Груповий турнір ЛЧ 2002/2003 рр."Динамо" (Київ) - "Фейеноорд" (Роттердам, Голландія) 2:0 (ВІДЕО)

 

 

 

Ліга Чемпіонів 2002-2003.
"Динамо" (Київ) - "Фейеноорд" (Роттердам, Голландія) 2:0 (1:0)

Груповий турнір. Група E. Другий тур. Відеоогляд і післяматчеві інтерв'ю.
23.10.02. Київ. НСК "Олімпійський". 73000 глядачів. +10 ° С.
Арбітри: Маркус Мерк - Х. Мюллер і К. Шраєр (всі - Німеччина).



"Динамо": Рева, Хацкевич, Дмитрулін (Сабліч, 77), Белькевич, Каддурі, Пеєв, Гусин, Ринкон (Несмачний, 57), Шацьких, Гіоане, Гавранчич.
Тренер: Олексій Михайличенко.

"Фейеноорд": Зутебьер, Ван Харен (Ржонса, 56), Калу, Ван Вондер, Воно, Пауве, Буффель, Ван Пірсі (Люрлінг, 39), Емертон (Бомбардьє, 62), Сон Чон Гуг, Лувенс.
Тренер: Берт Ван Марвейк.

Голи: 1:0 - Хацкевич (16), 2:0 - Белькевич (47).
Попередження: немає - Ван Вондер (36), Калу (50), Люрлінг (73).

 

Випробування "київським пеклом" роттердамці не витримали


24 жовтня 2002

Вдале сполучення із вірних уболівальників, тренерських ідей та повної самовіддачі на полі принесли другу перемогу київському “Динамо” в першому груповому етапі Ліги чемпіонів.

На диво, зустріч розпочалася в невисокому темпі і кияни, котрим потрібна була лише перемога, не стали форсувати подій. Динамівці подовгу розігрували м’яч, але наблизитися до володінь Цутибіра вдавалося не часто. Перший сигнал до активних дій дав Шацьких зі штрафного – голкіпер упіймав м’яч.

Після цього лідер атак господарів Валентин Белькевич зробив кілька небезпечних передач і вже на 13-й хвилині кияни могли відкрити рахунок – Цутибір двічі протягом хвилини рятував свою команду.

Але й він був безсилий на 16-й хвилині. Каддурі подав кутовий, м’яч рикошетом від ван Хаарена потрапив до Хацкевича, котрий несильним ударом з 8-ми метрів направив шкіряну кулю у кут воріт. Як зізнався на післяматчовій прес-конференції Олексій Михайличенко, підтримка трибун була чудовою – тренери часом не чули один одного на лаві запасних.

Після забитого м’яча гра дещо заспокоїлась. Гості намагалися зрівняти рахунок, але динамівська оборона діяла дуже надійно. Гавранчич, за великим рахунком, справився з опікою Калу, Буффеля практично не було помітно на полі, Емертон і Ван Пірсі взагалі були замінені...

У підсумку перша половина зустрічі так і закінчилася з мінімальною перевагою “Динамо”. Але для роттердамців не рахунок, а саме гра стала найбільшим розчаруванням перших 45-ти хвилин. Жодного удару в створ воріт Реви, безліч непотрібних фолів...

Олександр Хацкевич
А початок другого тайму зовсім “нокаутував” володарів Кубка УЕФА. Максим Шацьких у швидкій контратаці виложив м’яч Валентину Белькевичу, після чого наш капітан знов підтвердив свій високий клас невідпорним ударом з 15-ти метрів. До речі, це був не єдиний випадок вдалої розпасовки Шацьких – Макс чудово завантажив оборону голландців, виграв чимало єдиноборств, але свій шанс втратив. На 68-й хвилині форвард “Динамо” міг вирішити усі питання відносно переможця, але з вигідної позиції не влучив у ворота.

Варто відзначити Бадра Каддурі. Молодий марокканський хавбек гідно протистояв корейцю Сонгу, частенько залишав того спостерігачем своїх сольних проходів, правда занадте бажання відібрати м’яч у опонента призводило до необов’язкових порушень правил. І все ж, прогрес у грі Бадра очевидний, його фірмові проходи стають грізним арсеналом атак киян.

Другий тайм остаточно довів, що “Фейєноорд” переживає не найкращі часи. Усі атакуючі потуги гостей були нейтралізовані динамівськими гравцями, причому переважно Гусин, Хацкевич та Дмитрулін змушували суперників помилятися далеко від штрафної Реви.

Про повне атакуюче безсилля гостей свідчить й статистика – жодного удару в створ воріт “Динамо” за підсумками зустрічі. Але ще раз зазначимо, що не варто применшувати оборону потугу підопічних Олексія Михайличенко.

Перемігши 2:0, динамівці вийшли на друге місце в групі й відтепер на біло-блакитних очікує нелегкий вояж до Ньюкасла, де місцевий клуб сьогодні переграв “Ювентус” – 1:0.

Олексій Михайличенко: "Команда та її уболівальники варті один одного"


24 жовтня 2002

Керманич “Динамо” Олексій Михайличенко увійшов у конференц-зал під оплески журналістів. З цього Олексій Олександрович і узяв слово:

-Вважаю, аплодувати потрібно команді, яка сьогодні вийшла на поле. Тому що грати за повної самовіддачі, бажанні, на максимумі своїх сил та можливостей може не кожна команда. Звичайно, на такому рівні важко проводити всі матчі, але ми будемо старатися.

Було видно, що бажання та настрой наших гравців був виший за суперника. Ми в кожній грі ставимо перед собою завдання грати на максимальний результат, незалежно від турнірного становища. Сьогодні команда боролася на кожному клаптику поля, за кожен м’яч упродовж 90 хвилин. Якщо до цього додати індивідуальну майстерність, зі всього цього і складається результат у кожному матчі Ліги чемпіонів.

-Відтепер, після матчу, ви можете сказати, чим планували здивувати суперника?
-Не секрет, що на виїзді “Фейєноорд” віддає перевагу грі на контратаках. Але ми також полюбляємо діяти в такому ж стилі. Сьогодні була обопільна гра, в якій “Динамо” розраховували на швидкі фланги (Каддурі, Пеєв) та дуже гостру, на грані офсайду, гру в нападі (Шацьких, Діого Ринкон, Белькевич). Чимало залежало від швидкого переходу від оборони в атаку. Сказати, що це нам завжди вдавалося, не можу. Моментами виходили контратаки, адже оборона голландців поступається в швидкості нашим форвардом.

Дуже вплинув на хід гри швидкий гол, адже супернику прийшлося перебудовуватися. Вся команда добре відпрацювала в атаці та обороні. Допомагали оборонцям Шацьких, Діого Ринкон і Белькевич. Тому в нас були шанси для гри на контратаках. При всій напрузі матчу, особливих проблем поблизу нашої штрафної не виникало. Це заслуга добре відпрацювавшої оборони (Гавранчич, Дмитрулін, Гіоане, Гусин). Вони не дали простору нападникам “Фейєноорду”.

-Ви ризикували, випускаючи в стартовому складі Валентина Белькевича, який чимало часу відновлювався після травми?
-Ризик є будь де. Він з’являється в наслідку невиконання тактики. У нас була розмова з Валентином, ми бачили його фізичну готовність й розуміли, що він довгий час перебував “поза грою”. Тому підходили з питанням: “чи відпрацює він у потрібному ключі сьогоднішню гру?” Відповідь була позитивною.

-Яку роль сьогодні зіграли вболівальники?
-Скажу відверто, присутність “дванадцятого гравця” зіграла величезну роль. У деяких матчах “Динамо” звикло грати у “тиші”, особливо в чемпіонаті та Кубку України. Сьогодні я звернув увагу, що з першої і до останньої хвилини нам було важко навіть розмовляти на тренерській лаві. Одним словом скажу, що сьогодні команда та її уболівальники були варті один одного.

-Уже можна казати про перспективи “Динамо” в першому груповому турнірі Ліги чемпіонів?
-Ось ви і кажіть. А ми будемо готуватися до наступної гри.

***


Далі узяв слово наставник “Фейєноорда” Берт ван Марвийк:

- Сьогоднішній матч мене розчарував. “Динамо” дуже організована команда, яка грамотно грає у футбол. Ми намагатимемось заспокоїти своїх гравців, адже нині вони дуже засмучені поразкою.

Перший пропущений гол був не обов’язковим. Ми не вгледіли за Хацкевичем, який без нагляду знаходився біля наших воріт. Після гравці дещо “зникли” й не могли грати в тому ж руслі. В нас були шанси зрівняти рахунок, але ми їм не скористалися.

У другому таймі мої хлопці зовсім розслабилися. Карою за це став другий гол на перших хвилинах після перерви. Він став трагедією для нас.

-Напередодні матчу ви казали, що зустріч з “Динамо” буде вирішальною для команди. Тепер “Фейєноорд” не претендуватиме на два перші місця в групі?
-Поразка в Києві дуже ускладнила наші шанси на завоювання путівки в наступний раунд. Але в нас попереду два матчі, в яких розраховуємо набрати шість очок. Хоча я знаю, що зробити це буде вкрай важко.

Валентин Белькевич: "Навряд чи ми колись перемагали настільки легко"


24 жовтня 2002

Капітан “Динамо”, ідейний натхненник атак киян Валентин Белькевич провів чудовий матч проти “Фейєноорда”. Після 3-місячної перерви, здавалося б, білоруському хавбеку буде потрібен час, щоб набути своїх найкращих якостей, але Валентин здивував навіть оптимістів. Його натхненна гра і забитий м’яч допомогли динамівцям здобути важливу перемогу.

Сам гравець так прокоментував поєдинок: “Навряд чи ми колись перемагали настільки легко в Лізі чемпіонів. “Фейєноорд” зіграв не так, як ця команда може, а рахунок 2:0 не відображає усієї переваги “Динамо”. На наступному тижні нас очікує важкий бій у Ньюкаслі і ми повинні повністю зосередитися на цьому матчі”.

За матеріалами uefa.com

Автор: (Dynamokyivmania1986)

Статус: Наставник (2338 комментариев)

Подписчиков: 0

11 комментариев
Лучший комментарий
  • Марс(mdobrik) - Наставник
    20.07.2012 16:48
    Зім"яти та приголомшити в перші хвилини матчу!!!
    Ото були часи. Забили гол в перші хвилини матчу, а потім показуй свою улюблену гру на контрах!
    • 8
Комментировать