Про формат.

Темы:
Чемпионат Украины

Хочу сьогодні трохи відійти від теми збірної та майбутніх матчів Ліги Чемпіонів які останнім часом, що і не дивно, заполонили весь футбольний медіа-простір, та зупинитись на фундаментальному - на нашому чемпіонаті. Одразу ж зазначу, що завжди рахував і рахую, що саме внутрішня першість являється базою та похідною як для наших клубів у Європі, так і для головної команди країни.

Це звичайно не аксіома, в Європі є маса протилежних прикладів, однак для України де переважна більшість гравців виступає в місцевих командах, таке твердження на мою думку є справедливим. Отже, якщо наш чемпіонат і далі буде регресувати, то в скорім часі це відіб'ється на наших котировках в Європі та світі. На жаль враховуючи ситуацію в державі, розраховувати на те , що у футбол будуть вкладати більше грошей не доводиться. На сьогоднішній день лише декілька клубів можуть більш-менш безбідно існувати( а можливо лише два), у інших або межа банкруцтва або режим жорсткої економії. В таких умовах число конкурентно-здатних команд постійно скорочується, а від того рівень ЧУ постійно падає і дуже важко передбачити коли ця ситуація хоча б стабілізується. Наше футбольне господарство вимагає(вибачте за затерту фразу) антикризових заходів, і причому негайних. І першо чергово я вважаю необхідно змінити формат першості, але тимчасово, як кажуть до кращих часів. Спочатку скоротити кількість команд до 12 чи 10-ти команд, а вже потім узгодити сам формат. Якщо 10 команд то грати в чотири кола(36 матчів), якщо до 12-ти то зіграти спочатку 22 матчі, згодом поділити за результатами на сильнішу і слабшу групу по шість колективів(ще 10 матчів, разом 32).При чому враховувати так звані "золоті очки", тобто бали набрані у матчах між собою. Це на мою думку збільшить інтерес до чемпіонату, оскільки збільшиться кількість "знакових матчів" і в свою чергу підніме рівень чемпіонату. Але ніяких плей-офф,як пропонує Луческу! Не треба першість перетворювати не розіграш кубку. Звичайно розумію, що не все так просто і однозначно, не претендую на істину, більш того навпаки хотів би почути думку інших любителів футболу по цій темі. Однак проблема існує, і я переконаний, що нашим футбольним можновладцям пора визначатись, або все залишити так як є, або щось таки змінювати.

Автор: (klyopa)

Статус: Наставник (1404 комментария)

Подписчиков: 1

28 комментариев
Лучший комментарий
  • Тарас Динаменко(klyopa) - Наставник
    21.11.2015 20:22
    1.isport.ua/football/ukraine/327104-luchesku-neobkhodimo-reformirovat-chempionat-vvedja-stadiju-plejj-off.html, ось ссилка де Луческу пропонує плей-офф.
    2. Скорочення ігор небуде, а навпаки 32 або 36 ігор замість 26.
    3.В Бельгії значить такий же чемпіонат як і я пропоную, лише більша кількість команд.
    • 2
Комментировать