Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Иван Вербицкий: «Независимо от результата, это то «Динамо», за которое хочется болеть»

2019-03-09 19:18 Известный украинский журналист Иван Вербицкий оценил игру и результат киевского «Динамо» в первом матче 1/8 финала ... Иван Вербицкий: «Независимо от результата, это то «Динамо», за которое хочется болеть»

Известный украинский журналист Иван Вербицкий оценил игру и результат киевского «Динамо» в первом матче 1/8 финала Лиги Европы против «Челси».

Иван Вербицкий

«Програли то програли. Таке. На полі зі стартових хвилин було десять українців і поляк Кендзьора. Як колись десять динамівців і Дасаєв у збірній ссср. Як українці плюс Хацкевич, Белькевич і Каладзе у 90-ті. Це те «Динамо», за яке хочеться вболівати. Без різниці, виграє воно чи програє. А «Динамо» з сімома-вісьмома легіонерами було байжужим. Навіть коли вигравало. Хацкевич — Лужний — Шацьких на вірному шляху. Підтримую.

Однак ми нетерпеливі. Перемог над командами рівня «Челсі» вже і зараз вимагаємо. Але чудес не буває. Давайте згадаємо, скільки часу йшли до того, щоб стати конкурентними на міжнародному рівні Дем’яненко, Балтача, Баль, Безсонов, Кузнєцов, тобто покоління-1986. Маються на увазі не перемоги в ситуативних матчах, а стабільні виступи. Цей відрізок розтягся десь із 1977-го, коли в команді з’явився Балтача і до 85-го. Блохін взагалі залишався в команді з 1971-го. За той час «Динамо» навіть встигло в чемпіонаті есесеру впасти на десяте місце.

Тепер згадаємо 90-ті. Лужний з’явився в Динамо у 89-му. Шовковський, Ващук, Дмитрулін, Федоров, Ребров — у 1993-му. Шевченко, Максимов, Калитвинцев, Косовський — у 1994-му. Головко, Гусін, Хацкевич і Белькевич — у 1995-му. Їхній пік припав на 1999-й.

І подивимося на нинішню команду. Порівнювати просто. У матчах із «Челсі» пізньої осені 2015-го, тобто трохи більше трьох років тому, грали тільки троє представників нинішньої команди — Буяльський, Сидорчук і Гармаш. Можна додати ще Бойка, який навесні 2015-го грав у фіналі Ліги Європи з «Дніпром». Аж чотири. Більшість інших заграли в останні рік-два.

Тобто, якщо ми хочемо автентичне «Динамо» (як того хочу я), то маємо змиритися з думкою, що чекати доведеться ще роки три-чотири мінімум. Якщо ми хочемо результату вже і зараз і успішного бізнес-проекту — тоді наш клуб «Шахтьор», який успішно торгує гравцями і тішиться ситуативними потрапляннями в 1/8-максимум 1/4 ЛЧ», — написал Иван в своем Facebook.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть