Занадто часто!!!

 

Не знаю скільки тут серед вболівальників воротарів, але є пара нюансів, які я, як воротар, не можу не відмітити. Сашо провів гарний сезон, тому на сайті в матеріалах, що стосуються Сашо, найбільше зустрічаються коменти на кшалт: Саня ти найкращій! Саша ти лучший!

Але це суцільний порожняк, бо люди не знають що таке бути воротарем.

По-перше, Сашо - це воротар екстра класу. Я це говорив завжди, навіть тоді, коли він пускав з центра поля від Уельса. Оскільки я знаю, як футбольна гра виглядає безпосередньо з позиції воротаря, в Сашо закохався одразу і назавжди. Завдяки йому і тільки завдяки йому ми попали на ЧМ і дійшли до 1/4. Техніка, пластика, розуміння гри та інші компоненти вратарської гри він довів до найвищого рівня. Це дійсно воротар світового класу. 

По-друге, ми тут пісяємо кіпятком, бо Сашо не просто майстер екстра класу, він до того ж часто виручає команду. Більше того, він робить це дуже часто. Він занадто часто виручає команду!!! Це ненормально. Той, хто думає, що робота воротаря - виручати - навіть найменшого уявлення не має про гру воротаря. Воротар - це не палочка виручалочка, бля. Воротар це вам не скажена горила, яка має скакати по штрафній і тягти все що можна і не можна. 

Головна задача воротаря - не плужити. Брати своє. Брати спокійно і безумовно. Це коли від тебе нічого не відскакує, не висклизує, коли ти сам не спотикаєшся, не падаєш на рівному місці, не ловиш гавів, коли ти розумієшся на півслові з захистом. Ти весь час неймовірно спокійний і неймовірно зосереджений. І усі, абсолютно усі знають, що такий м'яч такому воротарю не залетить ніколи. І навіть не намагаються його бити. І цим досягається головна мета воротаря: облегшити захисту задачу відбору м'яча та преривання атак. Бо воротар - це не окрема ланка, це гравець захисту. І він грає разом з усім захистом на одну мету: не допустити виводу гравця суперника на ударну позицію.

Саша, це легенда. Легенда світового футболу. Нарівні з Пеле, Марадонною, Платіні та іншими. Але він надто часто виручає. Він робить не свою роботу. Він грає за себе і за того парня. Навіть за тих двох парнів, через яких на нього постійно хтось вивалюється, постійно хтось б'є з лінії воротарської, постійно хтось виходить на удар. 

І тому для мене, як для воротаря, черговий сейв Сашо, як серпом по яйцях. Бо це значить, що в черговий раз хтось в захисті наплужив, хтось недограв, недоборовся. Хтось в черговий раз подумав собі: Нащо напружуватися? Є ж Сашо - він виручить!

Бо нам, воротарям, не потрібна особиста слава супер-кіпера чи супер-сейвера. Ми хочемо, щоб ситуацій, коли треба рятувати, виникало якнайменш і щоб команда вигравала завдяки тому, що кожен робить свою роботу чітко та професійно.

 

Автор: (dimicandum)

Статус: Старожил (665 комментариев)

Подписчиков: 0

47 комментариев
Лучший комментарий
  • Vlad Podolsky(Misu) - Наставник
    14.07.2011 17:43
    Я так и не понял суть Вашего блога.
    • 7
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии