Один матч - i вже фiзрук? | Олімпія vs Полісся | Відеорозбір | Дебют Ашура; Трансферна кампанія Полісся

Темы:
Олимпия, Полесье, Лига конференций

Один із головних ньюзмейкерів українського міжсезоння вже стартував у цьому сезоні першим офіційним матчем, але зробив це невдало – "Полісся" програло першу частину двоматчевого двобою, а найбільша порція критики дісталася тренеру-протеже PASSа – Імаду Ашуру. Людина, яка встигла налаштувати проти себе вагому частину УПЛ-ком'юніті самим лише фактом прийняття пропозиції Полісся, адже таким чином посунув у черзі багато відомих імен, кожне з яких український вболівальник жадав побачити керуючим житомирським клубом набагато сильніше, аніж тренера без досвіду у дорослому футболі.

Додає суспiльству приводiв для насмішок той факт, які суми витрачає Буткевич на покращення складу та загалом на весь проєкт. Звісно, це піднімає рівень очікувань, тож багато хто із вболівальників вже вимагають результат тут і зараз, а для нейтральних - якщо ти виділяєшся своїми витратами та декларуєш амбітні цiлі – автоматично отримуєш армію недоброзичливців. Це нормальний процес для футболу, можна навіть сказати, що подібна річ підживлює спорт та додає інтриг, робить спостереження цікавішим. Але ж ми тут про об'єктивний погляд, тож тримайте вiдео, у якому докладнiше розповiв про своє бачення ситуацiї та розiбрав певнi тенденцiї матчу.

Тож відбулась гра, течія якої та сам підсумок лише затвердили багатьох скептиків у початковій думці – президента Полісся розвели. Особисто в мене такої думки немає, адже спостерігав за роботою цього тренера і раніше. Йому точно бракує досвіду ухвалення рішень на більш серйозному рівні, та і колись вже писав цікавий статистичний факт – при Імаді Ашурі Дніпро-1 не здобув жодної вольової перемоги у сезоні 2023/2024. Але він абсолютно точно має прогресивні ідеї, які потребують часу на втілення. На відео Я дещо привідкрив тему комплектації Полісся та чому вважаю, що попри запрошення "проєктного тренера", саме Полісся в плані комплектації поки не працює як впевнений у своєму курсі проєкт. Мова навіть не про сумнівних легіонерів, а нав'язливу ідею скупляти всіх кращих гравців поза Динамо та Шахтарем, незалежне вiд командних потреб.

Якщо переходити безпосередньо до матчу – гра в атаці дійсно була кепською, атаки через центр майже не проходили, але і атаки на власні ворота теж. Полісся використовувало в середині трійку півзахисників,

і цей трикутник часто контрився одразу п'ятіркою півзахисників Олімпії, включно з вінгерами, які залишали фланги та йшли утворювати щільність у центральній частині.

Полісся намагалося це використовувати і, як правило, все зводилося до закидань у фланги. Частий варіант – Будківський ішов ближче до флангу та боровся там за м'яч у повітрі, доки вінгер та ближній інсайд атакували простір у розрахунку на точне скидання від Пилипа.

Тут, наприклад, м'яч його перелетів і ним заволодів Гуцуляк, який протягнув м'яч до лицевої, але не отримав ніякої підтримки у вигляді відкривань, тож простріл ні до чого не призвів. Сам Будківський після єдиноборства чомусь виключився з епізоду, будучи при цьому єдиним нападником.

Але, якщо повернутися на початок цієї атаки, мою увагу звернули дії Крушинського.

Гравець пропонує себе у ситуації, коли займає позицію, з якої фізично не зможе загострити. Тобто прийняти пас заради того, аби його віддати на гравця на фланзі, якому Чоботенко може віддати пас і без допомоги Крушинського (що i зробить).

І таких ситуацій доволі багато. Можна зрозуміти, коли футболіст бачить якийсь коридор, просить м'яч із надією туди віддати, але за той час, доки м'яч котився до нього, коридор вже зменшився, і сенсу ризикувати і немає. Але навіщо просити м'яч у ситуаціях, коли твоя позиція ніяк не покращує позиційні умови твоєї команди – незрозуміло. Тим паче, Я би не акцентував на цьому увагу, якби подібні епізоди не повторювалися у Крушинського доволі часто впродовж цього матчу.

Хоча не все у цьому аспекті погано – були моменти, коли він віддавав непогані розрізні та діагоналі, та тим не менш, як у Крушинського, так і у центральних захисників, існує проблема із просуванням м'яча. Для Ашура ЦЗ – це не тільки надійність, а і та ланка, з якої починається атака. Одразу четверо центральних захисників Дніпра-1 Ашура минулого сезону посідали перші 4 місця у топ-5 турніру U19 за просуванням м'яча, тож можете уявити собі, наскільки важливою є залученість ЦЗ у гру Ашура. Чоботенко та Бескоровайний _ не найкраща пара для цього, Сарапій – щось більш схоже на бачення цього тренера, але в цьому матчі і він зовсім не виглядав як той, на кого можна покластися в цьому компоненті.

Обов'язково дивіться розбір голів та інших епізодів, які потрапили на відео. Підсумкова моя теза така. Складається враження, що склад формується не під потреби головного тренера та його штабу. Друді, Тесля, їх консультанти чи хтось там ще – не знаю, але все виглядає так, ніби у ГТ немає з ними конекту. Знаєте, коли задля створення більшої рухливості, у центр півзахисту виходить профільний вінгер Козак і виглядає краще, ніж Мустафаєв на його ж позиції – стає дещо дивно, що ми зараз говоримо про клуб, який ніби вкладає шалені кошти у склад. Тож коли кажуть, що Ашуру дали настільки багато, що він має давати результат тут і зараз – пам'ятайте також і про це

Автор: Телеграм-канал про неочевидну сторону футболу SpielRate | Інший Футбол

Автор:

Статус: Начинающий писатель (71 комментарий)

Подписчиков: 1

10 комментариев
Лучший комментарий
  • Андрей Андреев(Petter5650) - Наставник
    29.07.2024 10:25
    "О бедном Ашуре замолвите слово"
    Уместен ли блог об Ашуре на сайте ДК ? А почему нет ? Чем он хуже чем 100500 сообщений о переходах Довбыка или Судакова ? Или постсовковой ностальгийной блевотины о Высоцком от Деви,,,
    Теперь по сути. Мне Полисся интересен как проект , который финансируют люди далекие от футбола. И , честно , меня удивляет , как их легко и непринужденно развели на авантюру с ГТ, В моем понимании, человек должен иметь определенный бекграунд , для занятия каких то должностей. Ашур- полный ноунейм. И не надо отсылать к Мавру, посмотрите, какой путь он прошел. Здесь чистая рулетка. Это с одной стороны. А с другой стороны, месяц работы- это ни о чем.
    Тем не менее, из того что я увидел, дай бог дотянуть до НовогоГода этому ТШ. Возможно я ошибаюсь и лягушка превратится в принцессу. НО самое загадочное для меня- как такой вариант развития удалось впарить, вполне себе адекватным и не глупым владельцам... Загадка...
    • 4
Комментировать