Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Журналист: «Выходит, Юрий Вернидуб — сильный тренер» (ВИДЕО)

2022-02-18 11:33 Комментатор телеканалов Setanta Sports и Megogo Игорь Бойко высказался о победе «Шерифа» Юрия Вернидуба над «Брагой» ... Журналист: «Выходит, Юрий Вернидуб — сильный тренер» (ВИДЕО)

Комментатор телеканалов Setanta Sports и Megogo Игорь Бойко высказался о победе «Шерифа» Юрия Вернидуба над «Брагой» (2:0).

Юрий Вернидуб

«Виходить, що Юрій Вернидуб — сильний тренер. Доказів назбиралося вже багато та ще ця перемога над «Брагою», коли та команда осіннього зразка розсипалася та довелося збирати нову.

Що робить Вернидуба сильним, так це навіть не ці неймовірні результати, а його бажання та вміння змінюватися, рости та навчатися.

Він не переріс УПЛ в контексті того, що залишив Україну не через парадні двері з фанфарами. Спочатку було класичне розлучення з «Зорею», коли після довгого періоду разом вони не могли вже дати нічого один одному та більше бісили, ніж любили.

Білоруський період Вернидуба не можна вважати успішним. Це були пошуки чогось нового. Якщо продовжувати аналогію, то після розлучення він зробив гіпстерську зачіску, натягнув окуляри та почав пити смузі. Вернидуб пробував змінити свій стиль гри: більше працювати з м’ячем, перевіряв ромби та хотів побудувати успішну топ-команду з традиційними для такого визначення цінностями.

Але він не такий. Його цінності інші — він перш за все мужик.

Це ж прізвисько «Зорі» Вернидуба, а не будь-якої іншої «Зорі». Його луганський клуб віджав.

«Шериф» був одночасно й новим викликом. Адже туди він йшов не працювати в чемпіонаті Молдови, а хотів єврокубкових здобутків. Та й сам «Шериф» не зовсім Молдова, адже 90% команди неросійськомовні легіонери.

Українським тренерам й досі важко розраховувати на роботу за межами совєтського союзу, в кращому випадку це може бути Угорщина чи умовна Словаччина. Але «Шериф» — це якраз не те місце, де саме знання російської мови вирішує.

Чемпіонат Молдови виграв би й Анатолій Чанцев, колишній бос Вернидуба. Або й справжній бос — голос на іншому кінці телефонної слухавки. Але для успіху в єврокубках Вернидубу потрібно було повернутися до своїх цінностей: сміливий вертикальний футбол, агресія, характер команди та окремих виконавців.

Коли визначився зі своїм пріоритетом, то легко потім підлаштовувати все під себе. Це якщо мова про зміни в зимове вікно. Пішли деякі ключові футболісти, але Вернидуб точно знав, якими якостями мають володіти нові гравці. Трансферна кампанія була легшою, ніж у часи головних успіхів «Зорі».

Він доклав руку до становлення теперішніх зірок Серії А та АПЛ, але вони точно не були його футболістами, улюбленцями та підходили під визначення тих, хто розділяє цінності. В «Шериф» він може легко кликати тих, хто йому підходить ментально — це важливіше, ніж ігрові якості.

Футбол Вернидуба й досі не дозволяє йому розраховувати на те, що на нього звернуть увагу далі совєтських республік, але тепер він все одно може отримати роботу, а не шукати її. В Росію його б забрали вже зараз, вони всіх готові прийняти всіх бажаючих, але Вернидуб говорить, що йому не потрібен цей порятунок.

Аби ще не Казахстан чи ФК «Рига», хоча це такий легкий варіант для прогнозування. Хоча враження таке, що Вернидубу потрібен не стільки чемпіонат, скільки єврокубкові можливості для команди.

УПЛ? Та навіщо», — написа́л Бойко в Телеграме.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть