Латиниця в Україні: а чи треба? Хотілось би почути вашу думку

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов пропонує перевести українську мову з кирилиці на латиницю і зробити англійську обов'язковою, починаючи з дитячого садочка. Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я за. Я вважаю, що це буде одна з фундаментальних речей, що нам треба позбавитися кирилиці і перейти на латиницю", - зазначив він.

Він також виступив за двомовність в країні.

"Я за дві мови в нашій країні. Англійська мова має бути обов'язкова. Тому що, якщо ми кажемо про цивілізований світ, то англійська мова - це мова цивілізованого спілкування", - вважає секретар РНБО. "І ми маємо розуміти, що англійську мову мають знати всі. Хто вже літні, складно, то це одна справа, а, починаючи з дитячого садочка, у школах це має бути", - додав Данілов.

https://www.bbc.com/ukrainian/news-58535568

Автор:

Статус: Эксперт (7814 комментариев)

Подписчиков: 6

6 комментариев
Лучший комментарий
  • александр футбол(alexander1964) - Эксперт
    15.09.2021 20:58
    daniLOFF молодчага) наживку зебилам киданул про латиницу, клюнули и обсуждают, при том, что власть не собирается на нее переходить.... лишь бы меньше обсуждали ,вагнеровцев, прочие зашквары, коммуналку, цены в магазинах и последнее место Украины в Европе, по бедности...
    Не нужно, теперь,удивляться, что зебил получил 73% ...
    • 1
Комментировать