Всі пенальті Шахтаря і Динамо

В донецькому клубі не полінувались провести цікаве статистичне дослідження

Тема призначених та непризначених, забитих та незабитих пенальті останнім часом досить популярна у вітчизняних ЗМІ. Хто частіше виконує одинадцятиметрові, кому рідше пробивають – все це тема для роздумів та найрізноманітніших висновків.

За великим рахунком, очевидно, що частіше розраховує на пенальті той, хто більше й активніше атакує. Рідше – хто відсиджується в обороні та не володіє достатньою технікою для нейтралізації потенціалу форвардів суперника.

Зовсім небагато часу лишається до найбільш очікуваного матчу весняної стадії чемпіонату країни «Шахтар» – «Динамо». Прес-служба ФК «Шахтар» узялася підрахувати, скільки разів били з «точки» гравці найуспішніших команд українського футболу. Й скільки разів їх воротарі намагались нейтралізувати одинадцятиметрові у виконанні суперників. У розрахунок бралися всі матчі, котрі провели в чемпіонатах країни «Шахтар» й «Динамо» за часів самостійного українського чемпіонату. Тобто з 1992 року до сьогодні.

Статистика вийшла така.

«Шахтар» бив пенальті 134 рази. Уразити ворота вдалось 100 разів, про цей, ювілейний гол ми повідомляли. Суперники «гірників» отримували право на одинадцятиметровий 49 разів.

«Динамо» пробивало 142 рази (107 успішно), а воротам столичного клубу його суперники погрожували з «точки» в 34 випадках.

 

Прес-служба ФК «Шахтар»

Автор: (coupe)

Статус: Наставник (1074 комментария)

Подписчиков: 0

23 комментария
Лучший комментарий
  • Alexander K(kiralexi) - Старожил
    30.03.2012 13:14
    Интересно было бы посмотреть статистику за последнии 5 сезонов
    • 8
Комментировать