Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «Может, давайте и картошку будем сажать, как в Испании — в августе?»

2021-05-12 16:33 Известный журналист Николай Несенюк — о странностях украинского футбольного календаря. Николай Несенюк (фото: facebook.com) «Нарешті прохолодна ... Николай Несенюк: «Может, давайте и картошку будем сажать, как в Испании — в августе?»

Известный журналист Николай Несенюк — о странностях украинского футбольного календаря.

Николай Несенюк (фото: facebook.com)

«Нарешті прохолодна погода закінчилася, і трав’яні газони українських стадіонів остаточно висохли. Самий час грати у футбол, тішачи тисячі уболівальників на трибунах. Так і справді було в історично недавні часи, коли справжній футбол починався у травні і завершувався наприкінці жовтня із першими заморозками.

Тепер не так! Тепер в Україні влітку в футбол не грають! Нема дурних! 9 травня завершився чемпіонат України, а 13-го буде зіграно останній матч сезону — фінал національного Кубку. І все. Наступний футбол буде аж за три місяці — у перших числах серпня. Саме тоді має стартувати український чемпіонат, який триватиме аж до половини грудня, аби потім поновитися у середині лютого!

Справді, ми що дурні грати у футбол у теплі травень, червень та липень? Нам краще по морозу побігати! Сказане — це не марення божевільного. Це набагато гірше — це український футбол, яким керують професіонали! Коли запитати навіщо вони перевернули все з ніг на голову, загнавши футбольний сезон із літа в зиму, вони скажуть, що це треба для кращої підготовки наших команд та збірної до першості Європи та єврокубків.

Поставлю трохи непрофесійне запитання — навіщо заради двох десятків футболістів, які все одно не стануть чемпіонами Європи, залишати усю країну без футболу на майже три місяці, коли у нас найкраща погода для футболу? Що виграли українські клуби у Європі за останні десять років «зимового футболу»? Я особисто вважаю, що робити футболістам відпустки влітку — це не непрофесіоналізм. Це — ідіотизм! Бо взимку у них теж відпустки!

Це в Іспанії, Італії, Португалії чи Франції в літні місяці страшна спека, а взимку від плюс десяти до плюс двадцяти. Там і справді зручніше грати у футбол взимку. І в решті європейських країн — там, де тепло. А там, де холодно — Фінляндії, Швеції, Норвегії — грають з весни до осені як було колись у нас, поки до влади у футболі не прийшли «професіонали». Може, давайте і картоплю будемо саджати, як в Іспанії — у серпні? Чому ні? Кажете, їсти не буде чого? Не можна збирати картоплю у травні?! А з футболом так, виходить, що можна?

Я знаю, чому це так. Тому що сучасні українські «футбольні клуби» грають не на радість тисяч уболівальників, а для задоволення більш чи менш багатих людей, які їм за це платять. Для цих людей тепле місце на стадіоні вже якось знайдуть. А інші? А навіщо вони? Нехай панам не заважають насолоджуватись грою футболістів, найнятих ними за чесно зароблені гроші! А що охочих грати у футбол стає у нас щороку менше, так то не біда — як не буде своїх, то багаті пани африканців привезуть! Ми ж не расисти, чи не так?» — написал Несенюк на своей странице в сети Facebook.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть