Дякуємо, пане Сьомін! Або чи потрібна нам така євровесна?

Не інакше як "хворобою чужого поля" можна назвати виступи команди на полях суперників. Ну, один раз – не гондурас, ну, другий матч зіграли в подібному ключі, а потім….
Загалом всі матчі евроліги відіграли в подібному стилі: Макабі, Беш, Сток, + Металіст на додачу. Грати в російську рулетку, або понадіємось на русское «авось» не лічить такому клубу як Динамо. З Металом, відверто, було везіння, що перевага була в 2 голи, і ті не вспіли ще забити – було таке враження. Так, могли і зберегти переможний рахунок з СС, але що було б з того…чи є перспективи у такої команди, яка відсиджується у захисті?

Футбольний дух на полі має нагадувати змагання середньовічних битв титанів – воїнів.

Перший тайм відіграли не погано. І тільки залишилось додати у другому, зіграти швидко і сміливо, включати періодично жорсткий пресинг. Так Ні, всі назад, на відбій, замість Шеви - Алмейда (авось повезет), хоча логіка підказували, що треба розвантажити захист, підсилюючи напад. Ан нет! Не повезло!
Дуже поважаю Сьоміна, як інтелігентну людину, психолога, але команда над усе! Тому і критика, пане Сьомін, тільки у вашу адресу…..тільки ваші настанови призвели до відверто безглуздих, кволих дій. Як можна пояснити такий психо-фізіологічний стан виконавців? Раніше всі цвяхи вбивав у Пінколіні, мовляв, що він такий за тренер з фізичної підготовки!? А виявилось, що вся причина у настрої на гру і додержанні обраної захисної стратегії. Щодо виконавців:
1. Шева. Чим можна пояснити відверте гальмування гри та відкиди-паси назад коли по ситуації треба було тільки вперед грати?  
2. Гусєв, Ярмола. - нашпиговані антидепресантами кволики. Таке враження, що штучно змусили гравців (треба ж тактики дотримуватись) обережно грати. Що буде з гончою собакою, коли не давати нагоди побігати вволю? Даруйте за таке порівняння.
3. Браун. Іноді добре, що російську не розуміє, бо теж грав би 10-м захисником, а так, один в полі - не воїн.

І, гадаю, і ще раз підкреслю, що тільки від тактики – своєрідного настрою на гру залежить ефективність дій на полі кожного окремого гравця. Так, наприклад, захисник може активно і фанатично грати «шашкою наголо» на вістрі і не справлятись зі своїми прямими обов’язками. І навпаки, свідками чого ми всі були, гравці групи атаки (Шева, Гусєв, Ярмоленко, Браун, як наслідок) просто випадали з атакувальних дій. Ті самі гравці при Блохіні зовсім по-іншому грають і будуть грати. 
Навіть Курбан Бердиєв зрозумів і почав прививати гравцям атакувальний футбол, бо це працює. 
Висновок один: треба змінювати малюнок гри. Мене відверто дратує «навколо футбольний» Металіст, але я почав захоплюватись грою цієї команди. І тут справа не в тому, що там більш кваліфіковані виконавці. В Динамо рівень індивідуальної майстерності теж на високому рівні. 
Чи є ще шанси побачити євро весну? Так, є! Але, чи потрібна така весна вболівальникам?

Автор: (Jeep-Dynamo)

Статус: Наставник (2587 комментариев)

Подписчиков: 0

8 комментариев
Лучший комментарий
  • сергей шишко(sergii_shishko) - Читатель
    02.12.2011 19:01
    малюнок гри змiниться коли змiниться тренер. Семин так ставив i буде гру.
    • 3
Комментировать