Останнє славетне "Динамо" Лобановського. Де вони зараз

Темы:
Динамо

Як склалося життя футболістів київського "Динамо", яке трощило "Барселону" та виходило до півфіналу Ліги чемпіонів-1999 під орудою Валерія Лобановського

Голкіпер Олександр Шовковський

43 роки

Олександр Шовковський став справжньою легендою "Динамо" і провів у київському клубі усю кар’єру. У складі киян голкіпер дебютував ще у 1993 році, а завершив кар’єру у 2016-му, загалом віддавши клубу 23 роки.

З 1994 до 2012 року Шовковський захищав ворота збірної України і дійшов з нею до чвертьфіналу чемпіонату світу-2006. У 1/8 того мундіалю став першим у історії воротарем, який не пропустив у серії післяматчевих пенальті жодного м’яча.

Захисники

Олександр Головко


46 років

Олександр Головко прийшов до "Динамо" у 1995 році із "Таврії" і до 2004 року був незмінним стопером команди. Після цього сезон відіграв за китайський "Ціндао Бейлейт". Завершив кар’єру у 2006 році у рідній сімферопольській "Таврії".

Одразу розпочав тренерську кар’єру і тренував юнацькі збірні України різних вікових категорій. Зараз тренує молодіжну збірну України. Працює телевізійним футбольним експертом.

Владислав Ващук __ 43 роки

Владислав Ващук є вихованцем "Динамо" і грав з команду до 2003 року. Після цього він зі скандалом перейшов до найлютішого ворога киян – московського "Спартака". За це футболіста динамівські вболівальники не пробачили навіть після повернення до київського клубу у 2005 році.

Також грав за "Чорноморець", Львів" та "Волинь", де у 2011 році завершив кар’єру. Був спортивним директором київського "Арсеналу".

Каха Каладзе

39 років

Каха Каладзе відіграв у "Динамо" лише 3 роки та залишив команду у 2000 році. Він перейшов до італійського "Мілану", за який виступав до 2010-го. Завершив кар’єру у 2012-му у італійській "Дженоа".

Після цього зробив успішну політичну кар’єру у Грузії. У 2012 році став першим віце-прем'єром країни та міністром енергетики. У 2017-му обраний мером Тбілісі.

Олег Лужний

49 років

Легендарний капітан київського клубу Олег Лужний залишив "Динамо" у 1999 році та перейшов до англійського "Арсеналу". За лондонців грав до 2003 року. Ще сезон провів у англійському "Вулвергемптоні". Завершив кар’єру у 2005 році у латвійській "Венті".

У Латвії Лужний розпочав тренерську кар’єру. Кілька разів призначався виконувачем обов’язків головного тренера "Динамо". Зараз у київському клубі працює асистентом Олександра Хацкевича.

Юрій Дмитрулін


42 роки

Юрій Дмитрулін грав за "Динамо" до 2005 року, а пішов з клубу, через те, що після двох зіркових сезонів втратив місце у основному складі.

Після цього сезон провів у "Таврії". Рік відіграв за російський "Шинник". Професійну кар’єру завершив у 2007 році.

З 2011 року працює у структурі київського "Динамо". Зараз тренує юнаків 2001 року народження.

Півзахисники Юрій Максимов

49 років

Юрій Максимов залишив "Динамо" ще наприкінці 1997 року, коли кияни блискуче виступило на груповому раунді Ліги чемпіонів та вийшло до чвертьфіналу.

Півзахисник перейшов до німецького "Вердера", за який виступав до 2001 року та став володарем Кубка Німеччини.

Завершив кар’єру у 2005 році у запорізькому "Металурзі". Одразу розпочав тренувати –київський ЦСКА, "Оболонь", "Кривбас" та донецький "Металург". Минулого сезону очолював казахстанський "Тараз".

Андрій Гусін

41 рік

Андрій Гусін прийшов до київського "Динамо" форвардом. Проте, Валерій Лобановський знайшов йому кардинально протилежну позицію на полі – опорного півзахисника.

За киян Гусін грав до 2005 року. Потім виступав за російські "Крилья Совєтов" та "Сатурн", у якому став граючим тренером та у 2008 році завершив кар'єру.

Працював асистентом головного тренера у "Динамо-2" та російському "Анжі". Загинув у 2014 році, розбившись на автодромі на мотоциклі.

Олександр Хацкевич

44 роки

Білорус Олександр Хацкевич виступав за "Динамо" до 2003 року. Після цього спробував себе у Китаї у "Тяньцзінь Каншіфу". Завершив кар’єру у 2007 році у рідному мінському "Динамо", де став граючим тренером.

Тренував "Вітебськ", "Динамо-2" та збірну Білорусі. Влітку 2017 року був призначений головним тренером київського "Динамо". Вивів команду до 1/16 фіналу Ліги Європи.

Юрій Калітвінцев

49 років

Юрій Калітвінцев опинився у "Динамо" у 1994 році, коли після важкої травми його списали у Росії та радили йти з футболу. Але саме у Києві російський хавбек провів свої найкращі роки. Він був капітаном "Динамо" до 1998 року. Після цього перейшов до турецького "Трабзонспору". Завершив кар’єру у 2000 році у київському ЦСКА.

Став успішним тренером. У 2009 році привів юнацьку збірну України віком гравців 19 років до золотих нагород чемпіонату Європи.

У 2010-11 роках очолював національну збірну України після відставки Мирона Маркевича. Але статусу виконувач обов’язків так і не позбувся. На Євро-2012 українців тренував Олег Блохін.

Останнім місцем роботи Калітвінцева було московське "Динамо", з якого його було звільнено восени 2017 року.

Валентин Белькевич

41 рік

Валентин Белькевич був одним із найкращих іноземних футболістів у історії "Динамо". За десятиріччя виступів за киян він став справжньою легендою клубу, за який грав до 2007 року. Завершив кар’єру у 2009 році у азербайджанському "Інтері".

З 2010-го працював із молодіжними командами київського "Динамо". Белькевич помер 1 серпня 2014 року – у нього обірвався тромб.

Віталій Косовський

44 роки

Віталія Косовського впродовж усієї кар’єри переслідували травми. Винятком стали лише два блискучі сезони у Лізі чемпіонів 1997/98 та 1998/99. Через проблеми зі здоров'ям лівий півзахисник практично не грав у два останні роки кар’єри. Був вимушений піти з футболу у 30 років.

Зараз працює асистентом тренера у "Динамо" віком гравців 19 років.

Нападники Сергій Ребров

43 роки

Сергій Ребров є вихованцем "Шахтаря", але його ім'я асоціюється виключно з "Динамо". Київський клуб форвард залишив у 2000 році перейшовши до англійського "Тоттенхему". У Англії також грав за "Вест Гем". Виступав за турецький "Фенербахче". У 2005 році повернувся до "Динамо". Завершив кар’єру у 2009 році у російському "Рубіні".

У 2014 році став головним тренером "Динамо" та після тривалої перерви повернув киянам чемпіонство та вивів їх до плей-офф Ліги чемпіонів. Зараз очолює "Аль-Ахлі" із Саудівської Аравії.

Андрій Шевченко

41 рік

У 1997 році після хет-трику у ворота "Барселони" про Андрія Шевченка заговорила вся Європа. У "Динамо" форвард залишався недовго і у 1999 році перейшов до італійського "Мілану", з яким виграв Лігу чемпіонів.

У 2004 році Шевченко став третім у історії українським футболістом, який здобув "Золотий м’яч".

У 2006 році перейшов до англійського "Челсі", де на попередньому рівні заграти не зміг. Завершив кар’єру у 2012 році у "Динамо".

Зараз є головним тренером збірної України.

Головний тренер Валерій Лобановський

63 роки

Валерій Лобановський після двох тріумфальних виступів у Лізі чемпіонів продовжив тренувати "Динамо" та почав перебудовувати команду.

13 травня 2002 року помер після інсульту, який стався під час матчу чемпіонату України у Запоріжжі між "Динамо" та "Металургом".

Автор: Дмитро Марценишен

Автор: (Ljuiss)

Статус: Опытный писатель (394 комментария)

Подписчиков: 2

5 комментариев
Комментировать