Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Пятьсот ассоциаций

2019-11-19 15:37 До кожного нового терміну слід певний час звикати. Бо перед цим був інший, який означав те ... Пятьсот ассоциаций

До кожного нового терміну слід певний час звикати. Бо перед цим був інший, який означав те ж саме, і до якого всі звикли. І далеко не завжди новий термін перемагає. Вже третій десяток років українська гривня бореться, щоб її не називали «рубльом». Внаслідок цієї боротьби частина людей стала називати її «гривнем». А ось термін «реєстрація», введений у 1990-ті замість «прописки», так і не прижився. Усі продовжують називати реєстрацію за місцем проживання по-старому.

Те ж саме — у футболі. Звикнути називати футбольну федерацію «асоціацією» непросто. Навіть чиновники «асоціації» плутаються. І це лише початок! Бо ж на «асоціацію» перейменували лише національну футбольну федерацію. На місцях же — в областях та районах залишилися федерації і процес їхнього перейменування лише розпочався.

Здавалося, зайвий клопіт — переписуй статутні документи, реєструй нову назву в органах влади, заповнюй нові бланки, штампи і печатки. Та насправді все це не зовсім так. Кожному бухгалтеру відомо: будь-яка реорганізація — найзручніший спосіб позбутися тих, хто начальство не влаш­товує, і набрати тих, хто начальству потрібен. Саме це відбувалося кілька років тому, коли всі місцеві футбольні федерації були перезасновані «згідно з вимогами законодавства». Тоді чимало «оновлених» футбольних федерацій очолили чиновники з «вертикалі Порошенка», яким той футбол був до «Рошена».

Тепер вертикаль інша. Тож треба мати змогу змінити тих футбольних керівників, які вже «неактуальні». Саме це, а не «вимоги ФІФА» стало причиною перетворення української футбольної федерації на «асоціацію». У світі є купа футбольних асоціацій, які звуться по-іншому, і це ніколи й нікому не заважало, так само як і нам у попередні 28 років. Але думати про це вже пізно — слід перейменовувати і перереєстровувати обласні та районні футбольні федерації, яких у нас близько 500. І робити це слід якомога швидше — влада в країні може знову змінитися!

Николай НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть