Київ викупить земельну ділянку під сквером Небесної Сотні.

Київ викупить земельну ділянку під сквером Небесної Сотні на Михайлівській вулиці. Частину пам'ятного куточка вдалося повернути безкоштовно.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив секретар Київради Володимир Прокопів.

"Ділянка під сквером складається з декількох земельних ділянок. Для ділянок, які були в оренді, Київрада скасувала договора оренди і зараз земля належить місту.

Також є ділянка, яка була продана підприємству. На наразі йдуть переговори про викуп цієї ділянки для суспільних потреб. Експерти проведуть оцінку ділянки, і ми дізнаємося і поінформуємо громадськість про те, скільки це буде коштувати місту", - заявив чиновник.

"Платити за це доведеться всім киянам, так як кошти будуть виділені з міського бюджету", - додав Прокопів. Він зазначив, що юридичний департамент зараз вивчає, як провести операцію з мінімальними витратами для держскарбниці.

Сквер Небесної сотні був облаштований у 2014 році зусиллями і за кошти київських активістів і місцевих жителів. 24 вересня 2015 році частині цієї території було надано офіційний статус скверу. На стіні будинку, який розташований біля скверу, влітку минулого року намальовали величезне графіті з портретом Сергія Нігояна, першого з Небесної сотні. Земля під сквером розділена на три ділянки: площею 0,2697 га та 0,0266 га, які повернуті з оренди, і площею 0,2549 га, яка належить ТОВ "Грін Плаза".

Ще в травні 2014 року прокуратура Києва в інтересах КМДА подала позов з вимогою повернути всі три ділянки у власність громади міста. Однак протягом листопада 2014 року - квітня 2015 років три судові інстанції прийняли сторону забудовника і відмовилися задовольняти позов прокуратури. Потім справу було передано до Верховного суду Києва, який 23 вересня 2015 року скасував усі три постанови і повернув справу на повторний розгляд до Господарського суду Києва.

1 грудня 2015 року відбулося перше засідання суду, на яке не з'явилися представники ні КМДА, ні Київської міськради. Наразі провадження у справі зупинено до 10 травня. До цього часу "Грін плаза" повинна надати виписку з реєстру прав власності на спірні земельні ділянки, Київрада - рішення про розірвання договору на дві земельні ділянки, а британська компанія GPP Developers (бенефіціар "Грін Плази") - письмові пояснення по справі.

http://patrioty.org.ua/society/kyiv-vykupyty-zemelnu-dilianku-pid-skverom-nebesnoi-sotni-platyty-za-tse-dovedetsia-vsim-kyianam-116394.html

Автор: (edvard)

Статус: Наставник (1294 комментария)

Подписчиков: 26

Комментировать