Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

10 головних подій 2020 року
Dynamo.kiev.ua
2020 рік став періодом експериментів та спонтанностей. Коронавірусна пандемія сплутала карти всім турнірним розіграшам і на два-три місяці тримала нас в режимі кульмінації.

Проте після відновлення сезону ми стали свідками незабутніх поєдинків, красивих голів, неочікуваних трансферів і болючих втрат. Dynamo.kiev.ua представляє десятку головних подій, які відбулися у 2020 році.
1
Коронавірусна пауза
На початку березня коронавірусна «зараза» дісталася і до футболу. Очільники провідних топ-чемпіонатів прийняли рішення призупинити проведення поєдинків. Згодом на подібний крок наважилися функціонери клубних турнірів УЄФА. Достроково завершилися чемпіонати у Франції, Бельгії та Нідерландах. А ось Білоруська федерація футболу залишилася неприкаяною і дотримувалася календарного розкладу.
2
Євро-2020 перенесли на 2021-й рік
З поширенням коронавірусу Союз європейських футбольних федерацій прийняв рішення перенести Євро-2020 на наступний рік. Нові дати проведення чемпіонату Європи — з 11 червня 2021 року до 11 липня 2021.
3
«Ліверпуль» вперше за 30 років став чемпіоном Англії
З моменту створення АПЛ (з 1992 року) «Ліверпулю» ні разу не вдавалося стати чемпіоном Туманного Альбіону. Проте «червоні» на чолі з Юргеном Клоппом зняли це прокляття і вперше за 30 років привезли чемпіонський титул до графства Мерсисайд. Відзначимо, що «Ліверпуль» оформив найшвидший титул за всю історію англійського дивізіону — за 7 турів до завершення чемпіонату.
4
«Баварія» — «Барселона» — 8:2
Феєричні вильоти «Барселони» з Ліги чемпіонів вже стали традицією для цього турніру. У пам'яті вболівальників ще залишилися ганебні поразки від «Роми» (0:3) та «Ліверпуля» (0:4). У 1/4 фіналу Ліги чемпіонів підопічні Сетьєна примудрилися пропустити 8 голів від «Баварії» і встановили клубний антирекорд.
5
Прорив «РБ Лейпциг» та «Ліона»
Вперше до півфіналу Ліги чемпіонів не потрапили представники Англії, Італії та Іспанії, а це тому, що «РБ Лейпциг» та «Ліон» навели справжнього фурору. «Темні конячки» турніру сенсаційно перемогли «Атлетико» та «Манчестер Сіті» в 1/4 фіналу. І якщо перемогу «биків» ще можна було спрогнозувати, то тріумф «Ліона» став справжнім шоком. Гвардіола і Ко отримали прийнятного суперника, але одноматчева дуель залишила їх за бортом турніру — «Ліон» переміг з рахунком 3:1.
6
«Баварія» — переможець Ліги чемпіонів
Підопічні Ханс-Дітера Фліка впевнено пройшли всі етапи турніру і заслужено здобули перемогу у фінальному поєдинку проти ПСЖ. Єдиний гол у вирішальному матчі сезону забив Кінгслі Коман. Для «Баварії» цей тріумф став шостим за всю історію.
7
Мессі посварився з керівництвом «Барселони» і міг покинути клуб
По завершенні сезону Ліонель Мессі дав зрозуміти керівництву клубу, що він покидає «Барселону». На нього претендували ПСЖ і «Манчестер Сіті», проте боси «синьо-гранатових» перекресли всі надії аргентинця і «лагідно» попросили його виконувати всі умови діючого контракту.

У кінцевому результаті Мессі з болем прийняв рішення залишитися, адже був неправий у рамках юридичних суперечок.
8
Іспанія — Німеччина — 6:0
У рамках заключного туру Ліги націй «червона фурія» на частини розірвала «німецьку машину» і вийшла до наступного етапу турніру. Відзначимо, що для бундестім ця поразка стала найбільш розгромною в офіційних турнірах. Крім того, до цього поєдинку підопічні Льова не програвали більше, чим рік.

Герой поєдинку Ферран Торрес став першим футболістом з 2001 року, який забив німцям три голи.
9
Смерть Дієго Марадони
Марадона — геній футбольного мистецтва та видатна постать XX століття. Його життя сповнене взлетів та падінь, похвали та осуду, вдячності та скандалів. Дієго по праву вважається одним з найобдарованіших гравців за всю історію футболу.

Злидні, нетрі Лануса, «Рука Бога», гол століття, «Наполі», мафія, кокаїн, умовне заключення: всі ці слова лаконічно описують бурхливе життя легендарного Армандо. 25 листопада Дієго відправився в обійми Бога, його смерть зворушила весь світ, адже навіть холодні до футболу люди знали «Короля футболу»
10
Роберт Левандовські — кращий гравець року по версії ФІФА
Після того, як авторитетний журнал France Football відмовився вручати нагороду кращому гравцю року, спираючись на неповноцінність та експериминтальність сезону, премія FIFA «The Best» стала головним футбольним призом року. До трійки номінантів ввійшли Кріштіану Роналду, Ліонель Мессі і Роберт Левандовські. Польський форвард закономірно переміг у цьому голосуванні і вперше отримав нагороду подібного значення.

У минулому році Левандовські допоміг «Баварії» оформити требл. Мюнхенці завоювали чемпіонський титул, Кубок Німеччини і кубок Ліги чемпіонів. У сезоні 2019/20 польський форвард провів 47 матчів у всіх турнірах, у яких забив 55 голів.
Пишіть у коментарях свій список топ-подій минулого року!
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть