Три роки тому у Луганську.

Доброго. Сьогодні відзначається 203 річниця з дня народження Т.Г.Шевченка. Я не писатиму саме про нього. Та й день, як таковий пройшов і вже вечір. На душі дуже муторошно саме сьогодні. Події, що стались у 2014 році, ніколи не згинуть із пам"яті. 200років "Кобзарю"- це ЧОРНИЙ день Луганська. Колишній мер міста Кравченко надав дозвіл двом сходам біля пам"ятника Тарасу.

Двом! В один час! На одній площі. Мешканцям міста яки прийшли з квітами і віршами і своїми враженнями до поета. І тут же поруч- натовпу з триколорними прапорами і зовсім пртилежни бажанням![

Не багато часу довелось Тарасу слухати свої твори. Дикий натовп пішов у наступ..Луганск- русский город....Міліція нібито й була, але тихо мирно перейшла на бік "народу", який з звирячими обличами накинулись на проукраїнців, серед котрих були й діти.

Звісно, що потрібно було швидко дітей захисти. Тобто відбігати подалі від цієї нелюдяної мразі. Все було сплановано мером. Міліція не втручалась. І вся ця гідота подалась до ОДА. Замоярили вже інші прапори.

Цілий день по місту їздили машини з прапорами роSSії. Бабулі були у захваті. Ми тільки з росією. Поруч біля колишнього обкому- стояли автобуси з росномерами. І ближче до вечора вони вирушили з міста знов до роssії. Інші на своїх автобусах поїхали по домівках у Краснодон, Алчевськ, Стаханов........

У мене дві улюблені команди- Зоря і Динамо. Вже три роки не бачить стадіон футбола. Зоря залишилась Українським клубом. Звісно їй важко перебувати не вдома. Вболівальникам важко без неї у Луганську. Футбольне поле тепер топчуть сепари на так званому чемпіонаті лнр. Або на міжнародному рівні лнр-днр. І поки єдене що залишилось- спогади. Спогади не тільки футбольний баталій. На стадіоні було і таке!

І потім колишній мер навить очолив сепарів. А зараз перебуває далеко від війни у Словаччині. Хоча можливо ще кудись переїхав.

І на останнє. Прошу вибачення, як що коряво написав.

Автор:

Статус: Опытный писатель (408 комментариев)

Подписчиков: 5

7 комментариев
Лучший комментарий
  • RusBendera Ukrainov - Опытный писатель
    09.03.2017 21:02
    • 4
Комментировать