Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «На заметку арбитру Романову»

2021-11-02 12:57 Известный журналист Николай Несенюк — о судействе матча чемпионата Украины «Мариуполь» — «Динамо» (2:3). Николай Несенюк ... Николай Несенюк: «На заметку арбитру Романову»

Известный журналист Николай Несенюк — о судействе матча чемпионата Украины «Мариуполь» — «Динамо» (2:3).

Николай Несенюк

«В останньому турі українського футбольного чемпіонату арбітр Віталій Романов у грі між «Маріуполем та «Динамо» завершив перший і другий тайми на кілька секунд раніше заявленого часу. Саме тоді, коли «Динамо» вибігало у контратаку і могло забити м'яч. Кваліфікований та неупереджений арбітр не порушив рекомендацію ФІФА, згідно до якої арбітр має дати команді завершити атаку¸ навіть коли час гри закінчився. Він просто не дав цю атаку розпочати, свиснувши у той момент коли м'яч ще був на половині поля киян. Яка атака?

Віддаючи належне майстерності цього арбітра, хочу нагадати досвід його попередників, таких самих, як і він, об'єктивних та непідкупних. Було це наприкінці 1970-х років, коли Віталія Романова ще не було на світі. Тоді команда «Динамо» із Тбілісі була серед кращих в СРСР, ставала чемпіоном, вигравала Кубок, а згодом виграла Кубок Кубків УЄФА 1981 року.

Обіграти цю команду у Тбілісі без її згоди було тоді нереально. Причини очевидні — висока майстерність футболістів, гаряча підтримка трибун і вже згадані непідкупні арбітри. Ось одна із історій тих часів. Я вже не пригадаю з ким тоді грало тбіліське «Динамо» і хто був арбітром, а шукати в архівах немає сенсу — той випадок не відображений у жодному протоколі.

Отож, на останніх секундах матчу, який вигравала команда «Динамо» (Тбілісі), у її ворота був призначений штрафний. До воріт було метрів тридцять, але удар був настільки точним, що м'яч, нікого не зачепивши, влетів у ворота. Арбітр цей гол не зарахував. Чому саме, не зрозумів одразу ані телевізійний коментатор, ані телеглядачі. Тоді не було як тепер післяматчевих інтерв'ю та відеооглядів, а на екрані не висвітлювався секундомір. Пояснення арбітра, про яке стало відомо потім, виглядало логічно — час гри закінчився саме у той момент, коли м'яч летів у ворота господарів поля! Які претензії? Жодних!

Тож вчіться, пане Романов! Враховуйте досвід своїх непідкупних попередників. Судячи з того, як грає лідер чемпіонату України, він ще знадобиться. І вам, і вашим непідкупним колегам!» — написа́л Несенюк в Facebook.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть