Будьте реалістами. Не вимагайте неможливого.

Темы:
Сборная Украины

У листопаді збірна команда України «А» завершить свій виступ в рамках League B UEFA Nations League. Сьогодні наша перша команда займаємо останнє місце в групі B1.

  1. Czech;

  2. Georgia;

  3. Albania;

  4. Ukraine.

Ми зберігаємо шанси значно покращити наше турнірне становище за підсумками останніх двох турів змагання.

Пропоную подивитися на ситуацію, що скалась, через призму різноманітних рейтингів, які використовуються в світовому та європейському футболі на рівні FIFA & UEFA для організації в тому числі змагань на рівні національних збірних команд футбольних асоціацій членів FIFA & UEFA.

Почнемо з FIFA Men’s World Ranking. Рейтинг датований 24.10.2024.

  1. Ukraine;

  2. Czechia;

  3. Albania;

  4. Georgia.

Там же скористуємося показниками або FIFA Men’s World Ranking для команд «А», що належать представникам UEFA.

  1. Ukraine;

  2. Czechia;

  3. Georgia;

  4. Albania.

Футболістів в збірною готують клуби. Тоді поглянемо на UEFA Association club coefficients.

Association club coefficients — five-year coefficients.

  1. Czechia;

  2. Ukraine;

  3. Albania;

  4. Georgia.

Підготовка першої національної збірної команди починається з наймолодшої команди футбольної асоціації. Тому пропоную розглянути рейтинги для національних збірних команд U-17/19/21, що складаються UEFA та використовуються під час жеребкування кваліфікаційних змагань у цих вікових категоріях.

2025 UEFA European Under-17 Championship qualification

  1. Czechia;

  2. Ukraine;

  3. Georgia;

  4. Albania.

2025 UEFA European Under-19 Championship qualification

  1. Ukraine;

  2. Czechia;

  3. Georgia;

  4. Albania.

2025 UEFA European Under-21 Championship qualification

  1. Czechia;

  2. Ukraine;

  3. Georgia;

  4. Albania.

Тепер пропоную звернутися до, так би мовити, неофіційних джерел. До рейтингів або показників, які не застосовуються в якості допоміжних під час організації змагань. Зокрема, мова йде про «кількість футболістів відповідної національної футбольної асоціації заявлених за клуби із ліги «Великої п’ятірки» (Топ-5)».

  1. Czechia 14;

  2. Ukraine 13;

  3. Albania 11;

  4. Georgia 6.

Усі команди нашої групи приймали участь в УЄФА Євро 2024. Тому пропоную подивитися на наступне: «Якщо прийняти в якості такого собі постулату, що найкращі футболісти грають саме чемпіонатах Топ-5 ліг Європи, то пропонується розглядати термін «мобілізаційний ресурс» виходячи з показника використання цих гравців командами учасниками чемпіонату Європи. Мова йде про дуже простий індикатор. Відсоток футболістів, що представляють чемпіонати Топ-5 у заявці команд на цей турнір по відношенню до загальної їх кількості у цих змаганнях.»

  1. Georgia 43%;

  2. Czechia 44%;

  3. Albania 72%;

  4. Ukraine 75%.

І наостанок пропоную поглянути на команди нашої групи за допомогою економічного показника. Так, гроші в футбол, мабуть не грають. Грають футболісти. Які зростають, розвиваються, тренуються та живуть в певних фінансово-економічних умовах. Для цього скористаємося дуже відомим показником ВВП на душу населення країни або GDP (Gross domestic product in USD) per capita by country відповідно даним МВФ або the International Monetary Fund.

  1. Czech 29,801;

  2. Albania 8,924;

  3. Georgia 8,825;

  4. Ukraine 5,663.

За деякими показниками Україна повинна грати в League A, а за іншими — навіть у League C. Це наочно демонструє, що статистика, як і гроші, як і, наприклад, об’єм міжнародної ігрової практики, у футбол не грає. Разом із цим, я дозволю собі звернути увагу на останній показник. Це ВВП на душу населення. Я хочу, щоб ми з вами навчились синтезу і спробували дивитися на речі пов’язані з результатом збірної команди «А» комплексно. Не впадаючи одразу в зраду, або швидко досягаючи ейфорії після перших успіхів. Разом із цим, як завжди, це лише моє оціночне судження. Це лише спроба подивитися на ситуацію під іншим кутом. Автор може помилятися. Тому, будь ласка, робіть висновки самостійно. Разом вчимося бути реалістами, але пам’ятаємо, що «Impossible is Nothing».

P.S. Назва статті це дещо змінений слоган студентів Парижу під час протестів у травні 1968 року: “Soyez réalistes, demandez l’impossible”.

P.P.S. «Impossible is Nothing» — the slogan or name is one of the ADIDAS company's most memorable launched in 2004. Simultaneously, it is one of the part quote belong Muhammad Ali.

Першоджерело.

Автор:

Статус: Читатель (25 комментариев)

Подписчиков: 1

2 комментария
Лучший комментарий
  • - Phoenix - Наставник
    27.10.2024 14:53
    Страны по ранжиру ВВП на душу населения :
    1. Люксембург.
    2.Сингапур
    3.Ирландия
    4. Норвегия.
    5. Катар
    6.Бермуды
    7.Каймановы острова.
    ....................................
    120. Украина.

    Так что мы ещё неплохо играем, в отличие от Бермуд и Каймановых островов, Какие могут быть претензии к сборной ? У нас всё нормально, если исходить из ВВП, даже можно сказать отлично. )
    • 2
Комментировать