Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Загадка «Стемфорд Бридж»

2019-03-15 21:40 Стадіон, де виступає футбольна команда «Челсі», розташований у самому центрі Лондона. Трибуни буквально затиснуті навколишніми будівлями. ... Загадка «Стемфорд Бридж»

Стадіон, де виступає футбольна команда «Челсі», розташований у самому центрі Лондона. Трибуни буквально затиснуті навколишніми будівлями. Вони нависають над тими трибунами, даючи влітку зайву тінь. Навколо вузькі вулиці, де автомобілі рухаються в один ряд у кожну сторону. Якби це було в Києві, то кожен футбольний матч на розташованій таким чином арені, ставав би стихійним лихом, паралізуючи рух у центрі столиці на кілька годин.

«Стемфорд Бридж»

У Лондоні ж нічого подібного немає. 40 тисяч глядачів, які регулярно з року в рік заповнюють трибуни стадіону «Стемфорд Бридж», проходять на свої місця абсолютно спокійно, не створюючи жодних незручностей ані собі, ані тим, хто на футбол не йде.

Як це їм вдається? Як у Лондоні обходяться без автомобільних заторів навколо стадіону, чому не закривають на вхід і вихід станції метро, як це роблять у Києві?

Відповідь на цю нібито непросту загадку проста. Вона складається лише з одного слова, яке ми вжили, розповідаючи про домашні матчі команди «Челсі». Це слово — «регулярно». Практично всі 40 тисяч глядачів ходять на цей стадіон по 30 разів на рік. Майже щотижня. І так не один і не два роки. За цей час кожен уболівальник призвичаївся прибувати до стадіону саме тоді, коли треба, аби потрапити на своє постійне місце. Кожен іде своєю дорогою, ніхто нікому не заважає.

А в нас? У нас на футбол масово ходять один-два рази на рік. А як із такої нагоди не випити? А як після випитого згадати, де той вхід і де той сектор? Ось і товчуться наші вболівальники один на одному, прориваючись до трибун, на які потім невідомо ще коли завітають. Уникнути штовханини не допомагають і кілька гектарів вільної території перед стадіоном. Жодна площа не пропустить десятки тисяч людей за 10 хвилин. Цього наші люди не можуть второпати вже який десяток років. А все чому? Тому що не ходять на футбол 30 разів на рік, як їхні британські колеги. Якби ходили, то Київ, подібно до Лондона, і не помічав би того футболу!

Зовсім забув — у Лондоні не можна паркуватися де завгодно — собі дорожче. А за те, щоб заїхати авто у центр міста, слід заплатити 10 фунтів — 360 гривень. За один раз. І не заплатити теж не можна. Ось вам і вся загадка.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть