Тренер ДК. Версії.

Шанс Реброву дати треба - це безсумнівно. Щоправда, 6 чи скільки ігор - шанс малуватий, но з поправкою що він не чоловік сторонній тренерському штабу ДК - достатньо, імхо.

Чуда від Реброва я особисто не чекаю, но є якась невеличка надія що Блохін і Ребров все робили правильно, окрім якихось нюансів, наприклад, невдалої поведінки ГТ чи тіпа того.

І тоді, можливо, стан команди стабілізується і гравці покажуть що вони таки чогось варті не лише по зарплатній відомості а й по спортивних чи ігрових якостях. Це мабуть єдине, що можна реально отримати від Динамо до кінця сезону.

Ну а далі - х.з. Якщо Динамо ГРАТИМЕ при ССР і видасть результат, то ясно що нема сенсу робити кардинальні зміни - треба буде продовжувати гнути все ту ж лінію. А результати наступного сезону, та скоріш уже навіть літа-осені покажуть Реброва як ГТ Динамо.

Якщо ж нинішнє піке Динамо продовжиться, то значить що курс тренерського штабу (при участі ССР) був цілком хибним чи недосконалим і сенсу в участі Реброва головним на містку буде мало.

Тоді звісно треба буде шукати нового ГТ. Кого би хотів я? Чесно сказати - навіть не знаю. Із українських кандидатів Грозний, Григорчук, Маркевич, Калітвінцев - всі не без недоліків. Головний із яких - дефіцит управління топовою командою. Те саме можна сказати й про Кучука, Калітвінцева.

Не хотілося би транерства від "тіней минулого" - Бишовця, Павлова, Фоменка і пр. Попри певні успіхи у цих тренерів, не вважаю що у команди з ними буде перспектива - буде лише тимчасовий результат а закінчиться все як із Сьоміним. Тобто їх нехитру тактику швиденько прорахують і команда після ривка здується надовго.

По іноземцях щось сказати важко. Найуспішніші тренери у Європі працювали у сильних чемпіонатах. А це означає, що їх тренерський успіх в значній, дуже значній мірі залежить саме від великої кількості ігор високого рівня. Плюс - від колосальних європейських бюджетів.

Як на мене, Ахметов правильно вибрав собі Луческу. Він взяв тренера, що близький до нас менталітетом, має деякий авторитет у єврофутболі, має досвід керування європейською командою і досягав успіхів на європейській арені із клубами НЕ-ТОП чемпіонатів.

Кого тоді шукати? Імхо, треба рити в чемпах Туреччини, Бельгії, Греції... Можливо ще подивитись на команди Голандії, Португалії, Італії. Подивитись які команди з цих країн чогось досягали в єврокубках протягом останніх 5-ти років і далі аналізувати роботу тренерів цих команд.

Автор: (Valerra)

Статус: Эксперт (7074 комментария)

Подписчиков: 0

46 комментариев
Лучший комментарий
  • виталий шемуда(wdsh56) - Эксперт
    22.04.2014 18:26
    О каких тандемах вы говорите? ГТ должен быть один. Тем более, что сейчас в клубе есть испанец по тактике. Ребров имеет много плюсов перед Блохиным. Коммуникабельность, знание английского, европейский опыт, желание учиться. Так что при удачном стечении обстоятельств он вполне может остаться. все остальные наши тренеры(кроме Маркевича) , не командовали маститыми иностранцами и как это у них получиться- неизвестно. Так что особо загадывать не надо, а нужно решать задачи по мере их поступления.
    • 5
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии