Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Англичан не остановить

2019-06-26 13:37 Цьогорічне домінування англійських команд у єврокубках нагадало другу лігу чемпіонату СРСР. Точніше — українську зону цієї ... Англичан не остановить

Цьогорічне домінування англійських команд у єврокубках нагадало другу лігу чемпіонату СРСР. Точніше — українську зону цієї ліги, яку сформували 1971 року. Тодішній рівень команд наших обласних центрів був настільки високий, що за кілька років кожен третій представник вищої ліги був український, а в черзі на підвищення у класі стояли ще півтора десятка сильних колективів із УРСР. Тому всесоюзній федерації довелося зробити прохід українських команд до першої ліги максимально складним — інакше за кілька років чемпіонат СРСР перетворився би на чемпіонат України.

Микола Несенюк

Чому так сталося? Тому що в радянському футболі гроші та майстерність перебували в різних місцях. У командах азіатських і закавказьких союзних республік платили набагато більше, ніж в Україні. Але там не було конкуренції, що й дозволяє підвищувати клас. Саме тому футболісти Радянської України, які не страждали альтруїзмом, залишалися вдома.

Приблизно те саме тепер у світі. Видатний футболіст заробить мільйони в Китаї, Саудівській Аравії, Катарі. Але стати справжньою зіркою він може тільки в Європі, а останнім часом лише в Англії. Бо нинішні «Ювентус», «Барселона», «Баварія», «Парі Сен-Жермен» хоч і платять щедро, але не сприяють зростанню гравців так, як це роблять клуби англійського чемпіонату. Тому, хто пройшов сезон тамтешньої прем’єр-ліги, вже не страшна жодна Ліга чемпіонів. Останнім часом англійські команди в цьому турнірі здебільшого відпочивають від власного чемпіонату, «вмикаючись» по-справжньому лише на вирішальній стадії плей-оф.

Зупинити цей процес спортивними методами неможливо. Коли так піде далі, в чому я не маю сумніву, організаторам єврокубків, як колись організаторам чемпіонату СРСР, слід буде щось терміново робити, аби Ліга чемпіонів і Ліга Європи остаточно не перетворилися на послаблені варіанти англійського чемпіонату

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть