I love Dynamo Kyiv

Цей блог є відповіддю на неграмотність у цьому блозі:

http://dynamo.kiev.ua/user/vassyapoopkeen/109829.html

Люди можуть бути грамотними, неграмотними - це не має великого значення в абсолютній більшості випадків. Головне, щоб ці люди вчилися на своїх помилках. Велике значення неграмотність має тоді, коли назву твого клубу пишуть з помилками і до того ж наводять ліві докази.

Склалося враження (воно може бути помилковим), що vassyapoopkeen не хоче виправлятись. Може йому лінь шукати правильну відповідь, може він принципово буде писати з помилками - не знаю. Тому пишу цей блог для всіх тих, хто не знає чи не замислювався, як правильно англійською пишеться назва нашого славетного клубу, для тих, кого такі блогери, як vassyapoopkeen, можуть ввести в оману.

 

FC Dynamo Kyiv

 

Саме Kyiv, а не Kiev. Саме Dynamo, а не Dinamo.

I love Dynamo Kyiv, а не I love Dynamo Kiev чи ще якось по-іншому.

Українське слово Київ пишеться, як Kyiv (K=K, и=y, ї=і, в=v)

Українське слово Динамо пишеться, як Dynamo (и=y)

Російське слово Киев пишеться, як Kiev (K=K, и=i, е=e, в=v)

Російське слово Динамо пишеться, як Dinamo (и=і)

vassyapoopkeen наводить у доказ домен dynamo.kiev.ua, але цього робити не треба, тому що усі доменні зони в Україні були створені відразу після розпаду СРСР у 1992 році. У той час всі назви регіонів переклали з російської, а не з української. От і маємо .chernigov.ua замість .chernihiv.ua, .kharkov.ua замість .kharkiv.ua, .kiev.ua замість .kyiv.ua, маємо російські назви в українських доменах. Але це ж не означає, що російську назву треба пхати в назву українського клубу сьогодні, коли не йдеться про домен.

Список усіх регіональних доменів можна подивитись тут: http://uk.wikipedia.org/wiki/.ua

Для того, щоб дізнатись, як правильно пишеться назва нашого клубу англійською, не треба далеко ходити. Треба просто зайти на англійську версію сайту УЄФА і знайти там сторінку Динамо Київ. Ось вона, де чітко написано FC Dynamo Kyivhttp://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/clubs/club=52723/index.html

Велике прохання до всіх, кому не байдуже, як пишеться назва нашого клубу. Пишіть англійською правильно.

Дякую за увагу.

Автор: (DK1)

Статус: Опытный писатель (408 комментариев)

Подписчиков: 0

1 комментарий
Комментировать