Воротарі, які не змогли витіснити СаШо



"Динамо" Київ поповнилось черговим гравцем на пост номер один. Максим Коваль хлопець талановитий, але поки що не більше. Скільки таких молодих талановитих і амбіційних приходило із думкою замінити Сашу Шовковського? А зрештою всі ці амбіції закінчувались виступами за команди класом значно нижче. За останні 10 років за "Динамо" виступало щонайменше 6 кіперів із претензіями на пост СаШо. І шо?

 

28926.jpg (37.16 Kb)


Олександр Шовковський, виступає за "Динамо" із 1993 року:

 

У вищій лізі чемпіонату України за "Динамо" провів 334 матчі, пропустив 210 м'ячів;
У Кубках України за "Динамо" провів 50 матчів, пропустив 23 м'ячі;
У єврокубках за "Динамо" зіграв 101 матч, пропустив 134 м'яча.

 

 

  

Ілля Близнюк, 2 матчі за "Динамо"

У 2000 році у стан киян із російського "Ростельмаша" перебрався дуже досвідчений і не менш талановитий воротар Ілля Близнюк. Зрештою Ілля не закріпився у команді Лобановського і всього за 2 роки провів лишень 2 матчі у чемпіонаті України. Згодом Близнюк повернувся у "Ростельмаш".

 

 

Мар'ян Марущак, 0 матчів за "Динамо"

У той же час коли приходив Близнюк у складі "Динамо" був не меньш талановитий кіпер Мар'ян Марущак. Після вдалої гри за "Львів" у 2000 році настала черга і Марущака спробувати свої сили на першій позиції. Як результат - усі матчі Мар'ян провів лише за "Динамо-2" і зрештою повернувся назад до Львова.

 

 

Олександр Філімонов, 4 матчі за "Динамо"

Коли чергову серйозну травму отримав Олександр Шовковський, Лобановський зробив незрозумілий усім трансфер російського воротаря-невдахи Олександра Філімонова. Росіянин мав конфлікт у "Спартаку" і також довший час був ворогом народу за помилку у матчі між збірними України та Росії, що коштувала нашим сусідам путівки у плей-офф. Зрештою Філімонов допустив катастрофічні помилки у Лізі чемпіонів у матчі із "Боавіштою" та зіграв всього 4 матчі у чемпіонаті України.

 

 

Віталій Рева, 50 матчів за "Динамо" 

Найбільше шансів забрати роботу у Шовковського було у Віталія Реви, який після помилок Філімонова став отримувати постійне місце в основі "Динамо", коли СаШо був травмований. Зрештою Рева протримався у "Динамо" із 2001 по 2007 рік і зіграв всього 50 матчів за киян. Коли Шовковський повернувся після травми, Рева втратив місце в основі, а згодом його потіснили зовсім молоді воротарі.

 

 

 

12p8tn8x.jpg (59.14 Kb)

Олександр Рибка, 14 матчів за "Динамо" 

У 2005 році у "Динамо" заговорили про необхідність зміни Шовковського і почали вирощувати свої кадри на його зміну. Так з того часу усі заговорили за талант Саши Рибки, якого і за фізчними даними і за талантом вважали достойною замівною СаШо. Але... Всього Рибка зіграв 14 матчів за "Динамо" із 2005 по 2009 рік. Зрештою його просто списали.

 

Станіслав Богуш, 25 матчів за "Динамо"

Коли у 2008 році киян очолив Юрій Сьомін він розумів, що за Шовкоським необхідно закривати тили. Стара травма Олександра не давала йому можливості зіграти. Тоді почалися оперативні пошуки кіпера і у команді з'явився досі не відомий нікому Станіслав Богуш. Вболівальники навіть абревіатуру із його фамілії зробили: "Бог убрал Шовковського". Хорошу статистику кіперу забеспечував потужний захист, який вибудував російський спеціаліст. У Ліз чемпіонів Богуш пропустив всього 4 голи. У чемпіонаті України всього 13. Це прекрасний покзаник, який більше був заслугою захисту ніж самого Станіслава. Коли у команді з'явився новий тренер Валерій Газзаєв він також продовжував довіряти Богушу. Але жахлива гра кіпера у матчі із "Інтером" у Лізі чемпіонів - мабуть, знову відкинула його за плечі досвідченого СаШо. Потім Богуш зрештою серйозно травмувався.

 

boiko.jpg (29.97 Kb)

Денис Бойко, 3 матчі за "Динамо" 

І ось у нас розпочався новий сезон. "Динамо" мріє про чемпіонство, про Лігу чемпіонів. А Шовкоський знову травмувався. Травмованим залишається Станіслав Богуш. У команди є перспективний (десь ми це чули) Денис Бойко. І.... знову в оперативному порядку купується кіпер Максим Коваль... Бо Саша травмований...

 

102343.jpg (53.36 Kb)

 

 Sportanalytic.com                                                                                                                                                    

Автор: (konsul7774)

Статус: Опытный писатель (445 комментариев)

Подписчиков: 0

21 комментарий
Комментировать