Футбольна ностальгія

Подивився матч "Волинь" - "Зоря". У мене дві улюблені команди. ДК і "Зоря" Луганськ. І гра була і гостри моменти. І навить гол. І навить перемога. І навить треті на сьогодні. І навить стадіон "Авангард" як у Луганську, де вже три роки немає футболу. Нема улюбленої команди. Важко дивитись на поржній стадіон.

Важко було дивитись цей матч коли побачив стадіон майже без глядачів. Тому згадуєш той футбол, до якого звик. До гвалту, котрий протягом 90 хвилин, чути було дуже далеко. Ігри починались тільки о 19-00.

Були матчі, на які неможливо було придбати квитків. Але можна було потрапити без квитка і подивитись гру ще й безкоштовно.

Не уявлялась трансляція по телебаченню без коментатора Юрія Сіпунова. Це наш "Народний коментатор".

Особливо гостро проходили кубкові матчі. Увесь час у напрузі. Нічия!+ додатковий час= нічия! Наступного дня знов ігра! Стадіон гуде...нічия!+ дадатковий час=нічия...! А потім тиша! Така тиша- комара можна почути! Тільки у кожного у грудях серце під 100 ударів---- Жереб! І вже до дому настрій, коли як. Сьогодні все інакше. Нічия= пенальті! Не розумію. Це вже якесь футбольне шоу. Щоб глядачі побачили голи. Чому голкіпери винні, що команда не виграла. Такі правила у світовому футболі. Тепер все вирішують гроши. Гравців можна купувати, як того ж м"яча. Виходить команда....а там легіонери....Все! Все!!! Аби тільки вигравати. Лайки між вболівальниками. Бійки між фанами. Купа лайна команді за те, що програла... Були і ми світками програшу. Під свист трибун проводили гравців і все! Наступна гра- улюбленці на поле під оплески і овації. Шаленюча підтримка, без вогню, образ і бійок. Скучив я за улюбленой командою. І якось скучив за тим футболом! Можливо тому, що не було інета. Ми не були футбольними експертами. Ми просто грали у футбол. По своїх правилах.

Багато і до секції ходили навчатись справжньому футболу. Починав хлопець на вулиці, як і усі. А потім ще й до складу команди потрапляв. Так воно було. А сьогодні вітаю Зорю з перемогою. Бажаю успіхів у Чемпіонаті. Маю надію побачити на стадіоні "Авангард" у Луганську!!

Автор:

Статус: Опытный писатель (408 комментариев)

Подписчиков: 5

5 комментариев
Лучший комментарий
  • Томек Богданов(Tomar) - Эксперт
    20.03.2017 10:41
    Добавил бы к написанному, как давний почитатель Зари. Жил в Луганске в 1972-м, прекрасно помню ту победу в чемпионате, того великого тренера, сумевшего из местных ресурсов с добавлением "отходов" из других клубов сделать супер-клуб.
    Сейчас Заря борется с обстоятельствами, со многими трудностями и умудряется выглядеть достойно.
    • 2
Комментировать