Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход



ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №7

У центральному матчі сьомого туру «Манчестер Юнайтед» та «Арсенал» сильнішого не виявили. Представник України в АПЛ Андрій Ярмоленко вдруге поспіль забиває, однак на цей раз «Вест Гем» не зумів перемогти.

Фаворити чемпіонату «Ліверпуль» та «Манчестер Сіті» набрали чергові три пункти, але суперники нав'язали лідерам серйозний супротив. «Лестер» наколотив «Ньюкаслу» п'ять м'ячів і закріпився на третій сходинці в турнірній таблиці. Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 7-го туру АПЛ.
Результати 7 туру











«Шеффілд Юнайтед» — «Ліверпуль» — 0:1
Гол: Вайналдум (70)
Нелегка здобич
Для «Ліверпуля» виїзд до Шеффілда мав стати легкою прогулянкою, але хлопці Кріса Уайлдера не один раз доводили, що вони не є хлопчиками для биття.

Тактична модель «Шеффілда» є досить нетиповою для АПЛ, адже 3-5-2 — це стиль гри, який притаманний командам італійської серії А. Однак Уайлдеру вдалося інтегрувати цю схему до англійської прем'єр-ліги та успішно застосовувати її на практиці.

Перший тайм пройшов досить мляво, як для поєдинку за участю «Ліверпуля». «Клинки» ні в чому не поступалися більш іменитому супернику. Крім того, саме господарі поля створили перший небезпечний момент — Каллум Робінсон пробив з лінії штрафного майданчика і м'яч в міліметрах розминувся зі стійкою. «Ліверпуль» відповів більярдним ударом Салаха та пострілом Мане, після якого «шкіряний» влучив в ліву штангу.

У другому таймі ситуація розвивалася подібним чином, однак несподіваний гол Вайналдума сплутав всі карти господарям поля. Голандець ударом з лету пробив по воротам Хендерсона, молодий голкіпер десь перехвилювався і пропустив «круглого» між руками та ногами. Якби Дін грав десь у дворі, то мав би віддати 25 копійок супернику. Відзначимо, що перед пропущеним голом «клинки» мали декілька моментів, зокрема постріл Олівера Норвуда.

Під занавіс зустрічі «Ліверпуль» додав обертів і по-справжньому ускладнив життя «Шеффілду». Єгиптянин Мохамед Салах мав прекрасний шанс зробити рахунок комфортним, але вийшовши сам на сам не зумів переграти Хендерсона. На останніх хвилинах Кларк міг зробити Салаха антигероєм зустрічі, але Ліону не вдалося переграти Адріана в ближньому бою. Таким чином, «червоні» продовжують залишатися єдиною командою, яка не втрачала очок у нинішньому сезоні.











«Астон Вілла» — «Бернлі» — 2:2
Голи: Ель-Газі (33), МакГінн (79) — Родрігес (68), Вуд (81)
«Бордова» нічия
«Астон Вілла» розпочала цей сезон досить неоднозначно. Придбавши купу прекрасних футболістів, підопічні Діна Сміта удосконалили свою гру і зробили її цікавішою для вболівальників. Але нонсенс в тому, що «вілланам» не вдається при цьому здобувати очки. У поєдинку проти «Бернлі» перемога вислизнула з рук «левів».

З перших хвилин зустрічі господарі поля заволоділи ініціативою і ринули забивати гол. Джон Макгінн прекрасним ударом головою завдав дебютного удару, але м'яч полетів трохи вище перекладини. Згодом Конор Хуріхейн чудово пробив зі штрафного, однак Нік Поуп недарма захищає кольори національної збірної Англії. На небезпечні моменти «вілланів» підопічні Дайча відповіли неймовірним ударом Макніла зі штрафного, постріл ірландця на себе прийняла перекладина.

Удар Макніла став останнім моментом «Бернлі» в першому таймі, це при тому, що він відбувся на 14-й хвилині. «Астон Віллі» вдалося двічі відзначитися до перерви, але рефері зарахував лише один гол. Спочатку Джон МакГінн побіг святкувати, але його передчасну радість зруйнувала система VAR. За партнера заступився Анвар Ель-Газі, який забив блискуче чистий гол. Єгиптянин у стилі Рауля відгукнувся на передачу Гільбера і першим дотиком відправив «круглого» в ворота «кларетових».

У другому таймі події на полі розвивалися значно активніше. «Астон Вілла» впевнено володіла м'ячем, але такої гостроти, як у першій половині зустрічі, вже не спостерігалося. Гол Джея Родрігеса трохи підбадьорив «вілланів» і вони відповіли забитим м'ячем МакГінна. Але радість Макгінна в цьому поєдинку мала іронічне значення, адже через дві хвилини Кріс Вуд ударом головою вдруге зрівняв рахунок у матчі і встановив підсумковий результат.











«Борнмут» — «Вест Гем» — 2:2
Голи: Кінг (17), К.Уілсон (46) — Ярмоленко (10), Кресуелл (74)
Зв'язка Ярмоленко-Кресуелл знову спрацювала
Після тріумфу над «Манчестер Юнайтед» «Вест Гем» піднявся до зони Ліги чемпіонів і змусив вболівальників мріяти про щось неймовірне. Команда в цьому сезоні демонструє досить зрілу гру і по праву знаходиться в когорті кращих. Фани «Борнмута» також задоволені грою своїх улюбленців, які розкидають суперників по турнірній таблиці і знаходяться за крок від четвірки кращих.

Зустріч на «Дін Корті» розпочалася із голу українця Андрія Ярмоленка. 29-річний вінгер відгукнувся на передачу Алле і ударом із розвороту відкрив рахунок. Шанобливі господарі відбулися легким шоком і через декілька хвилин вирівняли рахунок стараннями Джошуа Кінга. Півзахисник забив після затяжного розіграшу кутового. Доречі, арбітр спочатку не хотів зараховувати гол, але система VAR вказала на хибність рішення рефері.

По перерві «Борнмут» влаштував шторм у воріт Хіменеса, який замінив травмованого Фабіанськи ще в першому таймі. Перша атака «вишень» увінчалась голом Каллума Уілсона, нападник скористався ступором захисників «Вест Гема» і ударом в ближній кут вивів свою команду вперед. Через декілька хвилин Натан Аке побіг святкувати третій гол, який він забив після виконання кутового, але на цей раз система VAR зіграла на користь гостей.

Після навали «Борнмута» підопічні Пеллегріні прийшли в себе і почали диктувати свою гру. Удар Ярмоленка та акробатичний постріл Андерсона стали лише дзвіночком для «вишень». Розв'язка поєдинку наступила на 74-й хвилині, коли Аарон Кресуелл вчасно відчув передачу Андерсона і шаленим ударом прошив воротаря. На цьому запаси голів у матчі були вичерпані, до фінального свистка команди відзначилися лише жовтими картками.

Відзначимо, що авторитетне видання WhoScored оцінило дії Андрія Ярмоленка в 7,8 бала, кращим гравцем матчу визнаний Діклан Райс, якому поставили оцінку 8,2.










«Вулверхемптон» — «Уотфорд» — 2:0
Голи: Доерті (18), Янмаат (61,авт.)
«Шершні» продовжують своє падіння
Грати матчі через два на третій стає для «Вулверхемптона» приємною звичкою. Підопічні Еспіріто Санто потроху звикають до напруженого графіку, хоча на початку нового сезону чемпіонату Англії все виглядало не досить вдало. Тільки у 7-му турі АПЛ «вовки» змогли перемогти свого суперника — на власному полі був битий «Уотфорд». Здається, зміна головного тренера не сильно допомогла «шершням» і команда продовжує залишатися на останньому місці в турнірній таблиці чемпіонату.

Господарі активно розпочали поєдинок і на 18-й хвилині після чудової комбінації рахунок відкрив Мет Доерті, який без особливих труднощів замкнув простріл Педру Нету. Важко сказати, що «Уотфорд» усіма силами пішов вперед, щоб відновити рівновагу в поєдинку. Підопічні Кіке Санчес Флореса намагалися використати стандартні положення і засмутити Руя Патрісію. Однак у роздягальню команди відправилися за мінімальної переваги «вовків».

Рівний початок другого тайму не віщував ніякої загрози для воріт Бена Фостера. Але 61-а хвилина зустрічі стала для гостей фатальною. Все той же Мет Доерті навісив, а захисник «шершнів» Даріл Янмаат невдало зігравши на перехваті, головою зрізав м'яч у свої ворота. Одна «двійка», друга «двійка» і рахунок став 2:0. «Уотфорд» мав декілька непоганих моментів, але в цей вечір португальский голкіпер «вовків» вирішив не давати жодних шансів суперникові. У результаті «Вулверхемптон» впевнено довів поєдинок до логічного завершення і покращив своє положення в турнірній таблиці.











«Кристал Пелас» — «Норвіч» — 2:0
Голи: Мілівоєвіч (21,пен.), Таунсенд (90+2)
«Кристал Пелас» реабілітувався, «Норвіч» продовжує падіння
Вже вкотре «Кристал Пелас» розпочинає сезон досить загадково. Загадковість ця полягає в нестабільності «орлів». Перші тури чемпіонату Англії лондонці пройшли впевнено та безболісно. Перемоги над «Манчестер Юнайтед» та «Астон Віллою» підняли підопічних Ходжсона в зону єврокубків, але поразка від «Тоттенгема» та втрачена вікторія в матчі з «Вулверхемптоном» спустила «Кристал Пелас» в нижню частину таблиці.

Проти «Норвіча» господарі поля розпочали жваво і швидко виконали першу поставлену задачу — гол у дебюті зустрічі. «Орли» заробили право пробити пенальті, який майстерно реалізував Лука Мілівоєвіч. До речі, до забитого голу свої моменти мали Заа та Айю, обидва пробивали з правого кута штрафної, але першому не вистачило влучності, а удар другого парирував Ферманн.

Пропущений гол на деякий час завів гравців «Норвіча», які створили два прекрасних моменти до перерви, але ні Тему Пуккі, ні Том Кандтвелл, відзначитися не зуміли.

У другому таймі команди грали на зустрічних курсах, обмінюючись гострими атаками. Такий розвиток подій завершився лише під кінець зустрічі. У доданий арбітром час Андрос Таунсенд знаходячись під опікою суперників пробив незграбно, але результативно. Ця перемога дозволила «Кристал Пеласу» знову піднятися в єврокубкову зону.










«Тоттенгем» — «Саутгемптон» — 2:1
Голи: Ндомбеле (24), Кейн (43) — Інгз (39)
Вистраждані три бали для «шпор»
Лондонський «Тоттенгем» лихорадить на старті нового розіграшу англійської прем'єр-ліги. «Шпори» чергують перемоги і поразки, не відчуваючи тієї впевненості, що була минулого сезону. Але в матчі проти «Саутгемптона» підопічні Маурісіо Почеттіно показали справжній характер і здобули важливу перемогу. У свою чергу «святим» не можна розслаблятися, адже від зони вильоту команду відділяє лише два пункти.

Перший небезпечний момент мали гості — після націленого удару Хейб'єрга лондонців врятував Уго Льоріс, який, до речі, став головною дійовою особою поєдинку. На 24-й хвилині після дального пострілу рахунок у зустрічі відкрив Тонгай Ндомбеле. Це вже другий гол для французького новачка команди. Здавалося, «шпори» мають продовжити контролювати поєдинок, але в середині тайму Сержу Ор'є знадобилося всього чотири хвилини, щоб отримати дві жовті картки і залишити свою команду у меншості. Більше години «Тоттенгем» був змушений грати вдесятьох, а тут ще й капітан допустився жахливої помилки. Льоріс вирішив показати свою майстерність у грі ногами, але Данні Інгз обікрав суперника і зрівняв рахунок. Ще в першому таймі підопічні Почеттіно зуміли знову вийти вперед. Зіркова трійка Сон-Еріксон-Кейн залишили в дурнях оборону «святих», останній записав на свій рахунок п'ятий гол у чемпіонаті.

Зрозуміло, що після перерви «Саутгемптон» більше атакував і мав декілька непоганих можливостей, щоб вирівняти ситуацію на полі. На 57-й хвилині Льоріс виправився за свою помилку, врятувавши команду після чудового удару зі штрафного Джеймса Уорд-Прауза. У наступній атаці гостей воротар лондонців у неймовірному стрибку витягнув «круглого» після удару головою Йосіди. Ці два сейви змусили забути вболівальників «Тоттенгема» про результативний огріх француза у першому таймі. Господарі дуже рідко виходили в атаку, роблячи головний акцент на захисних діях. Головну загрозу для воріт суперника створював Кейн, али рахунок залишився без змін. Фіналіст минулорічної Ліги чемпіонів не без проблем повертається в топ-6 АПЛ.








«Челсі» — «Брайтон» — 2:0
Голи: Жоржиньйо (50, пен.), Вілліан (76)
Перша «суха» перемога Лемпарда
«Челсі» Френка Лемпарда поступово втілює в життя тактичні вибудовування головного тренера. Якщо на початку сезона «синіх» ще трясло від матча до матчу, то в останніх турах вони продемонстрували злагоджену гру, в очах футболістів з'явився той запал, який притаманний гравцям команд-переможниць. Незважаючи на те, що на минулому тижні «аристократи» поступилися «Ліверпулю», вони зуміли в деяках відрізках матчу нав'язати свою гру.

Поєдинок проти «Брайтона» став особливим для «Челсі» — команда вперше не пропустила в нинішньому сезоні і перемогла з «сухарем». З перших хвилин «сині» заволоділи ініціативою і змусили суперника «поставити автобус». Чудові моменти забити мали Мейсон Маунт та Рос Барклі, обоє вони зіграли на випередження, однак першому завадила стійка, а другий провірив на міцність воротаря.

По перерві захисник «Брайтона» Адам Вебстер по-дитячому прийняв м'яв у карній зоні і завалив на газон Мейсона Маунта. Одинадцятиметровий реалізував італієць Жоржиньйо. Як на мене, то «п'ятірка» «Челсі» з кожним матчем стає справжнім лідером клубу. Згодом свій шанс змарнував Темі Абрахам, його удар виявився під силу Раяну. Нападнику «Челсі» в тому матчі досить часто не щастило, але за нього справу зробили його партнери. Підсумковий результат поєдинку встановив бразилець Вілліан, який потужно пробив із десяти метрів і влучив у ближній кут. Щоправда, нападнику допоміг невеличкий рикошет від захисника гостей.

«Челсі» досить впевнено здобув три залікових пункти і по-справжньому вразив вболівальників клубу, які вже зачекалися за такими ефектними перемогами.








«Евертон» — «Манчестер Сіті» — 1:3
Голи: Калверт-Льюїн (33) — Жезус (24), Марез (71), Стерлінг (84)
Фортуна на боці «міщан»
Після неймовірного домашьного розгрому «Уотфорда» (8:0) «Манчестер Сіті» відправився на «Гудісон Парк», щоб провірити на міць «Евертон». Підопічні Хосепа Гвардіоли повинні були перемагати аби продовжити свою гонитву за лідером чеміпонату «Ліверпулем». Мерсисайдці не можуть знайти своєї гри і залікові бали даються «ірискам» із великими труднощами.

У самому старті поєдинку господарі були змушені провести заміну. Тео Уолкотт не зміг продовжити гру, після того, як м'яч влучив йому у скроню. У результаті медогляду у футболіста було виявлено струс мозку. У «міщан» виділявся Ріяд Марез, який весь матч «крутив хребти» своєму візаві на фланзі. Після чергового прострілу алжирця Гюндоган із декількох метрів не влучив у пусті ворота, гостей врятувала поперечка. На 24-й хвилині домінування «Сіті» вилилося у забитий м'яч, точний навіс де Брейне ударом головою завершив Габріел Жезус. Ще в першому таймі «Евертон» в одній із своїх небагаточисельних атак зумів зрівняти рахунок. Паніка захисників гостей привела до пропущеного голу. Домінік Кальверт-Льюїн легко переправив м'яч у сітку воріт суперника після точного навісу Коулмена.

По перерві картина гри не змінилася. Швидкі атаки «міщан» призводили до небезпечних моментів біля воріт господарів. Забий Йері Міна після навісу зі штрафного, гра могла би скластися для «ірисок» більш вдаліше, але неймовірний сейв Едерсона врятував «міщан» від пропущеного голу. Правий фланг манчестерців продовжував тероризувати оборону суперників. Штрафний, який чудовим ударом у воротарський кут воріт реалізував Ріяд Марез, вивів чемпіона Англії вперед. Варто сказати, що підопічні Сілви не знітилися і намагалися виправдатися перед власними вболівальниками. Відстаючи у рахунку, мерсисайдці створили чудові нагоди аби здобути один заліковий бал. Все той же Кальверт-Льюїн не зміг реалізувати вихід один на один з голкіпером, а через пару хвилин Едерсону прийшлось знову вступати в гру, бразилець у чудовому стилі витягнув «круглого» з самісінького кута воріт. Під занавіс поєдинку всі питання про переможця зустрічі вирішив Рахім Стерлінг, який сильним пострілом відправив м'яч у ближню дев'ятку Пікфорда.










«Лестер» — «Ньюкасл» — 5:0
Голи: Перейра (16), Варді (54, 64), Даметт (57,авт.), Ндіді (90)
Шлях «лисиць» до вершини
У новому сезоні керівництво «Лестера» поставило перед командою амбітні цілі. Підопічні Брендона Роджерса демонструють впевнену гру, що не може не радувати вболівальників клубу. У сьомому турі чемпіонату під гострі зуби «лисиць» потрапили «сороки». Розгромний рахунок повністю підтвердив картину гри на футбольному полі. «Ньюкасл» як і раніше залишився на передостанньому місці в турнірній таблиці.

«Лестер» не збирався втрачати очки при підтримці заповненого «Кінг Павер Стедіуму». На 16-й хвилині зустрічі перевага господарів вилилася в забитий м'яч. Рікарду Перейра виконав сольний прохід із правого флангу і влучно пробив у дальній кут воріт Дубравки. «Ньюкасл» нічого не міг протиставити спритності суперника і тільки робив кволі спроби створити небезпеку біля воріт Шмейхеля. Перед перервою Айзек Хейден у грубому стилі пішов у підкат, ледь не відірвавши ногу Прату. Арбітр поєдинку Крейг Поусен без жодних роздумів дістав червону карту, чим повністю вбив інтригу у протистоянні.

Другий тайм виявився для «лисиць» легкою прогулянкою, після чого хлопці Роджерса могливже готуватися до наступного туру. На полі була лише одна команда, яка демонструвала вишуканий футбол. Спочатку Джеймі Варді подвоїв перевагу своєї команди. Через три хвилини захисник «Ньюкасла» Даметт зрізав м'яч у власні ворота. Вболівальники «сорок» із сумом спостерігали за перебігом поєдинку. Вийшовший на заміну Марк Олбрайтон зробив націлену передачу на Варді, який без проблем записав на свій рахунок дубль. У кінці матчу півзахисник господарів Вілфред Ндіді довів перевагу своєї команди до п'яти м'ячів, поставивши жирну крапку у цьому протистоянні.









«Манчестер Юнайтед» — «Арсенал» — 1:1
Голи: Мактомінай (45) — Обамеянг (58)
Безрадісне дербі
П'ятнадцять років тому протистояння «Манчестер Юнайтед» — «Арсенал» було головною битвою сезону, майстри своєї справи Алекс Фергюсон та Арсен Венгер вирішували долю першого місця в АПЛ. Нині обидві команди переживають кризові роки, тому їх поєдинки вже не мають того присмаку найкращої баталії року.

Поєдинок на «Олд Траффорд» розпочався за переваги господарів поля. Особливо активними виглядали Даніел Джеймс та Скот Мактомінай. Обидві команди допустили таку кількість помилок, що перший момент у матчі виник лише на 28-й хвилині — Андрес Перейра прекрасно змістився в центр і з лінії штрафної пробив по воротам Лено, німець намертво забрав м'яч. «Арсенал» відповів ударом Пепе з середньої дистанції, але прекрасну нагоду забити француз змарнував, відправивши «круглого» на трибуни.

У складі «Арсенала» особливо виділявся Маттео Гендузі, який за десять хвилин заробив на собі дві жовті картки. Здавалося, що команди підуть на перерву без забитих голів, але Стів Мактомінай мав іншу думку. Шотландець неймовірним ударом із-за меж штрафної «розмочив» рахунок у матчі.

У перерві Унаї Емері провів серйозну розмову зі своїми підопічними і з перших хвилин другого тайму вони кинулися відіграватись. Гол прийшов після ювелірної передачі Букайо Сака на Обамеянга, габонець з легкістю переграв голкіпера. Відзначимо, що арбітр спочатку зафіксував офсайд, але система VAR виправила рішення рефері. Через хвилину «Арсенал» мав шанс вийти вперед, але вищезгаданий Сака пробив вище воріт після передачі з правого флангу.

Після такого шоку «Манчестер Юнайтед» зумів оговтатися та створив декілька небезпечних моментів. Можна згадати удар Погба з-за меж карної зони та постріл Рашфорда зі штрафного. Поєдинок завершився нічиєю, яка тільки загострила ситуацію обох команд в турнірній таблиці.

Джон МакГінн
Кращий гравець туру
За останній рік Джон МакГінн став справжньою душею «Астон Вілли». Незважаючи на те, що до переходу в стан «вілланів» півзахисник захищав кольори скромного «Хіберніана», він відразу став гравцем основного складу. Саме його стараннями «Астон Вілла» зуміла перемогти в матчах плей-офф та вийти до еліти англійського футболу. У літнє трансферне вікно «Манчестер Юнайтед» пропонував за гравця близько 50 млн євро, але функціонери «вілланів» мали свої плани на футболіста.

Нинішній сезон «Астон Вілла» розпочала не надто вдало, але в команді налаштовані рішуче. На Джона МакГінна босси клуба роблять велику ставку. Шотландець прийшов у команду опорним півзахисником, однак його креативність змусила Діна Сміта перемістити МакГінна на позицію «вісімки». Його головний козир — це перший пас, саме він є диспетчером атак «Астон Вілли».

У матчі з «Бернлі» МакГінн продемонстрував свої найкращі якості та зумів відзначитися двома голами, один із яких не зарахувала система VAR. Крім того, шотландець відпрацював чимало у відборі, змушуючи гравців «Бернлі» шукати інших варіантів розвитку атаки. На його рахунку два успішних перехоплення та чотири обіграші. Авторитетний спортивний ресурс WhoScored визнав МакГінна кращим гравцем поєдинку і поставив йому оцінку 7,9.

Головні коментарі туру
Уле-Гуннар Сульшер
Ми ведемо в рахунку 1:0, але потім не забиваємо другий гол, який необхідний для закріплення переваги і внутрішньої впевненості. Необхідно більш критично ставитися до власної гри. Ми повинні виносити уроки з помилок, що сталися в матчах. Ми постійно зупиняємося за крок до перемоги. Це розчаровує.
Юрген Клопп
Не всі наші матчі виходять гарними, ми повинні наполегливо працювати на результат. Ви зобов'язані завжди поважати суперника. Це був один з тих поєдинків, які ми повинні були виграти. Я був розчарований, і в перерві ми говорили про це.
Хосеп Гвардіола
Ми знали, що «Ліверпуль» знову виграв, а розрив у вісім очок був досить великим. Нам вдалося забрати три очки в матчі з «Евертоном» і тепер розрив становить всього п'ять очок. Ми знаємо, з якою командою маємо справу. За їхніми плечима сім перемог поспіль в АПЛ, вони виграли Лігу чемпіонів і продовжують показувати відмінний футбол. Вони - наші головні суперники, і ми розуміємо, що більше не можемо дозволити собі втрачати очки.
Френк Лемпард
З початку сезону Жоржиньйо є одним із лідерів команди як на полі, так і в роздягальні. У кожному матчі він прагне до перемоги і демонструє такий настрій кожною своєю дією. Я задоволений його ставленням до справи. Нашим молодим гравцям слід орієнтуватися на нього в повсякденній роботі.
ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть в коментарях, чи зуміє «Ліверпуль» повторити переможну серію «Манчестер Сіті», яка нараховує 18 поєдинків?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть