Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход



ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №8

У восьмому турі англійської прем'єр-ліги «Вулверхемптон» створив справжню сенсацію, обігравши «Манчестер Сіті» на «Етіхаді». «Ліверпуль» на останніх секундах вирвав перемогу в непоступливого «Лестера», а «Арсенал» у невимушеному стилі переміг «Борнмут».

«Манчестер Юнайтед» продовжує неприємно дивувати своїх вболівальників, на цей раз підопічні Сульшера поступилися скромному «Ньюкаслу». «Тоттенгем» не встиг оговтатися від лігочемпіонівського шоку і з розгромним рахунком програв «Брайтону». Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 8 туру АПЛ.

Результати 8 туру











«Брайтон» — «Тоттенгем» — 3:0
Гол: Мопей (3), Коннолі (32,65)
«Чайки» виступили в ролі стерв'ятників
«Тоттенгем» після жахливого поєдинку в Лізі чемпіонів, у якому команда Маурісіо Почеттіно на власному стадіоні розгромно програла «Баварії» (2:7), відправився до Брайтона. Вболівальники «шпор» очікували від своїх улюбленців впевненої перемоги, яка б стала вибаченням за ганебну поразку на тижні. До того ж і суперник був під силу лондонцям. «Чайки» в свою чергу забили за сім турів чемпіонату всього п'ять голів.

Старт поєдинку показав, що «Тоттенгем» ще не відійшов від єврокубкового поєдинку, і вже на третій хвилині пропустив. Після жахливої помилки голкіпера Уго Льоріса, м'яч у пусті ворота переправив нападник господарів Ніл Мопей. Гол став не найгіршою новиною для фанатів лондонців. Воротар збірної Франції невдало приземлився на газон і вся вага тіла прийшлась на ліву руку. Льоріс втратив свідомість від болю і покинув поле за допомоги медичного персоналу. Цей епізод став ключовим у матчі. Велика кількість браку в діях «шпор» надавала впевненості «чайкам», які відчули запах крові і ринулися вперед. Головним творцем небезпечних моментів біля воріт гостей був Аарон Коннолі, який на 32-й хвилині подвоїв перевагу своєї команди. Здавалося, що це ще не кінець, адже «Брайтон» міг забивати ще й ще.

Після перерви Маурісіо Почеттіно перебудував гру команди і виставив трьох центральних захисників із двома латералями. Перші 15 хвилин другого тайму «Тоттенгем» контролював гру, але суперник був готовий до такого розвитку подій. Після цього відрізку «чайки» знову захопили ініціативу і на 65-й хвилині дубль на свій рахунок записав 19-річний ірландець Коннолі. Дещо пожвавив гру «шпор» вихід Лукаса Моури, який мав два чудових моменти, але голкіпер «Брайтона» Раян в обох епізодах виручив свою команду.

«Тоттенгем» продовжує лихоманити у новому сезоні. Лондонці за вісім турів англійської прем'єр-ліги програли вже третій поєдинок.











«Бернлі» — «Евертон» — 1:0
Гол: Хендрік (72)
«Бернлі» відправив «Евертон» до зони вильоту
«Бернлі» та «Евертон» підходили до очного протистояння у різному настрої. Підопічні Дайча здобули досить важливі очки в останніх трьох турах і розташувалися у верхній частині турнірної таблиці. «Іриски» на відміну від «кларетових» поступилися у трьох поєдинках і на деякий час опинилися у списку аутсайдерів чемпіонату. Безумовно, що зустріч на «Терф Мур» мала велике значення для гостей, але вони знову опустили голову перед суперником.

Для «Бернлі» вже є звичним грати другим номером і будувати власну гру на масовому захисті та швидких контратаках. У поєдинку проти «Евертона» підопічні Дайча не відійшли від своєї стратегії і знову довели правильність вибраної тактики.

Активніше зустріч розпочали гості, як завжди у складі «ірисок» виділявся бразилець Рішарлісон. Для «Бернлі» такий розвиток подій не став несподіванкою. У першому таймі єдиний небезпечний момент створили «іриски» — Алекс Івобі отримав м'яч біля одинадцятиметрової позначки і відразу пробив, захисник господарів Тарковскі не розгубився і заблокував цей удар.

По перерві «Евертон» майже відразу залишився у меншості, другу жовту картку отримав правий захисник Шеймус Коулмен, ірландець ліктем відмахнувся від МакНіла. Після видалення Марку Сілва зробиві певні кадрові перестановки — поле покинув ісландець Сігурдссон, а замість нього з'явився Джибріль Сідібе.

До видалення «Бернлі» грав прагматично і довгий час не міг знайти свого моменту. У середині тайму «Бернлі» отримав право виконати кутовий, який прекрасно розіграли Вествуд із Хендріком, останній залишився самотнім у штрафній суперника і гарматним пострілом забив єдиний гол у матчі.

Під занавіс зустрічі улюбленець публіки Кріс Вуд мав шанс зробити рахунок комфортнішим, однак новозеландець не влучив по воротам з досить вигідної позиції. Ця перемога дозволила «Бернлі» піднятися на сьому позицію. «Евертон» продовжив своє падіння, «іриски» вперше в сезоні розташувалися в зоні вильоту. Очевидно, що ще одне подібне фіаско змусить босів «Евертона» задуматися про зміну тренера.











«Ліверпуль» — «Лестер» — 2:1
Голи: Мане (40), Мілнер (90+5, п.) — Меддісон (80)
«Ліверпуль» склав непростий іспит
«Ліверпуль» на тижні взяв участь у яскравому триллері, перемігши на «Енфілді» в рамках группового етапу Ліги чемпіонів «Зальцбург» (4:3). Тепер на мерсисайдців очікував непростий поєдинок з «Лестером», який у цьому сезоні демонструє привабливу гру. Для наставника «лисиць» Брендона Роджерса цей матч був особливий. Через чотири роки 46-річний спеціаліст повертаєься на «Енфілд», де в сезоні 13/14 йому забракло однієї перемоги, щоб привести «Ліверпуль» до такого бажаного чемпіонства.

Команди доволі рівно розпочали поєдинок без жодної переваги однієї із сторін. «Лестер» впевнено долав звичний для мерсисайдців високий пресинг, але до ударів у ствір воріт було далеко. Гра проходила переважно в середині поля, де суперники і намагалися захопити ініціативу. Обидві команди демонстрували надійну гру в обороні, захищаючись великими силами. У подібних поєдинках долю матчу вирішує один епізод. Під занавіс першого тайму Мілнер зачепився за м'яч у центрі поля і швидко віддав передачу вперед, де після помилки Джоні Еванса вихід один на один з голкіпером «лисиць» реалізував Садіо Мане. Суперники пішли на перерву за мінімальної переваги господарів при рівній грі.

У другому таймі на полі стало більше вільних зон і гра наситилась гольовими моментами. Захисники «Лестера» не завжди встигали за швидкими діями Мане і Салаха, часто порушуючи правила, але впевнена гра на лінії воріт Каспера Шмейхеля вселяла віру у позитивний результат. У середині тайму команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Фірміно з лінії штрафного майданчику пробивав у кут воріт, але м'яч пролетів в сантиметрах від стійки, а у наступній атаці Джеймі Варді не зміг реалізувати вихід один на один з Адріаном. Гру «Лестера» підсилив вихід Айозе Переза, який на 80-й хвилині віддав розрізаючу передачу на Джеймса Меддісона, який сильно пробив під опорну ногу голкіперу мерсисайдців. Адріан не зміг врятувати команду. Нічия була б закономірним результатом поєдинку, але вже в компенсований арбітром час Олбрайтон збив у карному майданчику Мане і привіз у свої ворота пенальті. Одинадцятиметровий удар холоднокровно реалізував Джеймс Мілнер, який приніс «Ліверпулю» восьму перемогу поспіль у чемпіонаті.










«Норвіч» — «Астон Вілла» — 1:5
Голи: Дрміч (85) — Уеслі (14,30), Гриліш (49), Хуріхейн (61), Луїс (83)
Бурхливі розбірки новачків
Безумовно, що на старті сезону «Норвіч» вразив всю футбольну спільноту Англії, і це не лише завдяки перемозі над «Манчестер Сіті». Новачок АПЛ демонстрував незвичну для Туманного Альбіону гру. Це і не дивно, адже наставником «канарок» є німецький спеціаліст Даніель Фарке, який довгий час пропрацював на батьківщині. «Астон Вілла» навпаки розчарувала своїх улюбленців, перед сезоном команда придбала гравців на 100 млн євро, але ніхто з новачків так і не зумів по-справжньому запалати.

Розбірки новачків АПЛ розпочалися досить жваво. Бразилець Уеслі став головним героєм першого тайму — він відзначився дублем. Спочатку нападник відгукнувся на передачу Анвара Ель-Газі, а через декілька хвилин успішно використав пас Хуріхейна. Під кінець тайму форвард не використав нагоду оформити хет-трик — екс-гравець «Брюгге» не реалізував пенальті.

У другому таймі «Астон Вілла» продовжила штурмувати ворота господарів і у першій своїй атаці довела перевагу до непристойної. Джек Гриліш відправив м'яч у нижній кут воріт. Слідом за лідером «вілланів» відзначився активний Конор Хуріхейн, який з кута штрафної зони наніс ідеальний удар. Під занавіс зустрічі Дуглас Луїс зробив рахунок 0:5. «Норвіч» відповів лише голом Йосипа Дрміча у доданий арбітром час.

У матчі проти «канарок» підопічні Діна Сміта забили всі голи, які не забили у минулих зустрічах, і покинули зону вильоту. «Норвіч» отримав чергового ляпаса і спогади про перемогу над «Сіті» вже є не такими райдужними, як дві неділі тому.











«Уотфорд» — «Шеффілд Юнайтед» — 0:0
«Жовта армія» знову залишилася без перемоги
«Уотфорд» в останніх турах переживає справжній шок, новий головний тренер Кіке Санчес Флорес намагається нав'язати команді різноманітні тактичні схеми, однак подібні експерименти завжди закінчувалися провалом, окрім хіба що нічийного поєдинку проти «Арсенала». «Шеффілд» уособлює в собі типового новачка, який поки не розуміє, де він знаходиться, однак завдяки бажанню здобуває очки.

Вперше за півтора роки в основному складі «джмелів» з'явився австрієць Себастьян Прьодль. Тактична побудова «Уотфорда» у поєдинку проти «Шеффілда» зазнала чергових змін. Господарі поля відразу віддали ініціативу супернику, очікуючи помилки від новачка АПЛ. На 10-й хвилині план «джмелів» мав спрацювати, але Андре Грей примудрився не влучити по пустим воротам із трьох метрів. Після цього моменту креативність «Уотфорда» відійшла на дальній план.

«Шеффілд» не цурався йти в напад, але не так активно, як на старті, щоб знову не проспати забіг Перейри та Грея. В одній із позиційних атак «клинки» повинні були виходити вперед, але Фостер вчасно зреагував на зрізку від власного гравця і перевів «круглого» на кутовий. Через деякий час півзахисник гостей Флек пробив із-за меж штрафної, Фостер знову виручив.

У другому таймі «Уотфорд» мав також стовідсотковий момент для того, щоб вийти вперед. Дані Уелбек вийшов тет-а-тет із Діном Хендерсоном, але не зміг його переграти. «Шеффілд» відповів ударом Робінсона з 16 метрів. На останніх хвилинах «жовта армія» зібралася святкувати перемогу, але після удару Доусона Дін Хендерсон у неймовірному стрибку перевів «круглого» на кутовий.










«Вест Гем» — «Кристал Пелас» — 1:2
Голи: Алле (54) — Ван Анхольт (63, п.), Дж. Айю (87)
На «Олімпійському» у Лондоні зустрічалися сусіди по турнірній таблиці «Вест Гем» і «Кристал Пелас». Але якщо раніше ці команди звично було бачити в середині англійської прем'єр-ліги, то в цьому сезоні вони посідають місця у верхній частині чемпіонату. Підопічні Роя Ходжсона намагалися перервати негативну тенденцію в іграх з «молотобійцями» — «орли» з 2015 не перемагали свого суперника зі Східного Лондону. Варто відзначити, що «Вест Гем» грав без свого основного голкіпера Лукаша Фабіанськи, який травмувався у минулому поєдинку чемпіонату.

Гості були не проти віддати ініціативу підопічним Пеллегріні і розпочали матч, роблячи акцент на впевненій грі в обороні. У діях «молотобійців» було багато невиправданих помилок, які заважали створювати небезпечні моменти біля воріт суперника. Перший реальниа нагода для взяття воріт виникла на 28-й хвилині. Після чудової передачі Нобла Андрій Ярмоленко точно прострілив на Алле, який впритул не зумів переграти Вісенте Ігуаїту. Буквально у наступній атаці Андерсон мав два непоганих моменти, але жоден з них не увінчався успіхом. У кінці тайму іспанський голкіпер ще раз врятував команду після рикошету від захисника. У «Кристал Пеласу» вся гострота в атаці надходила від Уілфреда Заа, який забезпечив гарний сон лівому захиснику господарів. Під занавіс тайму Ярмоленко отримав жовту картку, яка стала для нього першою у цьому сезоні.

На старті другої сорокап'ятихвилинки Себастіан Алле виправився за момент у першому таймі і відкрив рахунок у поєдинку. Після чудового комбінаційного розіграшу німецький форвард реалізував точний простріл Фредерікса з правого флангу. Гості швидко зуміли відновити рівновагу у поєдинку. Деклан Райз високо підняв руку у карному майданчику «Вест Гема» і привіз пенальті у свої ворота. До одинадцятметрової позначки підійшов Ван Анхольт, який впевнено розвів «кулю» і голкіпера по різним кутам. Відчувалося, що обидві команди згодні з подібним результатом, але нападник «орлів» Джордан Айю вирішив оскаржити цю тезу, забивши на 87-й хвилині поєдинку. Боковий рефері підняв прапорець, зафіксувавши офсайд, але у ситуацію втрутилась система VAR, яка зарахувала гол ганця. У доданий арбітром час «молотобійці» мали шанс врятувати матч, але вдалі дії Гуаїти завадили господарям зрівняти рахунок.








«Арсенал» — «Борнмут» — 1:0
Голи: Луїз (9)
Влучно та вчасно
У гості до «Арсенала» завітав міцний середняк англійської прем'єр-ліги «Борнмут». Підопічні Едді Хау демонструють атлетичний футбол, який приносить свої плоди. У семи матчах чемпіонату «вишні» набрали одинадцять очків, що є хорошим результатом для клубу. «Каноніри» після розгромного матчу в Лізі Європи проти «Стандарта» (4:0) підходили до поєдинку в досить гарному настрої.

Лондонці відразу показали хто є господарем на «Емірейтсі». Взявши гру під свій контроль, підопічні Унаї Емері вже на восьмій хвилині відкрили рахунок у протистоянні. Після чудової подачі з кутового Пепе, дебютним м'ячем за лондонців відначився Давід Луїз. У середині тайму Пепе накрутив суперника в штрафному і змусив того порушити правила. Стадіон був в очікуванні рішення арбітра Майкла Аткінсона, але система VAR призначили лише кутовий у ворота «Борнмута». Швидкі фланги «Арсенала» і чудова гра в центрі поля Дані Себальоса не залишили жодних шансів супернику в першому таймі, який не завдав ні одного удару по воротам Бернда Лено.

Другий тайм команди розпочали досить інтенсивно. Видно було, що наставник «вишень» провів у роздягальні правильну бесіду. Чудовий шанс зрівняти рахунок мав Каллум Вілсон, який пройшов декількох суперників, але в останній момент вирішив віддати передачу на партнера. У наступній атаці господарів врятував голкіпер, який витягнув м'яч з-під поперечини після удару Лерми. У середині тайму «Арсенал» оговтався від сильного натиску суперника і спокійно довів поєдинок до позитивного результату. Вже в доданий арбтітром час Обамеянг міг забити свій восьмий гол у восьми матчах чеміпонату, але стійка завадила габонцю. Мінімальна перемога дозволила лондонцям піднятися на третю сходинку турнірної таблиці.








«Манчестер Сіті» — «Вулверхемптон» — 0:2
Голи: Траоре (80, 90+4)
Найкращий напад — це захист
Здавалося, «Манчестер Сіті» вийшов на свій переможний шлях, але продовжити цю тенденцію «міщанам» завадив «Вулверхемптон». У минулому турі підопічні Еспіріто Санту нарешті здобули свою першу перемогу у чемпіонаті, був битий абсолютний аутсайдер прем'єр-ліги «Уотфорд». Перемога в матчі з одним із лідерів чемпіонату довела, що невдалі результати «вовків» на старті сезону були прикрим недорозумінням. Цікаво, що і в переможному для «Сіті» сезоні хлопці Санту стали одними із небагатьох команд, котрим вдалося відібрати очки в чемпіона.

Команди не стали довго втягуватися в поєдинок і вже на перших хвилинах мали чудові моменти, щоб відкрити рахунок. Спочатку удар Агуеро з меж штрафного майданчику був заблокований захисниками «вовків», а потім вихід один на один з Едерсоном не зміг реалізувати Кутроне. Центр захисту залишається головною проблемою наставника «міщан». Три виходи віч-на-віч з голкіпером за перші 20 хвилин залишили в Гвардіоли пару сивих волосин. Отаменді має подякувати своєму напарнику по центру захисту Фернандіньо за нуль на табло навпроти колонки команди. В одному з епізодів бразилець двічі врятував господарів від пропущеного голу. У середині тайму діючий чемпіон Англії оговтався після жахливого старту і почав домінувати на футбольному полі. У складі «Сіті» дальніми пострілами відзначилися Стерлінг і Уокер, але Руй Патрісіу двічі врятував команду, показавши клас гри на лінії воріт.

По перерві Гвардіола провів заміну — замість Кайла Уокера на полі з'явився Олександр Зінченко, який зайняв свою звичну позицію лівого захисника. Жоау Канселу перейшов на правий фланг після доволі неоднозначного першого тайму. Стартовий відрізок тайму пройшов у боротьбі в центрі поля. Потім господарі прогнозовано взяли гру під свій контроль і на 65-й хвилині Давід Сільва мав відкривати рахунок, але м'яч після потужного пострілу іспанця зі штрафного влучив у поперечину. Згодом Бернарду Сілва, підібравши «круглого» за межами штрафної суперника, сильно пробив у ствір воріт, але на заваді став одноклубник, який заблокував удар. Все ж таки провальна гра у центрі захисту «міщан» призвела до пропущеного голу. Четвертий вихід один на один «вовків» з Едерсоном реалізував Адама Траоре. А в кінцівці зустрічі все той же Траоре оформив дубль у схожому стилі.









«Саутгемптон» — «Челсі» — 1:4
Голи: Інгз (30) — Абрахам (17), Маунт (24), Канте (40), Бачуаї (89)
Сплав молодості та досвіду в дії
Здається, головний тренер «Челсі» Френк Лампард знайшов правильні слова для своїх підопічних і зумів створити боєздатний колектив. Сплав молодості та досвіду ефективно працює, і 41-річний спеціаліст доводить, що керівництво клубу зробило правильний вибір, призначивши його наставником команди. У 8-му турі чемпіонату «сині» у досить невимушеному стилі здолали «Саутгемптон», який демонструє нестабільну гру цього сезону.

Вже на першій хвилині матчу хавбек «святих» Редмонд мав чудову нагоду відзначитися, але з чудової позиції ударив вище воріт. Надалі гості взяли гру під свій контроль, використовуючи високий пресинг на половині суперника. Боротьба в центрі поля і велика кількість порушень — ось, що запам'яталось у стартовий відрізок поєдинку. Дебютний гол матчу прийшовся на 17 хвилину, коли Хадсон-Одої довгим пасом вивів Темі Абрахама на рандеву з голкіпером і той в один дотик переправив м'яч у сітку. Ще за сім хвилин Мейсон Маунт скористався точним пасом Вілліана і вдруге засмутив Ангуса Ганна, сильно пробивши в ближній кут воріт. «Святі» з труднощами долали середину поля і намагалися шукати успіху на стандартних положеннях. Інтригу в гру повернув Янн Валері, який обійшов шістьох футболістів суперника і віддав передачу у карний майданчик, Денні Інгзу залишалось лише підставити ногу. Але сподівання «святих» поховав Канте, який дальнім пострілом знову збільшив перевагу своєї команди до двох мячів. У кінцівці першого тайму жахливої помилки припустився 21-річний захисник «Челсі» Томорі, який досить невпевнено виглядав протягом всього поєдинку, але після удару Інгза лондонців врятував Жоржиньо, винісши м'яч із пустих воріт.

Другим тайм був менше насиченим на яскраві події. «Саутгемптон» навіть і не намагався відігруватись. Можна лише згадати небезпечний штрафний біля воріт Аррісабалаги, але удар Уорд-Прауза вище воріт звів нанівець всі попередні старання одноклубників. Під занавіс гри Лемпард освіжив атакуючу міць своїх підопічних, на полі з'явився Бачуаї і Пулішич, саме після їх блискавичної комбінації був встановлений остаточний рахунок 1:4. Міші Бачуаї забив свій перший гол у цьому сезоні.

«Челсі» піднімається на п'яту сходинку турнірної таблиці, відстаючи від «Манчестер Сіті» на два очки.









«Ньюкасл» — «Манчестер Юнайтед» — 1:1
Гол: М.Лонгстафф (72)
Падіння МЮ продовжується
Для «Ньюкасла» та «Манчестера» протистояння на «Сент-Джеймс Парк» мало вагоме значення, адже обидва «Юнайтеди» переживають смутні часи. Господарі поля перед звітним туром мали в своєму активі лише одну перемогу — над «Тоттенгемом», а «червоні дияволи» роздають очки на ліво та направо. Відзначимо, що за 30 років команда видала найгірший старт в АПЛ.

Першу нагоду в матчі змарнував парагваєць Альмірон, який прекрасно відгукнувся на передачу Сен-Максімена, але його удар заблокував Магуайр. Взагалі команди були досить скромні на гольові моменти, гра проходила переважно в центрі поля. Кожна із команд відзначилася лише жорстокою боротьбою та жовтими картками. У середині першого тайму 19-річний Метью Лонгстафф розбудив публіку на «Сент-Джеймс Парк» — молодий півзахисник пострілом здалеку влучив у перекладину. На останніх хвилинах першої половини зустрічі Гаррі Магуайр у прекрасному стрибку виграв боротьбу в штрафній «Ньюкасла» і небезпечно пробив, м'яч пролетів в сантиметрах від правої штанги.

У другому таймі головними дійовими особами стали брати Лонгстаффи. Старший брат на досвіді прекрасно діяв в опорній зоні, не даючи супернику масово накинутися на ворота «Ньюкасла», а молодший діяв трохи вище і створював загрозу біля воріт МЮ. В одній із атак Йетро Віллемс віддав ідеальну передачу на Метью Лонгстаффа, котрий саме нестримно мчав до воріт МЮ, і молодий вихованець «сорок» більярдним ударом забив єдиний гол у матчі.

Звичайно, що після пропущенного голу гості намагалися захопити ініціативу, але в них все виходило досить незграбно. На полі не було лідера, який міг би сказати декілька «чарівних» слів, щоб завести команду. Таким чином, МЮ знову поступився, далі справа за босами клуба, ймовірно, що в наступному турі колектив із півночі Англії отримає іншого спеціаліста.

Аарон Коннолі
Кращий гравець туру
19-річний нападник «Брайтона» Аарон Коннолі став головним творцем перемоги «чайок» над «Тоттенгемом», забивши у ворота шпор два м'ячі. Ще на початку сезону мало хто міг подумати, що молодий ірландець зможе себе зарекомендувати у вищому дивізіоні англійського футболу. До поєдинку зі «шпорами» Аарон лише чотири рази виходив на заміну в АПЛ і нічим особливим не відзначався.

Вперше про Коннолі заговорили на молодіжному чемпіонаті Європи U-17, який проходив у нього на батьківщині. Там молодий хлопчина вразив вболівальників своєю технічною грою на швидкості, ставши найкращим бомбардиром турніру. Цікаво, що Аарона не викликають до лав першої команди країни, надаючи перевагу нападнику «Сток Сіті» Скотту Хогану, хоча його команда займає одне з останніх місць в чемпіоншипі.

І ось зірковий час для Коннолі настав у 8-му турі АПЛ. Головний тренер «Брайтона» вперше випустив ірландця у стартовому складі і не прогадав. Нападник спочатку вдало зіграв на добиванні, а в другому таймі в стилі Євгена Коноплянки влучно пробив у дальній кут воріт суперника, принісши «чайкам» важливі три бали. До речі, Коннолі став 100 представником Ірландії, який відзначився у рамках АПЛ.


Головні коментарі туру
Хосеп Гвардіола
«Вісім очок відставання — це багато. «Ліверпуль» втрачає очки при рідкісному збігу обставин. Сьогодні ми створили менше моментів, ніж в інших матчах. Навіть проти «Норвіча» ми створили більше. Ми протистояли настільки багатьом командам, які глибоко обороняються і більш-менш нам вдавалося знайти шлях до воріт, але сьогодні в нас виникли з цим проблеми. Краще не думати, що одна команда у вісьми очках попереду», — цитує Гвардіолу The Telegraph.
Маурісіо Почеттіно
«Травма Уго Льоріса сильно вплинула на гру. Ранній гол і втрата капітана надали емоційний вплив команді. Ми намагалися знайти рішення, зіграти по-іншому, але не вийшло. Зараз дуже складний момент», - сказав Почеттіно в інтерв'ю The Telegraph.
Уле-Гуннар Сульшер
«Ми не можемо радіти власними виступами, і я повинен принести вибачення фанатам. Проте ми затіяли перебудову, і ми доведемо почате до кінця.

Гравці викладаються щосили заради цієї футболки, але в даний момент ми в незвичній для себе позиції. Деяким хлопцям злегка не вистачає холоднокровності. Вони залишаються згуртованими, але ми створюємо недостатньо моментів, щоб перемагати в матчах. Відповідальність за це — на мені. Мені потрібно систематизувати їх думки. Молодим хлопцям не вистачає впевненості в собі, і ми з тренерським штабом і досвідченими гравцями повинні допомогти їм у цьому», — сказав Сульшер в інтерв'ю Daily Star.

Мануель Пеллегріні
«Звичайно, що поразка від «Кристал Пеласа» засмутила нас, адже ми мали чимало гольових моментів для взяття воріт. Суперник реалізував пенальті та чудово розіграв штрафний. Крім цих моментів «Кристал Пелас» більше не створив моментів в нашій штрафній зоні.

Гра рукою Райсом? Ми повинні прийняти систему VAR, адже вона бачить те, що недоступно людському оку. Я завжди казав, що цю систему потрібно застосовувати, коли арбітр здійснив велику помилку», — цитує Пеллегріні офіційний сайт «Вест Гема».

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть в коментарях, чи зуміє команда Лемпарда фінішувати в трійці кращих?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть