Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход



ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №5
У п'ятому турі АПЛ вкотре довела, що недаремно вважається найнесподіванішою лігою світу. Новачок сезону «Норвіч» на своєму полі сенсаційно переміг діючого чемпіона «Манчестер Сіті», а «Уотфорд» із новим тренером на чолі поділив очки з «Арсеналом».

«Ліверпуль» на відміну від своїх конкурентів продовжив переможну серію, обігравши вдома «Ньюкасл», а в центральному матчі туру «Манчестер Юнайтед» зусиллями Рашфорда обіграв непоступливий «Лестер». Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 5-го туру АПЛ.

Результати 5 туру
«Уотфорд» — «Арсенал» — 2:2
«Уотфорд» під керівництвом нового тренера Кіке Санчеса Флореса зумів відібрати очки в «Арсенала». Однак це не допомогло «шершням» покинути останню сходинку турнірної таблиці.
«Ліверпуль» — «Ньюкасл» — 3:1
Голи: Мане (28,40), Салах (72) — Віллемс (7)

Операція «Ньюкасл» виконана на успішно
Для «Ліверпуля» кожен матч на вагу золота, адже як показав минулий сезон, що навіть 97 набраних пунктів не є запорукою успіху. Домашній поєдинок проти «Ньюкасла» став черговим випробуванням для «червоних», які в нинішньому сезоні ще ні разу не втрачали очків.

Старт зустрічі приніс «Ліверпулю» неприємну несподіванку — захисник «сорок» Джетро Віллемс прекрасним ударом із кута штрафного майданчика відправив «шкіряного» в дальню дев'ятку воріт Адріана. Зрозуміло, що після забитого голу «Ньюкасл» більше працював на захист. Такий відхід «сорок» був доволі очікуваним для «червоних», які різноманітними способами намагалися засмутити підопічних Стіва Брюса.

У середині першого тайму фортеця «Ньюкасла» вперше впала перед могутніми мерсисайдцями. Садьо Мане, отримавши прекрасну передачу від Робертсона, повторив гол Віллемса, але тільки з ближчої дистанції. Через деякий час той же самий Мане подвоїв перевагу господарів поля — сенегалець успішно відреагував на сейв Дубровки і спокійно з двох метрів закотив «круглого» в ворота «сорок». Відзначимо, що передачу забивному африканцю віддав ніхто не інший, як Роберто Фірміно.

Після перерви «Ліверпуль» в звичному для себе режимі дотиснув суперника. Майстер пасу Роберто Фірміно вчергове продемонстрував свою неймовірну техніку і прекрасною передачею п'ятою знайшов вільного Салаха, якому нічого не залишилось, як забити третій і останній гол у матчі.

«Брайтон» — «Бернлі» — 1:1
Голи: Мопе (51) — Хендрік (90+1)

Драма «Нічия» по сценарію Шона Дайча
Перед початком туру «Брайтон» і «Бернлі» розташовувалися поряд у турнірній таблиці, маючи в своєму активі по 4 очки. Звичайно, що така магія чисел не входила в плани ні одної з команд, але за іронією долі матч завершився внічию.

Поєдинок на «Амерікан Ком'юніті Стадіум» розпочався досить кволо і без особливого захоплення для вболівальника. Проте ситуацію в матчі змінили атакувальні дії «кларетових». МакНіл та Пітерс впродовж п'яти хвилин здійснили два прекрасні кроси лівим флангом, однак партнери недбало завершили старання свої колег. Згодом гравці «Брайтона» нарешті втямили, що подібний розвиток подій зіграє злий жарт проти них.

Під кінець першої половини зустрічі Соломон Марч небезпечно пробивав з гострого кута, Нік Поуп успішно відреагував на постріл англійця. Через дві хвилини Марч прекрасно подав на ветерана Глена Мюррея, який ударом головою відправив «круглого» вище воріт Поупа.

По перерві Грем Поттер додав магії в гру «Брайтона» і команда відразу забила. Ніл Мопей в зоні одинадцятиметрової позначки відгукнувся на передачу з флангу і, поклавши корпус, відправив м'яч в сітку воріт «Бернлі». До 80-ї хвилини «чайки» повністю контролювали ситуацію, однак подвоїти перевагу не зуміли. Остання десятихвилинка пройшла під диктовку «кларетових». У доданий арбітром час підопічні Дайча зрівняли рахунок. Матей Видра віддав п'ятою на набігаючого Хендріка, який з 30 метрів завдав неймовірного удару в кут воріт Раяна. Є підозри, що цей забитий м'яч претендуватиме на звання «Кращого голу місяця», а, можливо, і року.

«Вулверхемптон» — «Челсі» — 2:5

Голи: Абрахам (69, авт.), Кутроне (85) — Томорі (31) Абрахам (34,41,55), Маунт (90+6)

Лемпард і його молода «банда» на висоті
«Вулверхемптон» успішно провів кваліфікаційний раунд Ліги Європи і забезпечив собі місце в груповому етапі турніру. Однак вдалу гру в єврокубках не вдається перенести на внутрішню арену. Після чотирьох турів «вовки» займають передостаннє місце в турнірній таблиці. Підопічні Френка Лемпарда демонструють яскраву і драматичну гру. Але брак досвіду ряду футболістів і головного тренера даються взнаки. Цікаво, що всі голи «синіх» в чемпіонаті провели молоді вихованці академіІ клубу.

Тенденція лондонців продовжилась і в цьому поєдинку. Небагато було моментів в перші тридцять хвилин гри. Вболівальникам прийшлось довго чекати голів, але яким неймовірним виявився перший забитий м'яч. Фікайо Томорі отримав «круглого» далеко за межами штрафного майданчика і без зайвих роздумів влучно пробив у верхній кут воріт. Голкіпер господарів Патрисіу був безсилий у цьому епізоді. А далі був бенефіс 21-річного Темі Абрахама, який за сім хвилин записав на свій рахунок дубль.

Підопічні Ешпіріту Санту активно розпочали другий тайм, виділявся Кутроне, який вийшов на заміну. Але в цей вечір Абрахаму не було рівних. Дев'ятий номер «Челсі» без зайвих запитань взяв гру на себе і, обігравши захисника «вовків», влучно пробив в дальній кут воріт. Сім голів в п'яти матчах чемпіонату — вагома заявка від молодого таланту. Англійський форвард відзначився вчетверте, але на цей раз він засмутив голкіпера власної команди. Після сейву Арісабалаги, м'яч від руки Абрахама відскочив у сітку воріт «синіх». У кінцівці зустрічі команди обмінялися забитими голами. У результаті перестрілка завершилася на користь «Челсі», який потроху набирається впевненості.
«Манчестер Юнайтед» — «Лестер» — 1:0
Гол: Рашфорд (6,пен.)

Перемога малою кров'ю
Безумовно, центральним поєдинком 5-го туру було протистояння на «Олд Траффорд», де «червоні дияволи» приймали непоступливий «Лестер». Результати «Манчестер Юнайтед» на старті сезону викликають занепокоєння у вболівальників команди. Домашня поразка від «Кристал Пелас» і нічия з «Саутгемптоном» дали ще більше запитань для Уле-Гуннера Сульшера. До цього поєдинку «лиси» входили в когорту команд, які не знали гіркоти поразки в нинішньому сезоні. Брендан Роджерс змусив гравців і фанів вірити, що його підопічним під силу пробитися в топ-4 ліги.

Суперники розпочали поєдинок без зайвих розхитувань і протягом перших хвилин мали чудові нагоди, щоб відкрити рахунок, але обидва голкіпери продемонстрували високий рівень гри на лінії воріт. Активний початок призвів до призначеного пенальті в бік «Лестера». До м'яча підійшов Маркус Рашфорд і впевнено реалізував одинадцятиметровий удар. Після пропущеного голу гості взяли гру під свій контроль, але окрім дальнього пострілу Чілуела, команда майже нічого не створила біля воріт Де Хеа.

Поєдинок складався з чималої кількості порушень і зупинок. На початку другого тайму у «лисів» була хороша нагода зрівняти рахунок, але «куля» після виконання небезпечного штрафного від Медісона пройшла трохи вище перекладини. Цікаво було спостерігати за ходом зустрічі і 90 хвилин пролетіли на одному диханні. В кінцівці команди обмінялися небезпечними моментами, але гра так і завершилася мінімальною перемогою підопічних Сульшера.
«Тоттенгем» — «Кристал Пелас» — 4:0
Голи: Сон (10,23), ван Анхольт (21, авт.), Ламела (42)

Жахливий СОН для «орлів»
«Тоттенгем» звик дивувати в цьому сезоні, адже розкішні перемоги команда Почеттіно чергує з необгрунтованими поразками. В останніх турах «шпори» сенсаційно поступилися «Ньюкаслу» і не втримали перемогу в матчі з «Арсеналом».

Проти «Кристал Пеласу» «шпори» продемонстрували свою кращу гру, вирішивши долю матчу в першому таймі. У дебюті поєдинку Сон Хин Мін познущався над захисниками суперника і прекрасним ударом в протихід воротарю забив перший гол. Згодом Серж Ор'є прострілив із правого флангу до штрафного майданчика і м'яч у власні ворота відправив Лука Мілівоєвіч.

Такий розклад подій повністю вибив «орлів» із колії і команда пропустила ще два голи до свистка на перерву. Кореєць Сон Хин Мін надпотужним ударом ледь не розірвав сітку воріт Гуаїти і зробив рахунок розгромним. Під кінець першого тайму свій гол забив аргентинець Ерік Ламела, який в ближньому бою переграв воротаря суперника.

Якщо в першому таймі «Тоттенгем» більше працював над голами, то в другій половині зустрічі підопічні Почеттіно попрацювали над «гірчичниками». До списку правопорушників арбітр заніс прізвища Роуза, Вертонгена й Еріксена.

«Шеффілд Юнайтед» — «Саутгемптон» — 0:1
Гол: Дженепо (66)

«Святі» мінімально розібрались із «Шеффілдом»
Новачок англійської прем'єр-ліги «Шеффілд Юнайтед» поступово адаптовується до гри у вищому дивізіоні. За чотири тури чемпіонату підопічні Кріса Вайлдера програли всього раз, а в трьох інших поєдинках покидали поле з набраними очками в активі. У рідних стінах «клинки» особливо небезпечні — з 14 останніх поєдинків на «Бремолл Лейн» «Шеффілд» здобув 10 перемог. «Саутгемптон» розпочав новий сезон з двох поразок, чим сильно розчарував своїх фанів. Головний тренер Ральф Газенгюттль має деякі труднощі в побудові гри своїх підопічних, але останні результати дають надію вболівальниками на позитивний результат.

Команди провели доволі рівний поєдинок з чималою кількістю моментів. В перші 15 хвилин матчу суперники обмінялись небезпечними ударами в ствір. Якщо в епізоді з ударом Че Адамса господарів врятувала стійка воріт, то нападник «клинків» Макголдрик не зумів реалізувати вихід один на один з голкіпером «святих» Ангусом Ганом. Ці ж самі гравці мали ще по одному моменту в кінці тайму, але воротарі були в цей вечір на висоті.

Долю поєдинку вирішив єдиний забитий м'яч, який записав на свій рахунок Муса Дженепо. Після чудового сольного проходу малієць чітко пробив в кут воріт, не залишивши жодних шансів голкіперу суперників. Один із найяскравіших голів туру вдався новачку «Саутгемптона». Слід відмітити, що за десять хвилин до цього головний арбітр поєдинку скасував забитий гол «Шеффілда» через офсайд. «Клинки» всіма силами намагалися зрівняти рахунок, але м'яч відмовлявся йти в ворота гостей. В кінці поєдинку, вийшовший на заміну Біллі Шарп отримав заслужену пряму червону карточку за грубу гру проти суперника. На цьому шанси «Шеффілда» здобути бодай один заліковий пункт стали примарними.

«Норвіч» — «Манчестер Сіті» — 3:2
Голи: Маклін (18), Кандтвелл (28), Пуккі (50) — Агуеро (45), Родрі (88)

«Канарки» сенсаційно здолали «Манчестер Сіті»
«Керроу Роуд» зачекався подібних поєдинків. В очному протистоянні зустрілись чинні чемпіони, котрі тепер виступають в одному дивізіоні. Команда Даніеля Фарке продовжує насолоджуватися виступами в еліті англійського футболу. У свою чергу «міщани» не збираються сходити з переможного рейсу..
З перших хвилин поєдинку стало зрозуміло, що підопічним Гвардіоли протистоїть непростий суперник. «Норвіч» показував високий рівень гри в комбінаційний футбол, швидко виходячи з оборони в атаку.

18-а хвилина матчу змусила занервувати наставника манкуніанців. Після навісу з кутового, найспритнішим в штрафному майданчику суперника опинився Кенні Маклін. Пройшло десять хвилин і досвідчений іспанець вже не розумів, що відбувається. Після грубої помилки Отаменді в центрі поля, вихід два в один реалізував Тодд Кандтвелл. Гол Агуеро у кінцівці першого тайму давав надію вболівальникам «міщан» на позитивний результат поєдинку. Але в грі гостей не спостерігалось звичайної легкості, а в очах гравців не видно було бажання гризти кожен метр футбольного поля.

Друга половина розпочалась з жахливої помилки Стоунза, але Пуккі пробачив супернику. Вже у наступній атаці 29-річний форвард виправився і довів перевагу своєї команди до двох м'ячів. У складі «Сіті» знову відзначився Отаменді, який в цей день був зовсім не схожим на себе. Звичайно, Гвардіола зробив декілька змін у складі — на поле вийшли Де Брейне і Жезус. Суцільне домінування «міщан» на футбольному полі не призводило до небезпечних моментів. «Норвіч» вдало захищався, сівши всією командою на свою половину, і лише під занавіс поєдинку пропустив другий гол. За гостей відзначився новачок команди Родрі, який влучно пробив з дальньої дистанції.
Представник України Олександр Зінченко провів на полі весь поєдинок. WhoScored поставило 22-річному захиснику оцінку 6,6 — це найкращий показник з-поміж оборонної ланки «Манчестер Сіті».
«Борнмут» — «Евертон» — 3:1
Голи: К.Уілсон (23,72), Фрейзер (67) — Калверт-Л'юїн (44)

Старання Рішарлісона, голи Уілсона
Недільну програму англійського футболу відкривав поєдинок на «Дін Корті», в якому місцевий «Борнмут» приймав гостей із Ліверпуля. Звичайно, що обидві команди ставили перед собою завдання здобути три очки.

Вболівальники «Борнмута» були невдоволені початком матчу, адже їх улюбленці віддали ініціативу супернику. У складі «Евертона», як завжди, виділявся бразилець Рішарлісон. Його удар здалеку міг бути прекрасним голом, однак цей постріл тільки розбудив господарів поля, які більше 20 хвилин не розуміли, де вони знаходяться.

Але, яким би сонливим «Борнмут» не виглядав, команді Едді Хау вдалося забити першим. Після розіграшу кутового Каллум Уілсон виявився найспритнішим і вдало зіграв на добиванні. Під кінець тайму «Евертону» вдалося вирівняти рахунок у матчі. Домінік Кальверт-Л'юїн головою замкнув передачу нестримного Рішарлісона.

У другому таймі команди помінялися ролями, але на відміну від «Евертона», «Борнмут» зумів реалізувати свої моменти. На екваторі тайму Фрейзер нестандартно виконав штрафний удар і вивів «вишень» вперед. Крапку у поєдинку поставив Каллум Уілсон, який грамотно переграв Пікфорда в особистій дуелі.

«Уотфорд» — «Арсенал» — 2:2
Голи: Клеверлі (53), Перейра (81,пен.) — Обамеянг (21,32)

Обамеянг забиває, центральні захисники дуркують
У перерві на матчі збірних керівництво «Уотфорда» провело радикальні зміни на тренерському містку — замість іспанця Хав'єра Грасії головним тренером став його співвітчизник Кіке Санчес Флорес, який у сезоні 2015/16 вже очолював «шершнів». Для «Арсенала» виїзд до графства Хартфордшир був дуже важливим, адже конкурент «канонірів» «Манчестер Сіті» сенсаційно програв скромному «Норвічу».

Не дивлячись на те, що «Уотфорд» знаходиться на дні турнірної таблиці, у поєдинку проти іменитого суперника «шершні» виглядали на порядок вище. У перші 20 хвилин матчу підопічні Кіке Санчеса декілька разів потривожили Бернда Лено. Том Клеверлі, Херард Деулофеу, Хосе Холебас почергово провірили реакцію німецького кіпера.

Зусиллями Лено «Арсенал» зумів не пропустити, а ось зусиллями Обамеянга «каноніри» відзначилися двома несподіваними голами. В обох ситуаціях габонець знайшов вільний для себе простір і успішно завершив старання партнерів. Гольові передачі на свій рахунок записали Колашинац та Мейтленд-Найлс.

Отямившись від такого нокдауну, «шершні» знову прийнялись бентежити Бернда Лено. Після 15-хвилинної перерви Том Клеверлі першим засмутив німецького воротаря. Ударом з лінії штрафної він не залишив ніяких шансів голкіперу. Відзначимо, що цей гол «привіз» грецький захисник Сократіс, який віддав передачу в небезпечну зону для партнера. Під занавіс зустрічі інший захисник «канонірів» Давід Луїз не за правилами зупинив Рікардо Перейру. Постраждалий сам прийнявся виконувати пенальті й успішно його реалізував.

Очевидно, що Кіке Санчес надав грі «Уотфорда» нових фарб і команда більше не буде виглядати «донором» на фоні інших клубів.

«Астон Вілла» — «Вест Хем» — 0:0
Гольова засуха на «Вілла Парк»
«Астон Вілла» не дуже впевнено розпочала свій 25-й сезон в англійській прем'єр-лізі. Одна перемога в чотирьох стартових турах чемпіонату, це не те, на що розраховує головний тренер команди Дін Сміт. Що стосується «Вест Гема», то здається представник Східного Лондону знайшов свою гру, а новачок «молотобійців» Себастьян Алле доводить статус найдорожчого гравця в історії клубу.

Перші півгодини зустрічі пройшли повністю під диктовку гостей. У складі лондонців виділявся український вінгер Андрій Ярмоленко, який на 5-й хвилині міг засмутити суперника, але його постріл заблокував Енгельс. Через десять хвилин українець знову відмітився вдалими діями, розпочавши небезпечну атаку в центрі поля, «молотобійці» мали відкривати рахунок, але Алле не вистачило трохи влучності. Господарі оговталися лише під кінець тайму і створили декілька небезпечних моментів біля воріт Фабіанскі, але польский голкіпер впевнено тримав свої ворота в недоторканності.

Після перерви видно було, що наставник «вілланів» Дін Сміт провів серйозну бесіду зі своїми підопічними в роздягальні. На початку тайму вболівальникам господарів було чого хапатися за голову. Дальні постріли Гриліша і Макгіна були досить небезпечними, але їм не вистачило трохи влучності. Після 60-ї хвилини наставники обох команд вирішили оновити флангових гравців, у «Вест Гема» був замінений Ярмоленко, який після вдалого початку поєдинку був непомітний на футбольному полі. А червона картка Масуаку і зовсі змусила Пелегріні випустити Сабалету замість головного творця атак команди Андерсона.

У кінці матчу команди намагалися вирвати перемогу, граючи без центра поля. Однак зустріч завершилась нульовою нічиєю, яка, навряд чи стала позитивним результатом для обох наставників.

Темі Абрахам
Кращий гравець туру
Трансферний бан, який отримав «Челсі» в 2019 році, сильно вплинув на літню кампанію клубу. Заборона купувати нових гравців змусила головного тренера команді Френка Лемпарда розраховувати в першу чергу на вихованців академії «синіх». Темі Абрахам, мабуть, є найкращим уособленням тих змін, які в останні роки переживає «Челсі».

Починаючи з 18 років, переможець юнацької Ліги чемпіонів провів в оренді в чемпіоншипі, де вдало зарекомендував себе на професійному рівні. В першому ж своєму сезоні в «Брістоль Сіті» англійський форвард забив 23 м'ячі і став найкращим молодим гравцем чемпіоншипу. Гра молодого таланта звернула на себе увагу функціонерів «Астон Вілли», яким вдалося домовитися з «Челсі» про оренду Абрахама. Не буде перебільшенням заявити, що саме завдяки вдалим діям Темі «віллани» змогли повернутися до еліти англійського футболу.

Рівень англійської прем'єр-ліги не здивував молодого хлопця і вже зі стартових турів нового сезону 21-річний форвард почав засмучувати суперників. Два дублі і хет-трик — ось гольовий доробок Абрахама за п'ять турів чемпіонату. Високий зріст і швидке прийняття рішень є головними атрибутами його гри в нападі. Побачимо, чи продовжить гравець збірної Англії демонструвати результативну гру в наступних поєдинках чемпіонату.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть в коментарях, чи зуміє «Манчестер Сіті» наздогнати «Ліверпуль»?
Дізнавайтесь більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть