Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк — о драке на «Олимпийском»: «Хромые на голову»

2021-09-21 13:48 Известный журналист Николай Несенюк — об инциденте с избиением зрителей на матче «Динамо» — «Александрия». Николай ... Николай Несенюк — о драке на «Олимпийском»: «Хромые на голову»

Известный журналист Николай Несенюк — об инциденте с избиением зрителей на матче «Динамо» — «Александрия».

Николай Несенюк (фото: facebook.com)

«Серед учнів школи, де я навчався, був кульгавий хлопчик не української зовнішності. Він був на три роки старший за мене і одна його нога була коротша за іншу. Тому він ходив повільно, спираючись на дрючок і викликаючи загальні жаль та співчуття.

У ті роки в школах нашого міста чи не щосуботи проводили «вечори» для старшокласників із танцями. Я старшокласником не був, тому лише спостерігав зі спортмайданчика, як учні старших класів виходили з тих танців надвір покурити або влаштувати бійку. В одній із цих бійок я побачив того самого кульгавого хлопця, який із насолодою гамселив довшою зі своїх ніг пацана, що лежав на асфальті. Не сам — лежачого били одразу п'ятеро чи шестеро.

Ніколи не забуду обличчя того каліки, яке я побачив у ту мить. Переді мною був не кульгавий бідолаха, якого не люблять дівчата, а всемогутній володар чужої долі, який жорстоко розправляється із супротивником! Це тривало лише кілька секунд, поки довкола не було дорослих. Коли надвір вибігли вчителі, усі вже розбіглися. Залишились лише побитий юнак із роз'юшеним в кров обличчям та отой кульгавий із дрючком, на якого ніхто і не подумав...

Цей дитячий спогад приходить до мене щораз коли я бачу як на трибунах стадіону чи поруч із ним група хуліганів нападає на беззахисних людей, упевнена у власній безкарності. Усі вони подібно до хлопця з моєї школи, є інвалідами. Різниця лише у тому, що вони кульгаві не на ноги, а на голову. Це ті, хто не зміг нічого у цьому житті, кому не вистачило клепки стати чимось більшим за охоронця чи продавця-консультанта. Радощі багатого і красивого життя проходять повз них, викликаючи безсилу лють і бажання самоствердитися. Тож коли їм кажуть, що можна когось побити і за це нічого не буде, вони стають героями і переможцями, нападаючи по троє на одного. А потім ці нещасні повертаються до свого убогого існування, очікуючи нагоди знову десь когось гуртом побити. А що із них взяти, з кульгавих на голову моральних інвалідів?

Запитаєте, хто саме забезпечує їхню безкарність? Запитання не до мене — на це у нас є купа правоохоронних органів, де теж, на жаль, чимало кульгавих на голову», — написа́л Несенюк в Facebook.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть