Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Доріжка для селюка

2019-05-03 18:29 Є в Україні давня сільська традиція: збудувавши нову хату, обставити її кімнати новими меблями та вкласти ... Доріжка для селюка

Є в Україні давня сільська традиція: збудувавши нову хату, обставити її кімнати новими меблями та вкласти килимами, а самим тіснитися на кухні чи у «времянці». А як інакше, коли щохвилини треба вийти до курей, до свині чи до корови? Не перевдягатися ж щораз після цього, не кажучи вже про миття.

Микола Несенюк

Дивним чином ця звичка заскорузлих селюків старого покоління ожила й розквітла серед нинішніх спортивних керівників України. Ось факти: 2012 року за шалені гроші в Києві та Харкові обладнали розкішні стадіони для футбольного чемпіонату Європи. Разом із усім іншим на згаданих аренах — «Металісті» й «Олімпійському» — обладнали сучасні бігові доріжки та легкоатлетичні сектори з відповідним покриттям. І з тих часів на тих доріжках ніхто не бігає.

Коли в Києві на доріжку «Олімпійського» хоча би раз на рік виходять учасники масових пробігів, то в Харкові ту доріжку стаціонарно і назавжди застелили штучним килимом. Ну справді — не тренуватися ж дітям і дорослим атлетам на сучасних доріжках. Ще зіпсують ненароком. А потім ще до роздягальні їх пускай, де буває сам Андрій Шевченко. А за них гроші заплачені!

У столиці легкоатлети досі бігають по старій обшарпаній доріжці на «верхньому полі» Національного спортивного комплексу «Олімпійський». Хіба їм там погано? І ніхто вже не згадає, що у 1970-1980 роки на головній арені країни щодня в кілька змін тренувалися легкоатлети. А коли тренувань не було, там проводили уроки фізкультури для учнів навколишніх шкіл. Та й просто побігати тоді міг кожен охочий — арена була відкрита для всіх.

Невже тоді нашим спортом керували не селюки?

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть