Чи можна побороти симулянтів?

Доброго вечора, шановні уболівальники. Поки йде перерва в матчі Мілан- Арсенал, вирішив написати кілька слів. Ідея блогу назрівала давно, але написати саме зараз підштовхнуло інтерв'ю тренера Стока, про людей, які люблять корчитись на полі.

Взагалі я відписувався з цього приводу, тож не судіть суворо, якщо повторюсь в деяких моментах.

Так от: багато років тому Збігнєв Бонєк запропонував: якщо гравець отримав (чи ніби отримав) травму на футбольному полі- то головний арбітр не повинен давати дозвіл його поверненню щонайменше 2 хвилини. Це було продиктовано тим, що вже тоді почала спостерігатись тенденція до симуляцій і відвертого затягування часу. Хоча на мою думку, щоб ефективно побороти "феномен" Срни і йому подібних- треба не дві хвилини, а п'ять. Тоді той же Срна задумається, чи варто залишати команду в меншості на стільки часу.

Звісно, зараз будуть і протилежні думки: мовляв, а якщо дійсно травма? Але мені здається в такому випадку і допомога гравцю буде надаватись досить тривалий час. Якщо і не 5 хвилин, то достатньо довго. Ще є момент, що гра може перейти на суцільні грубощі, але, на мою думку, кваліфікований арбітр повинен справитись з таким перебігом подій. 

Можливо, такий підхід занадто радикальний, але, коли подивися матчі десятирічної давності, та навіть поєдинки недавнього КАН за участю "незіркових" команд "чорної" Африки- то хочеться змін.

Пам'ятаю, коли на футбольному турнірі Олімпіади-92 ввели правило, коли не можна воротареві брати м'яч від свого, то британці були найбільшими противниками цього правила, аргументуючи, що поляки у фіналі пропустили гол від іспанців саме через нову трактовку. І хто зараз про це згадує? Можливо і тут треба щось змінювати.

Автор: (viva_la_gloria)

Статус: Наставник (4540 комментариев)

Подписчиков: 0

23 комментария
Лучший комментарий
  • ef eff(offer) - Наставник
    16.02.2012 18:37
    • 2
Комментировать