"іхтамнєт" і не буде!

Темы:
Мировой футбол

Росію відсторонили від участі в міжнародних спортивних змаганнях до 16 грудня 2022 року. Це остаточне рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) у Лозанні

НА ДВА РОКИ ЗАБОРОНИЛИ:

Виступати російським спортсменам із прапором, гімном і словом «Росія». Вони можуть брати участь в Олімпіадах і чемпіонатах світу в нейтральному статусі.

Росія не може приймати та подавати заявки на прийом чемпіонатів світу й Олімпіад, а турніри, які вже заплановані, мають перенести.

Російські чиновники не можуть відвідувати Олімпіади та чемпіонати світу. Зокрема, це стосується міністрів і їхніх заступників, прем’єр-міністра та його заступників, депутатів парламентів, а також президента.

Російська національна антидопінгова організація РУСАДА втратила статус відповідності, оскільки можуть виникати проблеми з виявленням допінгу в спортсменів.

Дискваліфікація поширюється на літні Олімпійські ігри-2020 у Токіо, які пройдуть у 2021 році, на зимові Олімпійські ігри-2022 в Пекіні. А також на всі дорослі чемпіонати світу. Наприклад, чемпіонат світу з футболу, біатлон, волейбол.

Звідси https://www.the-village.com.ua/village/city/city-news/305625-rosiyi-zaboronili-uchast-u-mizhnarodnih-sportivnih-zmagannyah-do-2022-roku-ostatochne-rishennya-cas

Автор:

Статус: Начинающий писатель (149 комментариев)

Подписчиков: 0

8 комментариев
Лучший комментарий
  • Владислав Михайлович Панасюк - Эксперт
    18.12.2020 20:09
    Эксперт по спортивному праву Майкл Ленер резко раскритиковал Международный спортивный суд CAS за его вердикт по допинговому скандалу против России. "Было показано, что CAS не является независимым судом, но действует как суд ассоциации МОК", - цитирует Ленера SID.

    В частности, Ленер не может понять уменьшение санкций с четырех до двух лет. "Спортсмен, который употребляет допинг, возможно, неосознанно, находится под запретом на четыре года. Целая страна, которая жульничала гораздо более масштабно, избежит наказания на два года. Я не могу этого понять", - продолжил Ленер.

    В четверг CAS постановил, что Россия будет исключена из мирового спорта на два года и что как нация она не будет допущена к участию в Олимпийских и Паралимпийских играх в Токио в 2021 году (летом) и в Пекине в 2022 году (зимой). Суд вдвое сократил срок запрета, ранее вынесенный Всемирным антидопинговым агентством (ВАДА), с четырех до двух лет.
    • 2
Комментировать