Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Коли гроші не пахнуть. Українці, які залишилися в країні-окупантi

2022-04-25 18:11 Війна в Україні триває вже третій місяць. Жах, який не міг приснитися в найстрашнішому сні. Біль, ... Коли гроші не пахнуть. Українці, які залишилися в країні-окупантi

Війна в Україні триває вже третій місяць. Жах, який не міг приснитися в найстрашнішому сні. Біль, який мине не одразу. Страждання, які відчувають мільйони… Країну спіткала справжнісiнька біда.

В одну мить люди об'єдналися в один міцний кулак. Усі, як один. Заради перемоги. Заради незалежності. Щоб спокійно і вільно дихати. Щоб думати вільно. І говорити правду. А вона, як відомо, одна.

На превеликий жаль, не всі виявилися справжніми патріотами своєї країни. Війна одразу показала обличчя зрадників і тих, хто хоче усидіти на двох стільцях одночасно. Себто таких, що ні за тих, ні за інших — вони вичікують, чим же завершиться ця кривава війна. Щоб, як нас вчить історія, потім стати на бік переможців.

Не всі українські тренери, функціонери, гравці повернулися з країни-окупанта. Чи припинили з нею співпрацювати. Є такі, що залишилися і продовжують працювати. Не помічати того, що в цей час відбувається в Україні. Вірно кажуть, для таких гроші не пахнуть і не мають присмаку крові. Головне, що вони капають у кишеню. Вони роблять вигляд, що ніби не помічають того, що коїться навколо. Або гадають, що в цій ситуації за них, простих смертних, усі геть забули.

Аж ніяк, панове. Всіх пам’ятаємо і згадаємо — і героїв, і ворогів.

Українські гравці та тренери, що задіяні в професіональному російському футболі

Тренер/гравець Дата народження Клуб Ліга
п. Дмитро Інасісеня * 11.01.1994 «Крилья Совєтов» Самара РФПЛ
з. Марк Мампассі ** 12.03.2004 «Локомотив» Москва РФПЛ
з. Іван Ордець * 08.07.1992 «Динамо» Москва РФПЛ
тр. Анатолій Тимощук 30.03.1979 «Зеніт» Санкт-Петербург РФПЛ
з. Кирило Большаков *** 31.03.2000 «Кубань» Краснодар ФНЛ
з. Данило Сагуткін 19.04.1996 «Акрон» Тольятті ФНЛ
з. Микита Ходорченко 19.06.2000 «Спартак-2» Москва ФНЛ
гол. тр. Ігор Захаряк ** 09.05.1964 «Сокіл» Саратов ФНЛ-2
п. Валерій Мазур 06.03.1991 «Торпедо» Міасс ФНЛ-2
з. Сергій Шестаков 01.12.1994 «Знамя Труда» Орєхово-Зуєво ФНЛ-2
з. Володимир Пшеничніков 12.06.1998 «Знамя Труда» Орєхово-Зуєво ФНЛ-2
в. Микола Циган 09.08.1984 «Лада-Тольятті» Тольятті ФНЛ-2

* у заявці клубів, проте на поле не виходять; ** заявлені, як росіяни, але мають українські паспорти; *** заявлений під подвійним громадянством «росіянин/українець».

Щоб бути до кінця об'єктивними, треба відзначити, що Іванісеня та Ордець уже б давно залишили свої клуби, проте їх не відпускають. В «Крильях Совєтов» і «Динамо» гравцям заявили, мовляв, платіть неустойку — а це навіть не сотні тисяч доларів! — і їдьте хоч на всі чотири… Відповідь Дмитра та Івана була приблизно такою: «Тоді на нас не розраховуйте, все одно не гратимемо».

Залишаються в російському футболі ексгравець збірної України Олександр Горшков, який після роботи в минулому році з омським «Іртишом» наразі тренує аматорський клуб «Ядро» з Санкт-Петербурга, а також колишній наставник «Зірки» Андрій Горбань — він очолює молодіжну жіночу команду «Краснодару».

Не збирається, судячи з усього, обривати зв’язки з країною-окупантом і агентська компанія «ProStar». На порталі Transfermarkt у їхньому розділі досі значаться серед клієнтів російські гравці, а в саму агенцію входять двоє «трикольорових» агентів — Павло Степанець і Дмитро Рижов. Воно й зрозуміло, полишати російський ринок, де крутяться шалені гроші, не надто хочеться. За перехід тільки Мампассі ця контора отримала 400 тисяч євро. А скільких ще таких «мампассі»?..

І розумієш, що для них одних футбол — поза політикою, для всіх інших, людей з совістю і честю, це невід'ємна частина. Особливо тоді, коли за вікнами війна…

Артур Малкин

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть