Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк — об одном из динамовских бомбардиров

2020-11-05 14:03 Известный журналист Николай Несенюк рассказал историю одного динамовского бомбардира 70-х годов прошлого столетия. Анатолий Шепель (фото: ... Николай Несенюк — об одном из динамовских бомбардиров

Известный журналист Николай Несенюк рассказал историю одного динамовского бомбардира 70-х годов прошлого столетия.

Анатолий Шепель (фото: С.Колганов)

«Восени 1973 року одеський «Чорноморець» впевнено виграв турнір першої всесоюзної ліги і вийшов до ліги вищої. Успіху команди сприяв феноменальний бомбардир — Анатолій Шепель, який у 38 матчах забив 38 мячів! Звісно, що за такого гравця почалася боротьба між кращими командами Союзу, яку виграло київське «Динамо». Киянин Шепель повернувся до рідного міста, отримавши на додачу квартиру, підйомні та решту всіх можливих пряників, які могло тоді запропонувати «Динамо».

На той час у команди вже був бомбардир — незрівнянний Олег Блохін, який перед цим два роки ставав кращим снайпером вищої ліги, забивши 14 та 18 м'ячів. Але ж не 38! Логіка була проста, якщо Шепель за «Динамо» забиватиме хоча би половину того, що забивав за «Чорноморець», напад у динамівців буде найкращим в СРСР!

Разом із Шепелем до «Динамо» повернувся ще один киянин — Володимир Онищенко, який виступаючи за луганську «Зорю» став партнером Блохіна по збірній СРСР. Три форварди екстра-класу — про що іще могли мріяти молоді тренери Базилевич та Лобановський? Їм тоді було 70 років... на двох.

Вперше на поле Шепеля випустили у третьому турі, після чого він грав постійно, пропустивши лише один матч. Першого голу від торішнього супербомбардира довелося чекати три місяці — лише у 15-му турі Анатолій вперше і востаннє забив за «Динамо». Після цього він ще вісім разів виходив на поле, але безрезультатно...

Анатолій Шепель був дуже хорошим футболістом, справжнім бомбардиром, але не для «Динамо». Він старанно переміщався полем, відкривався, йшов у боротьбу, але марно — складалося враження, що він лише плутається під ногами у партнерів, які грали у зовсім інший футбол. Той самий футбол майбутнього, який «Динамо» показало наступного року, вигравши Кубок кубків та Суперкубок.

Амбітний Шепель не став сидіти на лаві запасних у Києві. Наступний 1975 рік він зустрів у Москві, перейшовши до місцевого «Динамо», за яке забивав набагато більше, ніж за київське. Але не стільки, скільки за «Чорноморець» 1973 року...» — написал Несенюк в Facebook.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть