Die Welt: Євро-2012 загрожує квитковий хаос

Європейські вболівальники побоюються, що через заборону перепродажу квитків, вони не зможуть потрапити на стадіони України та Польщі з квитками, які вони придбали на інтернет-платформах. Про це йдеться в статті Die Welt.

«Інтернет-аукціони такі як Ebay та інтернет-обмінники такі як Viagogo і Seatwave повні пропозицій з продажу квитків, часто лише з невеликою надбавкою до ціни покупки.

Тільки ті, хто купують квитки, ризикують отримати відмову в допуску до стадіонів в Україні та Польщі не зважаючи на те, що ці квитки законні. Через це у найгіршому випадку тисячі футбольних вболівальників можуть даремно з’їздити в приймаючі країни», - пише Die Welt.

«Для всіх квитків застосовується правило, що лише першопочатковий покупець отримує допуск, і ми не рекомендуємо купляти квитки на інтернет-платформах. Навіть у разі хвороби квиток не слід передавати», - відмітив речник УЄФА на запит Die Welt.

Як зазначає видання, так само як і перед чемпіонатами 2008 та 2010 року правові підстави таких вимог є невідомими.

«Про те чи потраплять вболівальники, які купили квитки на чорному ринку, на стадіони залишається гадати на кавовій гущі», - зазначає німецький юрист Міхаель Терхааг.

«Для Європейського Союзу чемпіонат Європи є величезним бізнесом: 1,4 млн квитків та ваучерів він продав на 31 гру і за офіційними даними заробив €115 млн. За підрахунками он-лайн платформи Viagogo, кожен десятий квиток проданий УЄФА далі перепродається. На минулому чемпіонаті Європи УЄФА вже намагалася не допустити перепродажу і, на думку асоціації, питання сірих зон вже було вирішено. У той же час вона погрожує власникам квитків, які хотіли їх продати, штрафом у €5 тис. Проте такий строгий підхід має серйозні наслідки для любителів футболу. Вони не тільки не можуть перепродати квитки, але й їх повернути», - йдеться в статті.

Автор: (Gorenici)

Статус: Читатель (43 комментария)

Подписчиков: 0

Комментировать