Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Преемником станет Клопп

2019-09-01 19:15 Окрім футболістів-зірок, сучасному футболу вкрай необхідні зірки-тренери. Без них вже не можна уявити потужну машину футбольного ... Преемником станет Клопп

Окрім футболістів-зірок, сучасному футболу вкрай необхідні зірки-тренери. Без них вже не можна уявити потужну машину футбольного бізнесу. До останнього часу головною зіркою серед футбольних тренерів заслужено був Жозе Моуріньйо. Але футбольні зірки тим і відрізняються від зірок звичайних, що неодмінно згасають. У найкращому випадку після них залишається красива легенда. У гіршому — не дуже красива. Розпочинається новий футбольний сезон, а Моуріньйо досі без роботи. Що це означає?

Юрген Клопп (справа)

Немає жодних сумнівів: донедавна головній зірці серед футбольних тренерів контракт на кілька десятків мільйонів агенти можуть організувати за кілька хвилин — хоч у Китаї, хоч в Еміратах, хоч деінде. Але це свідчитиме про те, що португалець зійшов із найвищої тренерської орбіти без перспективи туди повернутися. Тому що повертатися слід у чемпіонат Англії — там тепер зосереджені всі футбольні гроші і вся слава. А там вже є нова зірка — німець Юрген Клопп, який щойно здобув із «Ліверпулем» Кубок європейських чемпіонів.

Клопп є молодшою копією Моуріньйо. Він теж не був видатним футболістом, зробив себе сам, піднявшись непростими тренерськими сходами на найвищу вершину. І, врешті, він теж має справжню, а не заочну, тренерську освіту. Все інше в німця вже своє. Але коли придивитися, крізь бороду та окуляри Юргена Клоппа, інколи бачиш знамениту іронічну посмішку Жозе Моуріньйо.

Клопп нині перебуває далеко не в зеніті своєї слави — в нього все попереду. Що він справді великий тренер, ні в кого не викликає сумнівів. Питання лише в тому, як саме і де німець реалізовуватиме свій колосальний потенціал. І скажіть тепер, куди повертатися Моуріньйо, який уже витоптав чи не всі можливі футбольні доріжки? Хіба що до мадридського «Реалу», де Зінеддін Зідан остаточно довів, що він якраз і не є тренером-зіркою. Але це вже буде не те.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть