"Про нафту ... Чекати залишилося недовго" - Олег Пономар

Політичний оглядач Олег Паламар у Фейсбуці прогнозує, що процес примушення Росії до миру почнеться після 11 січня 2016 - рівно через місяць після того, як ціна на нафту марки Брент впала нижче 40 доларів США за барель.

Експерт перераховує чинники, які цьому сприятимуть:

  • До початку лютого американський суд дасть дозвіл на арешт активів Росії по виграному акціонерами ЮКОС справі на 50 млрд.
Дол.
  • В кінці цього року Нідерланди визначаться, яким судом будуть судити винних у збитті малайзійського Боїнга і в лютому вийде фінальний репорт. Шлях до Трибуналу відкритий.
  • НАТО готове до розміщення ПРО в Європі.
  • Українська армія повністю готова до будь-яких сценаріїв.
  • Термін виконання Росією Мінська-2 закінчився і США може вводити 5-й пакет санкцій.
  • ЗВР Росії прагнуть до 0.
  • Експерт зазначив, що зараз повторюється історія, коли Радянський Союз був фактично розвалений після того, як США спільно з нафтовими шейхами опустили ціни на нафту. У результаті США, Саудівська Аравія та Іран отримають частку нафторинку Росії. А до того моменту, коли ціни підвищаться, Росія буде вже повністю витіснена з ринку нафти.

    Крім того, Пономар вважає, що Росія не може всерйоз когось налякати ядерною зброєю, оскільки система ППО-ПРО НАТО знаходиться на такому рівні, що «російські ракети (з тих небагатьох, які дивом злетять) дуже швидко розчиняться в повітрі, не досягнувши жодної мети. Історія з Туреччиною всім відкрила очі на блеф »

    Олег Пономар

    Автор: (sergakk)

    Статус: Наставник (2439 комментариев)

    Подписчиков: 4

    1 комментарий
    Лучший комментарий
    • сергій Яр(sergakk) - Наставник
      13.12.2015 16:38
      13 грудня за станом на 8:00 ранку ціна нафти впала до 37,9 доларів за барель. Як передає replyua.net, барель престижної марки Brent знову впав до рекордного мінімуму. Разом з цим відзначається і обвал російської валюти. За неофіційним курсом сьогодні за один американський долар дають вже більше 70 рублів.

      Нафта марки WTI також подешевшала, і сьогодні коштує 35,4 долара за барель. Ціни на нафту більше не контролюються, більше того, керівництво ОПЕК прийняло рішення не знижувати обсяги видобутку нафти, що негативно відбивається на котируваннях. Рішення про скасування квот на видобуток було прийнято через високу конкуренцію з боку держав, які також добувають чорне золото, але не є членами ОПЕК. Йдеться, насамперед, про Росію та Сполучені Штати.

      Джерело: http://replyua.net/news/finance/19445-cena-nefti-snizilas-do-37-dollarov.html
      • 2
    Комментировать