Моя олімпійська смартопедія. Велоспорт.

Мій улюблений вид транспорту - велосипед. Тому що здоров"я зміцнює,ще й природу і нас вами не пригощає отруйними викидами. Та й коштує відносно недорого. Якби усе людство пересіло з машин на велосипеди, то середня тривалість життя збільшилась років скажімо на 10, а то й 15. А скільки би грошей російській нафто-газовий бюджет втратив, навіть і уявити важко.

Ось тому перед ентузіастами цього екологічного транспорту я завжди шанобливо знімаю капелюха. Хоча сам востаннє їздив на велосипеді, коли мені було чотири роки. Тоді я так зумів впасти з мого трьохколісного друга, що довелося лікарям накладати шви на мій бідолашний язик.

Але все рівно дивлюсь з насолодою "Тур де Франс" та "Джіро д'Італія", й олімпійські двобої велосипедістів увагою не обминаю. Хоча раніше було легше: існували на Iграх всього дві дисципліни - велотрек і шосейні гонки. А зараз? Що не Олімпіада, то двоколісна програма поповнюється і поповнюється. В самому велотреці з"явилися таємничі "Кейрін" і "Медісон". Що це - пояснити не можу, знаю, що перше - щось японське, а інше американське. Так здається, одного з перших президентів США звали, який, мабуть, любив гасати на двох колісах коридорами Білого Дому чи вашингтонськими вулицями, збиваючи випадкових перехожих і політичних опонентів.

Але це ще не все. У поважний вид спорту увірвалися екстремали, які змусили поважних олімпійських чиновників ввести до програми Ігор ще дві дисципліни- маунтбайк та ВМХ. З першим легше, навіть якщо англійською володієш на рівні російського туриста у турецькому готелі. "Гірський велосипед" - коротко і екстремально. А що робити з цим чудернацьким ВМХ? Як дізнався, це не що інше, як змагання на спеціальних велосипедах, призначених для різноманітних трюків. А називають ВМХ-ентузіастів райдерами. Ось так вони й здійснили райдерсько- рейдерську атаку на добрий старий велоспорт. Що подієш: 21-сторіччя на дворі. Нове покоління вибирає екстрім.

Євген Шрайман

Автор: (eugene01)

Статус: Наставник (2200 комментариев)

Подписчиков: 4

Комментировать