Євровесна на футбольних полях України

Відбулось жеребкування євроматчів ЛЧ і ЛЄ. Давайте порозмислимо про перспективи українських клубів: «Лацио» / «Лудогорец» — «Динамо» / «Валенсия» «Черноморец» / «Лион» — «Виктория» / «Шахтер» «Днепр» / «Тоттенхэм» — ПАОК / «Бенфика» і так наші суперники:

1) Валенсія – це вже не та Валенсія Давіда Вільї, Сільви і Мати, і тим більше не Валенсія Гаїски Меньдєти, Албельди, Барахи, Вісенти, Лопеса і Канясареса.

В 16 турах Примери 8 (!!!!) поразок і 2 нічейних результати. До матчу відповіді в ЛЄ з Динамо 27 лютого будуть виїзди на Камп Ноу, Рамон Санчес Пісхуан і домашній матч з Реалом, тому що таке виймати м’ячі із сітки власних воріт воротар «летючих мишей» явно буде пам’ятати. Але проблема команди не в обороні, а навпаки в атаці. Після «Блохи» Лопеса, Вільї і Солдадо ведучими нападниками є Поштіга і Жонас. Добротна лінія півзахисту з Оріолем Ромеу, Банегою, Гуардадо, Серхіо Каналесом, Фегулі явно потребує попереду сильнішого партнера. Всім відомі фінансові проблеми левантійців, а тому підписання серйозного нападника малоймовірне. І напевне головне питання – скільки матчів «відміряно»ГТ Мирославу Джукічу. Гравцю що вірою і правдою служив Валенсії багато років думаю найближчим часом вкажуть на двері. Хто буде наступником, от тут уже і можлива реанімація команди, а так то ставлю 100% на прохіж по сумі двох матчів дальше Динамо.

2) Ліон. – читай вище Валенсія. Все майже те саме. В французів є ряд плюсів – краще фінансове становище, слабкіший чемпіонат і відповідно слабші суперники. Та і Ремі Гарду явно не вистачає досвіду. Думаю в Лізі 1 Ліон ситуацію покращить. А от в те що французи попри всі проблеми пройдуть Чорноморець не сумніваюсь. Гуркюф, Мальбранк, Гоміс пройшли футбольну школу життя і досвіду в них побільше ніж в підопічних Григорчука.

3) Тотенхем . Леві зробив вдалий і як на мене своєчасний крок – звільнив АВ Боаша. Звісно незрозумілою була відставка Харі Реднапа, але думаю шпори погналися за модою і прогадали. Боаш не дав команді нічого, минулий сезон – це театр одного актора – Гарета Бейла. Цей сезон це тихий ужас. Часто дивлюсь АПЛ. І гра Тотенхема дійсло виглядала жалюгідно. ЗА 16 !!! турів 2 перемоги з різницею в 2 мячі. Домашні поразки 0-3 від Вест Хема, 0-5 від Ліверпуля,0-1 від Ньюкасла, 6-0 на Етіхад Стедіумі – це не те на що сподівалися власники Тотенхема викидаючи більше 100 млн. фунтів на трансфери Ламели, Крістіана Еріксена, Солдадо, Пауліньо, Шадлі, Капуе. Якщо вдасться за получити на Уайт Харт Лейн класного тренера думаю в Дніпра шансів НЕ БУДЕ.

Автор: (Andy_IF)

Статус: Наставник (4958 комментариев)

Подписчиков: 0

16 комментариев
Лучший комментарий
  • Томек Богданов(Tomar) - Эксперт
    17.12.2013 11:23
    Спасибо за хороший анализ. У меня, как и у многих, таких знаний по зарубежным клубам нет. Тем не менее, мое мнение по парам.
    1. Динамо может и пройти Валенсию и проиграть. И, скорее всего, на это будет влиять, больше всего, состояние Динамо на момент игры. В меньшей степени - состояние Валенсии. Я бы расценил шансы, как 50/50.
    2. Днепр, скорее всего, Тоттенхему проиграет. И дело, даже, не в традиционной весенней форме. Скорее всего, скажется культура игры, движение команд. При всем уважении к Рамосу, в Днепре поставить комбинационную игру на высокий уровень у него не получилось. Для ЧУ уровень достаточен, для команд класса Тоттенхем - мал. Ставлю на проход Днепра не более 40%. Многое будет зависеть от нового тренера англичан и от морального сотояния Днепра на момент игр, т.к. Днепр очень эмоционален.
    3. Черноморец, к сожалению, свои выступления на Лионе закончит. Несмотря на невысокий уровень французов, тягаться даже с ними одесситы не готовы. Расцениваю шансы Черноморца не выше 35%.
    О Шахтере писать нечего У них первый соперник для разминки.
    • 1
Комментировать