2018/19 Мане разом із Салахом розділили лідерство в гонці бомбардирів, забивши по 23 гола.

15 січня 2017
Нині Трент Александр-Арнольд — це один із кращих правих захисників сучасності, однак ще три роки тому це був 18-річний хлопчина, який тільки подавав надії. Трент розпочинав свою кар'єру на позиції правого вінгера, але вкотре відчуття Клоппа не підвело його. Німецький спеціаліст розгледів у талановитому футболісті вміння прекрасно відпрацьовувати в обороні й вчасно підключатися до атак.

У матчі 21-го туру АПЛ проти «Манчестер Юнайтед» Клопп дав шанс Александру-Арнольду і випустив його в основному складі. Зрозуміло, що Трент досить переживав, тому при кожній атаці команди він пошвидше віддавав «круглого» партнерам, а в обороні діяв досить академічно. Одним словом, «каші він не зіпсував». «Ліверпуль» завершив цей поєдинок внічию (1:1), а Александр-Арнольд відчув ту довіру, яка потрібна молодому гравцю.

У наступному сезоні Александр-Арнольд закріпив за собою місце в стартовому складі, відправивши Натаніеля Клайна на лаву запасних, а потім в оренду.

«Перед грою з МЮ я зателефонував своїй мамі і сказав, що вийду на матч в основному складі. Вона розплакалася, і я відразу зрозумів, що все, що відбувається зі мною, стосується не тільки мене, а й моїх близьких. Мені було дуже приємно. Мати мені сказала, щоб я продемонстровував свою кращу гру і не хвилювався.

У день матчу Юрген Клопп сказав мені, що я вийду на матч в основному складі. Чудово, що він сказав мені про це перед матчем, тому що я б не зміг нормально спати, якби дізнався про це за день»

Влітку 2017 року за ініціативою Юргена Клоппа «Ліверпуль» придбав Алекса-Окслейда Чемберлена, Ендрю Робертсона, Домініка Соланке, проте головним трансфером став перехід Мохамеда Салаха із «Роми». Єгиптянин вже мав досвід виступів за лондонський «Челсі», але за долею обставин йому не вдалося адаптуватися до англійського футболу, і його почергово віддавали до оренд. Знайшовши пристанещи в «Ромі», Салах продемонстрував свої кращі якості, на які звернув увагу Юрген Клопп.

«Ліверпуль» довго вів перемовини з агентами футболістами та керівництвом «Роми» і погодився заплатити за Мохамеда 42 млн євро. Цей трансфер сприйняли по-різному. Одні говорили, що 42 млн за гравця, який не заграв в АПЛ, це дуже велика сума, інші наголошували на вмінні Клоппа розкривати таланти таких футболістів. Як там не було, а цей перехід став еталоном того, як потрібно інвестувати гроші в команду. Впродовж двох сезонів Мохамед став кращим бомбардиром ліги, а минулого року він потрапив до п'ятірки кращих гравців року.

Звичайно, зараз результативність Салаха сприймається не з таким подивом, як це було в першому сезоні, проте складно уявити нинішній «Ліверпуль» без «Фараона». За не повних три сезони у складі «червоних» Салах наколотив 92 гола у 145 матчах

22 червня 2017
Кращі голи Мохамеда Салаха
1 січня 2018
Впродовж довгого часу «Ліверпуль» не покидала проблема центральних захисників. Періодами «червоні» демонстрували прекрасну гру в нападі, проте у захисті в команди відбувалося повне свавілля. Мартін Шкртел, Мамаду Сахо, Деян Ловрен: всі ці гравці були нестабільними, тому команда досить часто втрачала очки через недолугість центральних захисників.

На початку 2018 року «Ліверпуль» підписав довгострокову угоду з центральним захисником «Саутгемптона» Верджилом ван Дейком. Для багатьох фанів прізвище голандця нічого не говорило. Всі дивувалися лише тим, що «червоні» заплатили за нього рекордні 85 млн євро.

За два роки всім стало зрозуміло, що трансфер ван Дейка виправдав свої гроші. Кремезний голандець не тільки став лідером команди, він став вожаком. Так, у команді є Джордан Хендерсон, проте гра ван Дейка додала гравцям більше впевненості, ніж гра будь-кого у «Ліверпулі».

Є такі захисники, які славляться грою головою, або ж прекрасною діагональною передачею, однак ван Дейк довів, що він універсальний солдат. За свої заслуги його номінували на «Золотий м'яч» у минулому році, і він зайняв друге місце, поступившись на вісім голосів інопланетянину Мессі.

Нині ван Дейк є втіленням стабільності та успіхів «Ліверпуля». Він повністю розуміє головного тренера і не опускає голови, коли команда виглядає досить тьмяно.
14 січня 2018
Кожен матч між «Ліверпулем» та «Манчестер Сіті» — це зустріч двох футбольних геніїв сучасності, які перетворили звичайне протистояння двох клубів АПЛ на головне дербі року. Навіть «Ель-Классіко» вже виглядає не так яскраво, як перфоменс на північному-заході Англії.

За останній час до нашої уваги було представлено чимало вистав за участю «Ліверпуля» та «Манчестер Сіті», проте переломною стала зустріч на початку січня 2018 року, коли «Сіті» знаходився на піку форми. До приїзду на «Енфілд» «міщани» мали тридцятиматчеву серію без поразок.

Для кожного з тренерів той поєдинок мав принциповий характер. Для Гвардіоли важливим було підтвердити непереможність «Сіті» та справедливість турнірного розташування команди. Для Клоппа — репутація та статус команди.

«Червоні» розпочали поєдинок з бійцівським запалом, відкривши рахунок на початку зустрічі — шалену гармату запустив Окслейд-Чемберлен. Далі вболівальники побачили фантастичну гру на зустрічних курсах і гол Сане під занавіс першого тайму.

У другій половині зустрічі трійка форвардів «Ліверпуля» Салах-Фірміно-Мане продемонстрували те, за що їх так люблять. На годиннику була 68 хвилина, а на табло світилися неприємні для «Сіті» 4:1. Певне розбалансування зіграло злий жарт з «червоними» і в доданий арбітром час «міщани» впритул наблизились до суперника. Однак здоровий глузд взяв верх над фантастикою, «Ліверпуль» переміг 4:3.

Після того поєдинку всі зрозуміли про справжні амбіції «Ліверпуля» та Клоппа. Крім того, «червоним» вдалося реабілітувася за ганебну поразку 0:5 в першому колі.

«Ліверпуль» — «Манчестер Сіті» — 4:3
Квітень 2018
Весною 2018 року фанатів «Ліверпуля» шокувала відсутність Желько Бувача на тренерському містку команди. Боснієць залишив роботу на «Енфілді» в квітні 2018 за досить дивних обставин — «червоні» вели відчайдушну боротьбу за потрапляння до топ-4 АПЛ і просувалися до фіналу Ліги чемпіонів.

Відхід Желько, який асистував Юргену протягом 17 років, подавався як тимчасовий. Бувач залишав мерсисайдський клуб «з причин особистого характеру», зі збереженням зарплати і посади.

Клопп щоразу відмовлявся обговорювати обставини, при яких він позбувся свого багаторічного помічника на прізвисько «Мозок», тому щодо повернення Бувача були великі сумніви.

Взимку 2019 року «Ліверпуль» офіційно оголосив про розірвання контракту з Бувачем. На місце «правої руки» Клоппа був поставлений Пеп Лейндерс, який став справжнім другом для гравців «Ліверпуля».

26 травня 2018
Ніщо не характеризує краще команду, як її реакція на поразки, особливо у великих матчах. За свою тренерську кар'єру Юрген Клопп досить часто поступався у вирішальних поєдинках. У 2013 році Юрген Клопп, будучи тренером «Боруссії», відчув на собі подвійну біль, поступившись у фіналі Ліги чемпіонів «Баварії».

У сезоні 2018/19 «Ліверпуль» заткнув роти всім хейтерам, які критикували команду за невдалі виступи. Підопічні Клоппа провели шалену єврокубкову кампанію і дійшли до фіналу Ліги чемпіонів. До головного матча сезону «червоні» пройшли таких суперників, як «Порту», «Манчестер Сіті» та «Ромою». Звичайно, опоненти не були такими авторитетними, як «Баварія» чи «Барселона», але з якою легкістю «Ліверпуль» їх обіграв.

Фінальний поєдинок у Києві звів між собою мерсисайдську команду і королів Ліги чемпіонів «Реал». Більшість фанатів підтримували саме «Ліверпуль», адже гегемонія «Реала» вже всім набридла.

Однак сталося те, про що будуть писати книги та знімати ролики на YouTube. Воротар «червоних» Лоріс Каріус допустився двох ганебних помилок, які не дозволили клубу із Англії святкувати перемогу. Спочатку німець у простій ситуації намагався розпочати атаку, проте влучив у ногу Бензема і пропустив гол. А під занавіс другого тайму Лоріс не зміг зафіксувати «круглого» після удару героя тієї зустрічі Гарета Бейла.

«Реал» — «Ліверпуль» — 3:1
Лютий-березень 2019
Для «Ліверпуля» завжди особливим був титул чемпіона Англії, адже за всю історію АПЛ, а це, на секундочку, з 1992 року, команда ні разу не перемагала в цьому турнірі. Були спалахи з Оуеном, Торресом та Суарезом, проте заключні поєдинки сезону завжди давали знати про себе.

Кампанію 2018/19 «Ліверпуль» розпочав краще не придумаєш — команда відразу піднялася «на Олімп» турнірної таблиці і до березня 2019 року втримувала перше місце, однак жахливі результати у лютому місяці відкинули мерсисайдців на другу сходинку. З того часу ні «Сіті», ні «Ліверпуль» не втрачали очок до кінця сезону, тому лише перевага в одне очко дозволила «міщанам» вдруге стати чемпіонами.

Відзначимо, що фатальним для «Ліверпуля» став поєдинок проти одвічного суперника «Евертона». У матчі 29-го туру АПЛ «червоні» з певною боязню віднеслися до синіх жителів Мерсисайда і зуміли створити лише декілька небезпечних моментів. Найкращі нагоди мав Мохамед Салах, який двічі виходив сам на сам, і двічі програв дуель Пікфорду.

Після поєдинку Клопп свято завірив вболівальників, що команда до кінця буде боротися за чемпіонство. Все так і сталося, однак банда Гвардіоли також не збавила обертів і не втратила ні одного очка впродовж восьми турів.

«Попереду багато важких матчів. У наступному турі нам грати з „Бернлі", як я можу говорити про результат матчу, який ще варто зіграти? Це було б нешанобливо. Єдиний шлях до перемог — зберігати спокій і впевненість, але в той же час грати жваво. І вірити в свій шанс. Я на сто відсотків вірю у наш шанс. З кожним матчем я все більше і більше відчуваю, що хлопці готові. Ми не забили, так буває.

Ми стабільні в різних ситуаціях, гравці завжди роблять свою справу. Безумовно, не завжди виходить блискуче, але у кого завжди все виходить? Ми розуміємо, що ми гідно проводимо поєдинки. Проблема в тому, що в лізі багато інших хороших команд. Нам просто потрібно продовжувати».

7 травня 2019
Для вболівальників ще довгий час культовим поєдинком XXI століття залишиться зустріч на «Енфілді» у травні 2019 року. Півфінал Ліги чемпіонів. «Ліверпулю» протистояла «Барселона». За неділю до цього «синьо-гранатові» розбили вдома мерсисайдську команду (3:0) і подумками вже були у фіналі.

Клопп зарядив футболістів палкою мотивацією і вони вийшли розривати суперника, і це при тому, що в основному складі не було провідник нападників — Фірміно та Салаха. Спочатку за справу взявся Дівок Орігі, який у дебюті зустрічі відкрив рахунок. У дебюті вже другого тайму нестримний голандець Вейналдум двічі відзначився у воротах каталонців.

На табло світилися 3:0, які урівняли шанси обох команд на вихід до фіналу. Ключовим моментом зустрічі став кутовий, який неймовірним чином розіграли Арнольд та Орігі. Молодий захисник зробив вид, що він відходить від «круглого», однак він швидко зорієнтувався і віддав на самотнього Орігі. Гравці «Барселони» навіть не зрозуміли, що сталося, вони всі говорили між собою і дивилися на арбітра, а «Ліверпуль» в цей момент забив один із найбільш вирішальних голів століття.

Знову чудо для вболівальників «Ліверпуля», які після «Стамбульської ночі» ще не отримували подібних емоцій. Окрема хвала Клоппу та футболістам, які під кінець сезону знайшли в собі сили відігратися в такому великому поєдинку і подарувати всім прихильникам футболу незабутні емоції.

1 червня 2019
Після казкового протистояння з «Барселоною» підопічні Клоппа досить ретельно готувалися до головного поєдинка сезону. У битві за домінування футбольною Європою «Ліверпуль» зустрівся зі знайомим для себе суперником — лондонським «Тоттенгемом». Хлопці Почеттіно також створили чудом, вирвавши квиток до фіналу на останніх секундах півфінального протистояння з «Аяксом».

Для Клоппа фінал став переломним моментом в особистій кар'єрі, адже німцю вдалося стерти з себе тавро головного невдахи вирішальних поєдинків. 1 червня на мадридському стадіоні «Ванда Метрополітано» зустрілися два злих генія світового футболу. Всі очікували неймовірної битви на кожному клаптику газона. Проте перфоменс перед поєдинком став набагато яскравішим, ніж сам футбол.
На першій хвилині доля повернула борг Мохамеду Салаху. Єгиптянин впевнено реалізував пенальті і подарував надію фанам «Ліверпуля». Але так сталося, що обидві команди діяли дуже обережно, тому моментів практично не створили. «Тоттенгем» нічого не придумав в атаці, незважаючи на повернення Кейна, а «Ліверпуль» залишив всю красу та грацію в поєдинках плей-офф. Крапку в поєдинку поставив бельгієць Дівок Орігі, який вкотре довів, що він є головним джокером команди. За декілька хвилин до завершення нападник точно пробив у дальній кут із середньої дистанції.

Для «Ліверпуля» цей тріумф став надто важливим у психологічному плані, адже команда вперше за довгий час відчула, що таке перемога у великих матчах. Клопп також проникнувся цим переможним духом, що і дозволило зробити кроки у подальшому розвитку клубу.

«Я такий щасливий за цих хлопців, всіх наших людей, за свою сім'ю. Вони багатьом жертвували заради мене і заслужили це більше, ніж будь-хто інший. Ви коли-небудь взагалі бачили таку команду, як ця? Яка бореться без палива в танку? І у нас є воротар, який вміє зробити так, що складні речі будуть виглядати дрібницями.

Це кращий вечір в нашій професійній кар'єрі. Це зайняло якийсь час, і це звершення має дуже важливе значення для нашого подальшого розвитку. Тепер ми можемо рухатися далі. Власники клубу ніколи не тиснуть на нас. Зазвичай через 20 хвилин після гри я вже наполовину п'яний, але зараз я п'ю тільки воду», - цитує Клоппа офіційний сайт УЄФА.

«Тоттенгем» — «Ліверпуль» — 0:2
14 серпня 2019
Вперше за чотирнаднять років «Ліверпуль» класично для нової єврокубкової кампанії розпочав сезон з поєдинку за Суперкубок УЄФА. Суперником підопічних Клоппа став омолоджений «Челсі» на чолі з Лемпардом. «Червоним» цей трофей був надто важливим, щоб підтвердити свій статус кращої команди Європи.

Поєдинок пройшов на зустрічних курсах, команди обмінялися стрімкими відрізками і забили на двох чотири гола. Особливо активними у складі «червоних» були Садьо Мане та Роберто Фірміно, які після невдалого першого тайму зуміли вирівняти перевагу, а в екстра-таймі вивести «Ліверпуль» вперед. Проте настирний Жиру вирівняв шанси обох команд. Відзначимо, що матч судила жіноча бригада арбітрів. Напревелике здивування, відпрацювали вони досить солідно.

У серії післяматчевих пенальті хлопці Клоппа продемонстрували стовідсотковий результат, реалізувавши п'ять пенальті. Вирішальним став удар Абрахама, який парирував кращий гравець поєдинку Адріан.

10 листопада 2019
Протистояння «Ліверпуля» та «Манчестер Сіті» за останні часи став культовим поєдинок Європи, адже наставники обох команд є головними тактичним геніями планети. Перед центральним поєдинком першого кола АПЛ Юрген Клопп випереджав свого іменитого колегу Пепа Гвардіолу по кількості перемог в особистих зустрічах. На рахунку німця вісім вікторій, іспанець обмежився сімома перемогами.

У минулому сезоні обидві команди знаходились вже в подібному положенні. Перед Новим роком «червоні» на сім очок випереджали свого запеклого суперника, однак поразка в очному противостоянні і подальші втрати залікових пунктів не дозволили Мерсисайду трімфувати. У нинішньому сезоні ситуація склалася подібним чином. Напередодні зустрічі проти «Сіті» «червоні» мали у своїй скарбниці 31 очко, «міщани» відставали від лідера на шість балів.
Для «Ліверпуля» поєдинок розпочався досить вдало — швидкі голи Фабіньо і Салаха шокували «Сіті». Підопічні Гвардіоли також створили декілька моментів, але везіння у той вечір було не на їх стороні. На початку другого тайму Мане добив пораненого звіра, а гол Бернардо Сілви наприкінці зустрічі не додав ніякої інтриги.

Звичайно, можна довго говорити про роботу арбітрів у центральному поєдинку туру, однак «Ліверпуль» нанівець перекреслив всі тактичні настанови Хосепа Гвардіоли. Господарі поля відразу визначилися зі своєю роллю на полі, віддавши ініціативу супернику. Гравці «Сіті» не знали, що робити на підступах до штрафної, тому дуже часто помилялися з останнім пасом, або ж просто давали супернику відібрати в них «шкіряного».

Варто відзначити, що гра не пішла в основного нападника Серхіо Агуеро та вінгера Рахіма Стерлінга. Обидва гравці виглядали розгублено і моментами емоції брали верх над ними.

«Ліверпуль», в свою чергу, зіграв досить грамотно і гнучко. Команда вдало застосовувала різні тактичні напрацювання Клоппа і використали майже всі свої можливості. Важливу роль в цій перемозі зіграли нападники «червоних», які продемонстрували прекрасні вміння діяти в обороні. На заключних хвилинах зустрічі трійка нападників зміщалася на позиції захисників.
26 червня 2020
«Ліверпуль», мабуть, єдина команда за всю історію АПЛ, яка стала чемпіоном влітку. Так, звучить це зовсім дивно, однак коронавірусна зараза перенесла тріумфальне святкування «червоних» на літо.

Всі очікували, що чемпіонський поєдинок «Ліверпуля» припаде на зустріч із «Манчестер Сіті», проте хлопці Гвардіоли поступились «Челсі», і мерсисайдський клуб автоматично став чемпіоном Англії.

Для «Ліверпуля» цей трофей став найбажанішим з-поміж усіх завойованих, адже команда з Півночі Англії вперше стала чемпіоном саме англійської прем'єр-ліги. З 1992 року «червоні» досить часто були за крок до титулу, однак завжди їм на заваді ставали якісь аномальні речі. Чого тільки вартує падіння Джеррарда у вирішальному поєдинку з «Челсі», або невдачі Бенітеса у протистоянні з МЮ.

Таким чином, «Ліверпуль» вперше за ЦІЛИХ 30 років став кращим клубом Туманного Альбіону. Безумовно, що заслуга належить головному тренеру, гравцям та керівництву клубу, яке не боялося інвестувати серйозні гроші в розвиток команди.

Нарешті, ще один міф про невезіння «Ліверпуля» в АПЛ розвіяно, тому побажаємо команді Клоппа продовжувати демонструвати блискучий футбол і здобувати чергові трофеї.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТУВАВ
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть