Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Роберто Моралес о сопернике сборной Украины U-20: «Тренер-глыба, интересные форварды»

2019-06-03 13:34 Известный журналист Роберто Моралес подробно рассказал о сегодняшнем сопернике юношеской сборной Украины на чемпионате мира U-20 ... Роберто Моралес о сопернике сборной Украины U-20: «Тренер-глыба, интересные форварды»

Известный журналист Роберто Моралес подробно рассказал о сегодняшнем сопернике юношеской сборной Украины на чемпионате мира U-20 — команде Панамы.

Хорхе Дели Вальдес

У четвер, коли завершився груповий етап чемпіонату світу U-20, багато наших співвітчизників сприйняли отриманого командою Олександра Петракова суперника у 1/8 фіналу прохідним і почали рахувати, з ким нам надалі грати. Насправді, переоцінювати наших не варто, як і недооцінювати суперника. Можливо, Панама — і справді найкращий з можливих варіантів, проте не такий вже й нікчемний.

Панамці напередодні матчу проти України згадують, що стадію 1/8 фіналу молодіжка жовто-блакитних ніколи не проходила. Тому хтось з суперників точно зробить історичний крок вперед.

Тренер Панами — символ розвитку футболу в країні

Хорхе Делі Вальдес — ледь не головний чинник розвитку футболу в Панамі в останні майже півтора десятиліття. Його брат Хуліо — найкращий футболіст Панами усіх часів. Зараз вони контролюють всю систему збірних країни. Хуліо Делі Вальдес — головний тренер дорослої національної команди, а Хорхе — молодіжки.

За часів ігрової кар’єри Хорхе виступав у Чилі, Аргентині, Парагваї, Уругваї, Японії та США і вже тоді мав чималий авторитет. Далі він працював майже на всіх можливих керівних посадах місцевого футболу: тренував головну збірну, молодіжну та різні юнацькі, входив до тренерських штабів і очолював делегації збірних.

З командою до 17 років Хорхе Делі Вальдес зробив перший великий прорив в історії футболу Панами: пройшов групу на чемпіонаті світу-2011 і у 1/8-й поступився майбутньому чемпіону Мексиці. Допомагав він і головній команді — в кваліфікації до чемпіонату світу-2014. Панама в останній грі майже здобула путівку до міжконтинентального плей-офф, проте на 90+2-й та 90+3-й хвилинах пропустила від немотивованих США, програла і втратила великий шанс.

За чотири роки Панама таки зіграла на світовому форумі. Брати Вальдеси не мали прямого відношення до того успіху, проте були поруч. Головний тренер постійно запрошував їх до тренувального табору для підняття бойового духу команди.

Усе це підкреслює авторитет Хорхе Делі Вальдеса. Зараз його підлеглі мають чудові шанси потрапити до головної команди Панами в разі якісної роботи на молодіжному чемпіонаті.

В Панами вистачає цікавих молодих гравців

Панама — досить простенька збірна. Фізично вельми потужна, більш-менш технічна, з намаганням контролювати м’яч, що не завжди їй вдається.

«Вони ще малі, зовсім молоді, їх треба заспокоювати, а не накручувати. Великий турнір — для них стрес. Та я вірю в потенціал цих хлопців, тому ми здатні дивувати», — наголошував Хорхе Делі Вальдес після першої гри в Польщі, коли Панама зіграла 1:1 з чемпіоном Африки Малі.

Тренер правий — в цієї команди є потенціал. Троє гравців молодіжки вже тренуються в системі клубів МЛС, один потрапив до Ізраїлю. Є у деяких футболістів й досвід виступів за головну збірну Панами. Цікаво, що автор двох голів у груповому раунді Дієго Валанта не є навіть футболістом основи і поки нічим не вирізняється з проміж партнерів.

Найбільш цікавими виглядають форварди Томас Родрігес та Едуардо Герреро. Останній грав тільки в першому матчі чемпіонату і отримав ушкодження. Чи може він вийти на поле проти України, ще невідомо, але досить вірогідно, що так. Йому 19, ще у 2017-му дебютував за дорослу збірну. Досі виступає переважно на молодіжному рівні. Добре вміє звільнятися від опіки, має хороший ривок і вправно працює корпусом.

Томас Родрігес справив найбільш яскраве враження саме на цьому турнірі. Швидкий довгоногий футболіст, який у три-чотири кроки випередить суперника і буде готовий завдати удару по воротах. Своїми ривками може відкривати простір для партнерів.

У «Лос Каналерос» (прізвище збірної Панами, найчастіше застосовується до молодіжної) досить активні фланги. Зліва грає латераль Гільєрмо Бенітес, який демонструє зараз хороший рівень і широкий діапазон дії. Хавбеки Анхель Орельєн та Хорхе Мендес поки діють не дуже ефективно, проте на батьківщині їх вважають дуже талановитими, особливо першого.

В центрі поля найавторитетнішим футболістом є Ернесто Уолкер. Номінально він атакувальний хавбек, але завдяки габаритам і пластиці спокійно може відходити в опорну зону. Там він нині потрібен, бо з руйнівною роботою у команди вистачає проблем.

Особливо це стосується позиційного розташування центральних захисників. Вести силову боротьбу Карлос Харві та Сойелл Трехос готові, пильнувати ж за переміщеннями суперників у них виходить набагато гірше. Так само нічим не вразив у трьох матчах і воротар Маркос Аллен. З реакцією, хорошою фізикою, але не більше.

Загалом Панама — це не команда-цукерка чи команда-жертва, а пристойний суперник.

Роберто Моралес

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть