Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход
ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №6
У шостому турі АПЛ розлючений «Манчестер Сіті» накидав торбу голів «Уотфорду», а українець Андрій Ярмоленко допоміг «Вест Гему» перемогти «Манчестер Юнайтед».

Центральний поєдинок туру, в якому зустрічалися «Челсі» і «Ліверпуль, завершився тріумфом «червоних». «Лестер» Брендана Роджерса продовжує дивувати в нинішньому сезоні, «лиси» продемонстрували морально-вольові якості і перемогли «Тоттенгем». Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 6-го туру АПЛ.

Результати 6 туру
«Саутгемптон» — «Брайтон» — 1:3
Голи: Уорд-Проуз (53,п.) — Аке (10), Г.Уілсон (35) К.Уілсон (90+5)
Історична перемога для «Борнмута»
«Саутгемптон» і «Борнмут» є сусідами не тільки в турнірній таблиці, а й територіально — відстань між містами становить 30 миль. У минулому турі обидві команда здобули по три залікових пункти і покращили своє становище в турнірній таблиці. Перед матчем на «Сент-Мері» гості ні разу не перемагали «святих», але подібна статистика не є вічною, що і довели підопічні Едді Хау.

У матчі проти «Евертона» «вишні» двічі забили зі стандартів і продовжили творити подібне в гостьовому поєдинку проти «Саутгемптона». У дебюті зустрічі колишній гравець «Челсі» Натан Аке після подачі з кутового виграв верхову боротьбу і першим записав своє прізвище на табло. Згодом вихованець «Ліверпуля» Гаррі Уілсон прекрасно зіграв на випередження і подвоїв перевагу «вишень». Однак рахунок на табло не відображав того, що відбувалося на полі. «Саутгемптон» прекрасно діяв в центрі поля та створював чималу кількість моментів, але ні Натан Редмонд, ні Джеймс Уорд-Проуз забити не зуміли.

По перерві підопічні Ральфа Хазенхютля на деякий час реабілітувалися перед власними вболівальниками, реалізувавши одинадцятиметровий. Гол на свій рахунок записав улюбленець публіки Джеймс Уорд-Проуз. Після забитого м'яча «святі» влаштували «вишням» щось подібне до монголо-татарської навали, однак фортеця «Борнмута» залишилася цілою та непошкодженою. Під кінець матчу лідер «Борнмута» Каллум Уілсон скористався помилкою Яна Вестергора і Ангуса Ганна і встановив підсумковий рахунок у матчі. Ця перемога не тільки підняла «Борнмут» в турнірній таблиці, а й закінчила невдалу серію на «Сент-Мері», яка становила 16 безпереможних поєдинків.

«Лестер» — «Тоттенгем» — 2:1
Голи: Перейра (69), Медісон (85) — Кейн (29)
«Лиси» на шляху до вершини
«Лестер» все ще сподівається зруйнувати «велику шестірку», але в минулому турі «лиси» поступилися «Манчестер Юнайтед». Поєдинок проти «Тотенгема» видався для підопічних Брендона Роджерса більш вдалим і «лиси» ще на крок приблизился до своєї омріяної цілі. «Шпори» продовжили свою невтішну виїзну серію до 13 матчів без перемог.

Гості актвино розпочали поєдинок і вже на другій хвилині гарну нагоду змарнував Сон, після удару корейця м'яч пройшов в сантиметрах від дальної стійки. Але вже через десять хвилин «Лестер» відзначився, гол забив Ндіді. Однак у ситуацію втрутилась система VAR, яка зафіксувала у нігерійця положення поза грою після дального пострілу одноклубника. У складі господарів виділявся півзахисник команди Джеймс Медісон, який декілька разів небезпечно пробивав по воротам лондонців. Перший гол у поєдинку записав на свій рахунок Харрі Кейн. Після сольного проходу англієць в падінні переправив «круглого» у сітку воріт Каспера Шмейхеля.

«Шпори» навмисне віддали гру під контроль супернику, за що і поплатися вже у другому таймі. Але до цього в матч знову втрутилась система відеодопомоги арбітру VAR, яка скасувала гол Ор'є через офсайд одноклубника. На 69-й хвилині поєдинку після позиційної атаки «Лестеру» вдалося зрівняти рахунок — відзначився Рікарду Перейри. Цей епізод надихнув «лисів», які відчували запах перемоги. Під занавіс зустрічі нестримний Джеймс Медісон приніс своїй команді три залікові пункти. Його дальній постріл у стилі Бекхема не залишив шансів голкіперу «Тоттенгема».



«Бернлі» — «Норвіч» — 2:0
Голи: Вуд (10,14)
Одного разу із Крісом Вудом
Після перемоги над «Манчестер Сіті» вболівальники «Норвіча» записали до числа «святих» головного тренера Даніеля Фарке та нападника Теему Пуккі. Така звитяга змусила їх мріяти про зону єврокубків та стабільний виступ в АПЛ, однак після матчу проти «Бернлі» фани «канарок» спустились на землю і знову почали жити реальністю.

Не є таємницею, що кожна команда АПЛ відчуває чимало складнощів, граючи на «Терф Мур» проти місцевого «Бернлі». «Норвіч» не став виключенням. З перших хвилин господарі поля захопили ініціативу, яку перетворили в два забитих гола. Новозеландський форвард Кріс Вуд влаштував справжній бенефіс. Спочатку він головою замкнув подачу Вествуда з кутового, а через чотири хвилин з тієї ж самої позиції, але на цей раз ногою, завершив старання партнерів.

Звичайно, що така перевага додала впевненості господарям поля і вони спокійно продовжували контролювати гру. У середині першого тайму Моріц Ляйтнер прекрасно пробив здалеку, але після його удару м'яч «лизнув» ліву штангу і покинув поле.

По перерві вболівальники спостерігали звичне для «Бернлі» явище — надійна гра в обороні та спокійний контроль м'яча в центрі поля. «Кларетові» не одного разу доводили нам, що вони грають в прагматичний футбол, тому прекрасних вистав від них чекати не потрібно. У другому таймі все відбувалося за сценарієм господарів поля. Безумовно, що «Норвіч» намагався створювати моменти, однак до кінця гості не зуміли зрозуміти філософію Шона Дайча. «Бернлі» слідом за «Борнмутом» піднявся в турнірній таблиці і наблизився до зони єврокубків.
«Манчестер Сіті» — «Уотфорд» — 8:0
Голи: Сільва (1), Агуеро (7, п.), Марез (12), Б. Сілва (15,48,60), Отаменді (18), Де Брейне (85)
«Шершні» розбилися об «міські» стіни
Неочікувана поразка від «Норвіча» не на жарт розізлила підопічних Хосепа Гвардіоли. Посеред тижня «міщани» не залишили жодних шансів донецькому «Шахтарю» у Лізі чемпіонів. Тепер манкуніанцям протистояв «Уотфорд», який в минулому турі вирвав нічийний результат у «Арсенала» під керівництвом нового тренера Кіке Санчес Флореса. У цьому сезоні «шершні» ще не знали смаку перемог й подібна тенденція продовжилась в цьому поєдинку.

Голепад у матчі подарував вболівальникам надзвичайну насолоду. «Манчестер Сіті» розпочав з місця в кар'єр і вже на першій хвилині Давід Сільва відкрив рахунок у поєдинку. Буквально через кілька миттєвостей нападник гостей Деулофеу не реалізував вихід один на один з Едерсоном. На сьомій хвилині рахунок став вже 2:0 — Серхіо Агуеро відзначився з одинадцятиметрової позначки. Не пройшло й п'яти хвилин, як «міщани» довели свою перевагу до трьох м'ячів. Команди не встигли зіграти й половини першого тайму, а підопічні Гвардіоли наколотили своєму супернику цілу торбу голів. На перерву суперники пішли за переваги господарів у п'ять м'ячів.

З початком другої сорокап'ятихвилинки «Сіті» продовжив феєрити на футбольному полі. Здавалося, що рахунок у поєдинку може бути хокейним. Перевагу до шести голів довів Бернарду Сілва. В той час як Серхіо Агуеро транжирив момент за моментом, 25-річний португалець у невимушеній манері записав на свій рахунок хет-трик. Довершив побиття «Уотфорда» Де Брейне, який в кінцівці поєдинку зробив остаточний рахунок 8:0. «Манчестер Сіті» сповна реабілітувався за поразку в минулому турі. Підопічні Гвардіоли продовжують переслідувати «Ліверпуль», який лідирує в турнірній таблиці.

«Евертон» — «Шеффілд Юнайтед» — 0:2
Голи: Міна (40, авт.), Муссе (79)
«Солодка» перемога для новачка АПЛ
Протистояння на «Гудісон Парк» було особливим для захисника «Шеффілда» Філа Ягелки, який 12 років провів у складі «Евертона». Однак ветеран не приймав участі у поєдинку, та й без його участі «клинки» зуміли здобути три очки. Неочікувана перемога новачка прем'єр ліги підняла команду в першу десятку і вкотре продемонструвала всю непередбачуваність англійського футболу.

«Евертон» з перших секунд поєдинку заявив про свої плани взяти три очки. Однак домінація на футбольному полі не призводила до забитих м'ячів. У складі «ірисок» впевнену гру вже вкотре демонстрував бразилець Рішарлісон. «Шеффілд» багато порушував правила і відверто відсиджувався в обороні. Не завдавши за сорок п'ять хвилин жодного удару у ствір воріт Пікфорда, «клинки» вийшли вперед. Під занавіс першого тайму Йері МІна невдало зіграв у власному штрафному майданчику, переправши «кулю» після навісу з кутового в свої ворота. До такого вболівальники мерсисайдців були не готові, але хід поєдинку давав надії на позитивий результат матчу.

Тотальна перевага у володінні м'ячем, безліч кутових і небезпечних моментів біля воріт Хендерсона не призводили до забитого голу. На 55-й хвилині Маркус Сілва підсилив гру своїх підопічних, випустивши на поле Тосуна та Івобі, але захист «клинків» продовжував демострувати впевнені дії. Навіси з флангів були легкими здобутками для оборони «Шеффілда», який до того ж встигав проводити свої атаки. На 79-й хвилині вийшовший на заміну Ліс Муссе поховав усі сподівання «ірисок»і. За останні 10 хвилин матчу господарі не спромоглися створити бодай один небезпечний момент біля воріт суперника.

«Ньюкасл» — «Брайтон» — 0:0
«Пташина» дружба
Перед звітним туром «Ньюкасл» і «Брайтон» розташувалися поряд в турнірній таблиці, неподалік зони вильоту. Команди розпочали цей сезон досить в'яло, і якщо «Брайтон» ще намагається демонструвати непогану гру, то «Ньюкасл» грає в незрозуміло що. Не дивлячись на те, що «сорокам» вдалося перемогти «Тоттенгем», вони ніяк не можуть призвичаїтись до зміни тренери і їх гра нагадує хаос.

На «Сент-Джеймс Парк» активніше розпочали «чайки», Ніл Мопей та Л'юїс Данк мали стовідсоткові моживості відкрити рахунок, але першому забракло точності, а другий поцілив в перекладину. «Ньюкасл» відповів ударом головою Жоелінтона. Як на мене, бразилець — єдина світля пляма «Ньюкасла» в цьому сезоні. Згодом «Брайтону» вдалося забити, Стівен Альсате побіг святкувати, але система VAR в цьому сезоні нещадна до команд.

Найкращий момент у матчі створили саме гравці «Брайтона» — Аарон Коннолі перекинув воротаря і вже бачив «круглого» в воротах, однак в останню долю секунди Фабіан Шер вибив м'яч із воріт. Відзначимо, що «шкіряний» на половину знаходився в воротах. Під занавіс зустрічі Стівен Альсате вимагав арбітра призначити пенальті, але той не повірив «юному актору».

«Вест Гем» — «Манчестер Юнайтед» — 2:0
Голи: Ярмоленко (44), Кресуелл (84)
Ярмоленко знову забив, «Вест Гем» знову переміг 2:0
У минулому сезоні «Вест Гем» і «Манчестер Юнайтед» знаходилися на різних полюсах турнірної таблиці. Але у нинішньому розіграші АПЛ обидві команди переслідують однакову ціль — потрапляння до зони єврокубків. Якщо для МЮ — це звичне завдання, то в «Вест Гемі» налаштовані рішуче.

У домашньому поєдинку «молотобійці» відразу захопили ініціативу, однак діяли вони досить обережно, не переступаючи рамки дозволеного. Манкуніанці, навпаки, прагнули котролювати гру і створювати моменти, але їм цього не вдалося. Здавалося, що перший тайм завершиться нульовою нічиєю, але в останній атаці «Вест Гем» зумів вийти вперед. Андрій Ярмоленко отримав передачу на лінії штрафної і ударом із робочої лівої ноги відкрив рахунок у матчі.

Такий розвиток подій тільки ускладнив життя для МЮ, адже підопічні Сульшера вже були думками в роздягальні. Після розмови з головним тренером «червоні дияволи» відразу кинулися відігруватися. Прекрасний шанс вирівняти рахунок мав Хуан Мата, але іспанець не влучив по воротам із вигідної позиції. Згодом Скот Мактомінай упустив свою можливість, Фабіанськи розібрався з його ударом. На цьому пристрасть атак МЮ вичерпала себе.

«Вест Гем» витримав натиск суперника і перейшов до звичної для себе гри. Штатний виконавець штрафних ударів Арон Кресуелл двічі пробивав з небезпечних позицій. Після першого удару «круглий» полетів на трибуни, а ось другий удар став справжнім шедевром. Такому виконанню штрафного позаздрив би сам Ліонель Мессі. Гол Кресуелла похоронив всі надії МЮ і «червоні дияволи» вкотре втратили очки.

Відзначимо, що авторитетний спортивний портал WhoScored визнав Андрія Ярмоленка кращим гравцем матчу, оцінивши його дії в 8 балів.

«Кристал Пелас» — «Вулверхемптон» — 1:1
Голи: Дендокер (46, авт.) - Жота (90+5)
«Вовча» непоступливість
«Вулверхемптон» у нинішньому сезоні провів більше десятка поєдинків, адже команда проходила кваліфікаційні раунди в Лізі Європи. Тому не дивно, чому підопічні Нуну Санту розташувалися в зоні вильоту перед звітним туром. «Кристал Пелас» виглядає також нестабільно, після перемоги над «Астон Віллою» «орли» пролетіли, як фанера над Парижем, у матчі проти «Тоттенгема».

У першому таймі команди створили на двох лише один реальний момент — захисник «вовків» Доерті з вбивчої позиції влучив у воротаря. Після не досить яскравої першої половини команди відразу завелися по перерві.

На 46-й хвилині Леандер Дендокер засмутив власних вболівальників, відправивши м'яч у свої ворота. Звичайно, що вини його в тому голі не було, адже він реагував на удар суперника і м'яч від його ноги збив із пантелику воротаря, який залишився не при справах. У середині тайму Ромен Сесс дійсно підставив своїх партнерів, отримавши червону карточку. «Кристал Пелас» міг відразу нокаутувати суперника, але Бентеке намудрував і з вигідної позиції влучив у воротаря.

Під занавіс зустрічі «орли» вже думали про наступний матч і поплатилися за це голом. На п'ятій доданій хвилині Дієго Жота прекрасно зіграв на дальній штанзі і приніс «вовкам» один заліковий пункт.

«Арсенал» — «Астон Вілла» — 3:2
Голи: Пепе (59,пен.), Чемберс (81), Обамеянг (84) — МакГін (20), Уеслі (60)
Rock can fold either symmetrically or asymmetrically.
Після успішного виїзду до Франкфурта «Арсенал» чекала загадкова «Астон Вілла». Новачок АПЛ в цьому сезоні хоч і знаходиться на дні турнірної таблиці, однак демонструє привабливу для вболівальника гру.

Перший тайм став для «Арсенала» страшним сном. Джон МакГін прекрасно відгукнувся на передачу Ель-Газі і відкрив рахунок у поєдинку. Згодом захисник «канонірів» Мейтленд-Найлс отримав червону карточку і залишив команду в меншості.

Після п'ятнадцяти хвилин перерви господарі поля зуміли реабілітуватись на деякий час — Ніколя Пепе реалізував пенальті, який заробив Матео Гендузі. Але «Арсенал» радів лише хвилину, адже бразилець Уеслі знову вивів «вілланів» вперед.

Такий удар позитивно вплинув на підопічних Унаї Емері. За десять хвилин до закінчення матчу Калум Чемберс незрозуміло яким чином, але зумів зрівняти рахунок. Його удар — це справжня загадка, адже з п'яти метрів він перекинув воротаря і м'яч полетів в дальню дев'ятку воріт. У своїй наступній атаці П'єр-Емерік Обамеянг заробив право виконати штрафний і неймовірним ударом із 18 метрів приніс своїй команді перемогу.

«Челсі» — «Ліверпуль» — 1:2
Голи: Канте (71) - Александр-Арнольд (14), Фірміно (30)
Реванш не вдався
Місяць назад «Челсі» і «Ліверпуль» провели поєдинок підвищеної відповідальності, який проходив у рамках Суперкубка УЄФА. Ви пам'ятаєте, що мерсисайці стали володарями трофею, перемігши в серії пенальті 5:4. Єдиний, хто не реалізував одинадцятиметровий, був Темі Абрахам. Нині 21-річний гравець є одним із кращих бомбардирів АПЛ, на його рахунку 7 голів.

У домашньому поєдинку проти «червоних» саме Абрахам міг відкривати рахунок у матчі, але Темі не вдалося дотягнутися до «круглого» після передачі Маунта. Доречі, участь останнього в цій зустрічі була під великим знаком питання. «Ліверпуль» довго розгойдуватися не став і відразу втілив задумане в життя. Мохамед Салах вирішив не виконувати штрафний удар, а віддав пас на набігаючого Александра-Арнольда, останній точно поцілив в праву дев'ятку.

У середині першого тайму відбулося щось неймовірне. Спочатку «Челсі» забив гол зусиллями Аспілікуети, однак рефері не зарахував його через офсайд, який зафіксували в Маунта. Розлючені гравці «синіх» довго дискутували з головним арбітром і поплатилися за це ще одним голом. Після чергового розіграшу стандарту Роберто Фірміно виявився найспритнішим в штрафній суперника і головою подвоїв рахунок у матчі.

По перерві «Ліверпуль» переключився на режим «спокій» і перейшов більше до захисної гри, однак на початку другого тайму Боббі Фірміно мав шанс оформити дубль, але Кепа здійснив прекрасний сейв.

У середині тайму Нголо Канте спочатку не забив з кута штрафної, але згодом виправився і скоротив рахунок у матчі. Безумовно, що вболівальники чекали від «Челсі» справжнього шторму на ворота «червоних», але цей шторм перетворився на штіль. Лише одного разу Сезар Аспілікуета міг принести нічию своїй команді, але Адріан в той вечір був на висоті.

Бернарду Сілва
Кращий гравець туру
Безумовно, що всі гравці «Манчестер Сіті» відіграли ідеально в поєдинку проти «Уотфорда». Здобувши не типову для АПЛ перемогу, «міщани» продовжують гонитву за «Ліверпулем».

Серед всієї ланки напади найпомітнішим був португалець Бернарду Сілва, який відзначився хет-триком. Для «Сіті» забивати купу голів — це звичне явище, однак Сілва ніколи не був тим гравцем, який відігравав ключову роль в таких перемогах «міщан».

Однак у нинішньому сезоні Бернарду помітно змінився. Він став більше брати на себе гру і не боїться більш іменитих колег, які можуть накричати на нього після невдалих дій. У матчі з «Уотфордом» португалець забив всі голи майже з одної зони. Звичайно, що вони не дуже привабливі, однак це чергове доведення того, що Бернарду знайшов своє постійне місце на полі і партнери добре про це знають.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардри
Пишіть в коментарях, чи зуміють «Вест Гем» та «Лестер» завершити сезон в зоні Ліги чемпіонів?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть