Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №16

У черговому турі англійської прем'єр-ліги відбулося чимало знакових подій, які зав'язали інтригу в чемпіонаті до кінця сезону. «Манчестер Юнайтед» вийшов переможцем у манчестерському дербі, підопічні Сульшера вкотре довели, що є грозою для авторитетів. «Евертон» під керівництвом Данкана Фергюсона несподівано обіграв «Челсі» і покинув зону вильоту.

Лондонський «Арсенал» вперше переміг під керівництвом Юнгберга, а «Лестер» без проблем розібрався з «Астон Віллою» і на шість очків відірвався від «Манчестер Сіті». Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 16-го туру чемпіонату Англії.

Результати 16 туру












«Евертон» — «Челсі» — 3:1
Гол: Рішарлісон (5), Калверт-Л'юїн (49,84) — Ковачіч (52)
Єдність — запорука успіху
«Нарешті!», — промовили до себе вболівальники «Евертона», коли дізналися про відставку Марку Сілви. Португальский спеціаліст достатньо отримав довіри від керівництва клуба, однак йому так і не вдалося втілити в життя заплановане. Для 42-річного спеціаліста придбали висококваліфікованих футболістів, які звикли боротися за трофеї. Однак Сілва не зумів об'єднати команду і справедливо покинув «Гудісон Парк». На тренерський місток боси «ірисок» тимчасово запросили Данкана Фергюсона, який більше п'яти років був помічником різних наставників.

У футбольні роки Фергюсон ніколи не стримував емоцій і завжди демонстрував жагу до перемоги. Цю якість 49-річний спеціаліст передав своїм підопічним, які по-справжньому здивували. Поєдинок у Ліверпулі розпочався досить жваво. Перший серйозний момент «Евертон» відразу реалізував — Рішарлісон головою замкнув передачу Сідібе. Подібні трюки здійснював сам Фергюсон, шотландець полюблав забивати саме після боротьби на другому поверсі.

Загалом перша половина зустрічі пройшла дуже цікаво, адже команди грали без центра поля і створювали чимало моментів. «Челсі» зробив ставку на простріли з флангів, однак захисники суперника повністю виконали свою роботу і не дали Абрахаму та Маунту довести справу до забитих голів.

У дебюті другого тайму «Евертон» вдруге відзначився. Калверт-Л'юїн використав помилку Рудігера, який запустив «свічку» біля штрафного майданчика і не зумів головою вибити «мяч» вперед або в сторону. 22-річний нападник спокійно переграв Кепу. Приємно здивувало, що другий гол не зупинив господарів. Вони вперше в сезоні виглядали єдиним цілим. Відчувалось, що гравці довго чекали цього моменту.

«Челсі» зумів відквитати один гол — Ковачіч шаленим пострілом з льоту пробив із-за меж штрафної зони. Після цього гості «ввімкнули п'яту передачу і помчали забивати другий гол. Але чергові помилки біля власних воріт призвели до голу в свої ворота. Калверт-Л'юїн зреагував на рикошет від Канте і в падінні відзначився черговим забитим м'ячем.

«Челсі» вкотре став панацеєю для команд, які переживають не кращі часи або знаходяться в стадії перебудови. Спочатку був «Вест Гем», нині «Евертон». Мерсисайдський клуб проявив усі свої кращі якості й справедливо здобув три залікових пункти.











«Борнмут» — «Ліверпуль» —0:3
Голи: Окслейд-Чемберлен (35), Кейта (44), Салах (54)
Домінуй і володарюй!
«Ліверпуль» в статусі лідера АПЛ завітав до скромного «Борнмута», який впродовж останніх десяти поєдинків здобув лише одну перемогу. Підопічні Едді Хау виглядають безпомічними без нападників Каллума Уілсона та Джошуа Кінга. Крім того, до лазарету відправився лідер захисту Натан Аке.

«Ліверпуль» спокійно розпочав поєдинок на «Дін Корті». «Борнмут» розумів, що його очікує гра другим номером і постійні загрози від Салаха та Орігі. У дебюті зустрічі єгиптянин втратив чудову можливість забити — нападник пробив досить слабко з вигідної позиції. У середині тайму Мілнер продемонстрував те, чого не потрібно робити. 33-річний ветеран пробив «по ластівкам» із воротарської зони. Гол відбувся у той момент, коли його не чекали. Окслейд-Чемберлен отримав діагональну передачу від Хендерсона і відразу пробив. Під кінець тайму Мохамед Салах дав зрозуміти, що таке висока культура пасу, і зробив асист на Набі Кейта. Гвінеєць в ближньому бою з легкістю переграв Рамсдейла.

По перерві Кейта віддячив Салаху і віддав на нього гольову передачу. 27-річний нападник вибіг з-під захисників і перекинув воротаря. Після цього все стало зрозумілим, а «вишні» повністю склали зброю і чекали лише фінального свистка. Підопічні Клоппа в домінуючому режимі довели поєдинок до логічного закінчення. Чергова перемога дозволила «червоним» відірватись від «Сіті» на чотирнадцять очок.











«Тоттенгем» — «Бернлі» — 5:0
Голи: Кейн (5,54), Лукас (9), Сон (32), Сіссоко (74)
Безпощадний «Тоттенгем»
Після поразки в матчі з «Манчестер Юнайтед» підопічні Жозе Моурінью зробили правильні висновки і без проблем розібралися з «Бернлі».

Зустріч на «Тоттенгем Стедіум» розпочалася з навали господарів. Гаррі Кейн отримав простір на підступах до штрафної і сильним ударом відкрив рахунок. Гравці «Бернлі» не встигли прийти в себе, як Лукас Моура зіграв на добиванні і довів перевагу до двох голів. «Кларетові» не були схожі на себе, у команди не було тої згуртованості, яка притаманна хлопцям Дайча. Крім того, дала про себе знати відсутність диспетчера команда Кріса Вествуда. «Бернлі» не мав ніякого конструктиву в побудовах атак, тому виглядав беззубим.

Прикрасою поєдинку став гол Сона, якого після матчу Моурінью назвав «Соналдо». Кореєць на всіх парах обійшов сімох футболістів суперника і в ближньому бою переграв Ніка Поупа. Подібне вдавалося лише Пеле, Марадоні та Мессі. Відзначимо, що між другим та третім голом «кларетові» створили єдиний небезпечний момент — Брейді головою влучив у хрестовину.

У другому таймі ситуація на полі не змінилася. Гаррі Кейн провів черговий гол — 26-річний англієць з лінії штрафної сильно пробив під перекладину. Крапку в поєдинку поставив Мусса Сіссоко — француз перекинув воротаря «кларетових».

Для «Тоттенгема» ця вікторія може стати точкою відлікою в боротьбі за топ-4. Недарма Моурінью на першій прес-конференції дав зрозуміти, що «шпори» поставили задачу зайняти лігочемпіонівське місце. Для «Бернлі» ляпас від суперника — це черговий доказ того, що команді потрібна глибока лавка для запасних. Адже в Дайча не має альтернативи для ключових футболістів.












«Уотфорд» — «Криста Пелас» — 0:0
Статистика не бреше
Новий головний тренер «Уотфорда» Хайден Малінс реабілітувався за поразку у першому своєму матчі на чолі команди проти «Саутгемптона». «Шмелі» на власному стадіоні здобули одне очко у поєдинку проти «Кристал Пеласа». Суперники довели, що по праву замають лідируючі місця у списку найменш результативних команд англійської прем'єр-ліги.

Перший тайм був одним із найнуднішних у цьому розіграші чемпіонату Англії. Жодного удару у ствір воріт і обмаль небезпечних моментів — все, на що спромоглись суперники. Багато боротьби на кожному клаптику поля призвели до трьох жовтих карток ще до перерви. Особливо енергійно у єдиноборствах діяв Уілфрід Заа, який за весь поєдинок заслужив на вилучення. На 25-й хвилині відбувся один із небагатьох епізодів, котрий міг призвести до взяття воріт. Господарі заробили право на небезпечний стандарт біля штрафного майданчику «орлів». Однак Перейра не зміг перекинути стінку, вишикувану голкіпером гостей.

«Уотфорд» активно розпочав другу сорокап'ятихвилинку. Підопічні Малінса створювали загрозу біля воріт суперника, але до вирішального удару справа не доходила. Деулофеу міг відкривати рахунок, але його пострілу не вистачило влучності. «Кристал Пелас» вдало захищався, роблячі рідкі спроби виходу у контратаки. Одна з них ледь не завершилась взяттям воріт. На 80-й хвилині Айю обіграв захисника і вийшов на оперативний простір, але пробив занадто високо.

Заключний відрізок поєдинку можна записати в актив «Уотфорда». Господарі провели швидку атаку, котра повинна була завершуватись голом, але Кехілл в останній момент вибив м'яч з-під ніг Сарра. У доданий арбітром час «шмелі» мали, напевно, найкращий момент у зустрічі, але Вісенте Ігуаїта самовіддано кинувся на м'яч, врятувавши команду від пропущеного голу. Один набраний бал - вдалий результат у нинішній ситуація «Уотфорда».











«Манчестер Сіті» — «Манчестер Юнайтед» — 1:2
Голи: Отаменді (85) — Рашфорд (23,пен.), Мартіаль (29)
Манчестер запалав червоними кольорами
Для жителів Манчестера поєдинок між двома провідними клубами міста завжди приємне свято. Протягом останніх десяти років протистояння «червоних» та «блакитних» стало ще більш запеклішим, адже «Манчестер Сіті» став не просто конкурентноздантною командою, а справжнім топом європейського футболу. Раніше все було дуже просто — МЮ був гегемоном не тільки Манчестера, а всього Британського півострова, тому матч проти «Сіті» не був таким особливим. Нинішній сезон складається для обох клубів не кращим чином. «Міщани» відпустили далеко вперед «Ліверпуль», а «червоні дияволи» стали грозою для «Великої шестірки». Поєдинок на «Етіхад» — яскравий тому приклад.

Перший тайм проти «Сіті» — кращий відрізок «червоних дияволів» у нинішньому сезоні. Підопічні Сульшера повністю перекусили всі атакувальні наміри господарів поля і вміло використали власні моменти. «Міщани» будували атаки через навіси де Брейне, але гіганти Магуайр і Ліндельоф повністю декласували нападників «Сіті». Жезус, Бернарду Сілва, Давід Сільва та Рахім Стерлінг виглядали ліліпутами на фоні оборонців МЮ. Перший небезпечний момент створили гості — Джеймс пробив з карного майданчика, Едерсон врятував «міщан». Згодом свої нагоди змарнували Лінгард та Мартіаль.

Гол прийшов у середині тайму — Бернарду Сілва опинився у власному майданчику і збив Рашфорда, арбітр вагався призначити пенальті, але система VAR допомогла йому розібратись. 22-річний форвард МЮ без проблем реалізував одинадцятиметровий. Через хвилину Рашфорд знову міг запалити червоні вогні, однак після його удару м'яч влучив у перекладину. А ось Мартіаль виявився точнішим. Француз отримав чудовий пас від Джеймса і пробив у ближній кут — Едерсон не зумів вчасно зреагувати. Під кінець тайму «міщани» оточили головного арбітра, примушуючи його призначити пенальті, але рефері виявився холоднокровним і не піддався на провокації футболістів.

Друга половина зустрічі проходила за домінування Сіті. Де Брейне, Стерлінг та Жезус втратили свої можливості забити. Не дивно, що єдиний гол «міщан» забив Ніколас Отаменді, який замінив травмованного Стоунза. МЮ був готовий до навали суперника, тому вибудував максимально тісну лінію оборони і успішно протистояв діючому чемпіону Англії.

МЮ знову здобув очки з командою, яка входить до «Великої шестірки» АПЛ. «Червоні дияволи» нагадують «Ліверпуль» п'ятирічної давнини, коли мерсисайдці забирали очки в лідерів, а втрачали в матчах з аутсайдерами.











«Астон Вілла» — «Лестер» — 1:4
Голи: Гріліш (45+2) — Варді (20,75), Іхеаначо (41), Еванс (49)
Один епізод вирішив долю поєдинку
«Лестер» продовжує демонструвати неймовірні результати. На тижні керівництво «лисиць» продовжило співпрацю з головним тренером команди Бренданом Роджерсом, який вписує своє ім'я в історію клубу. У поєдинку 16-го туру англійської прем'єр-ліги «Астон Вілла» на власному полі нічого не змогла протиставити претенденту на срібні медалі чемпіонату.

Північноірландський спеціаліст вирішив спробувати зіграти у два нападники і з перших хвилин випустив Іхеаначо в пару до Варді. Проте подібна схема могла вже на старті поєдинку призвести до пропущеного голу. Ель-Газі після чудового прострілу з флангу влучив у поперечку воріт Шмейхеля. Покарання за невикористаний момент прийшло незабаром. На 20-й хвилині нападники «Лестера» організували гол, який на свій рахунок записав Джеймі Варді. Головний епізод, що вирішив долю поєдинку стався за хвилину до першого взяття воріт. Лідер захисту бірмінгемців Тайрон Мінгс потягнув задню поверхню стегна, але лікарі дозволили гравцю продовжити зустріч. У моменті з пропущеним голом, Мінгс зупинився і не допрацював до кінця епізоду, зрозуміло чому. Після цього захисник був замінений.

«Лисиці» відчули проблеми у захисті господарів і тиснули на їх слабкі місця, подвоївши рахунок ще у першому таймі. Келечі Іхеаначо завершив вивірену передачу Меддісона, випередивши оборону суперника. Однак ще до перерви «Віллани» зуміли відквитати один м'яч — красивий удар вийшов у Джека Гріліша. Цей гол давав надію глядачам «Вілла Парк» на цікаве продовження поєдинку.

Швидкий гол по перерві, який точним ударом головою записав на свій рахунок Джонні Еванс перекреслив усі плани Діна Сміта. Гравці «Астон Вілли» не були готові до такого розвитку подій. «Лестер» впевнено контролював хід поєдинку. На 75-й хвилині Варді зробив дубль, встановивши остаточний рахунок гри, хоча моментів у гостей було голів на сім.

«Лисиці» довели свою виграшну серію до восьми матчів поспіль. Цікаво, чи продовжить Роджерс у наступних матчах використовувати подібну тактичну схему.









«Норвіч» — «Шеффілд Юнайтед» — 1:2
Гол: Тетті (27) — Стівенс (49), Болдок (52)
Втомлені «канарки»
На «Керроу Роуд» зустрічались новачки цього сезону англійської прем'єр-ліги — «Норвіч» та «Шеффілд Юнайтед» Підопічні Кріса Уайлдера у минулому турі неочікувано поступилися вдома «Ньюкаслу» і були сповнені бажанням реабілітуватися за невдалий результат. «Канарки» теж програли свій матч на тижні — одному з конкурентів за виживання «Саутгемптону» (1:2).

Фарке залишив одного із лідерів атак команди Тодда Кантвелла у запасі, але це не завадило господарям провести вдалий перший тайм. «Канарки» повели у рахунку вже на 27- хвилині. Подача з кутового призвела до паніки у штрафному майданчнику «клинків», чим сповна скористався Александр Тетті, який сильним ударом застав зненацька голкіпера Хендерсона.

«Шеффілд» не був схожий на самого себе. У команди нічого не виходило в атакувальних діях. У доданий арбітром час до першого тайму гості могли пропустити вдруге. Вранчіч сильно пробив здалеку, але воротар у чудовому стрибку парирував удар.

У перерві Уайлдер провів продуктивну розмову зі своїми підопічними. «Шеффілд» зовсім з іншим настроєм вийшов на другу сорокап'ятихвилинку. Крайні оборонці команди вище почали діяти, збільшуючи кількість гравців при атаці у штрафному суперника. І вже на 49-й хвилині тактичні корективи принесли свої плоди. Болдок навісив, а Енда Стівенс виграв боротьбу на другому поверсі і переправив м'яч у сітку воріт Крула. Через три хвилини гості вийшли вперед. Знову правий фланг «канарок» провалився. Джордж Болдок додав до свого асисту забитий гол.

«Норвіч» виглядав втомленим. Вихід на заміну Кантвелла дещо освіжив гру команди. 21-річний хавбек міг відзначитися, але після його удару Хендерсон вдало зіграв на лінії воріт. У кінці поєдинку «Шеффілд» не використав декільках чудових нагод, щоб збільшити свою перевагу. Макголдрік двічі вибігав майже віч-на-віч з Крулом, але в обох випадках його ударам не вистачило влучності.











«Брайтон» — «Вулверхемптон» — 2:2
Голи: Мопей (34), Проппер (36) — Жота (28,44)
Бойова нічия на «Амексі»
У минулому турі «Брайтон» вперше у своїй історії переграв команду із великої шістки англійської прем'єр-ліги — на виїзді був битий «Арсенал». У поєдинку проти «Вулверхемптона» «чайки» намагалися продовжити переможну ходу, але суперник виявився міцним горішком.

Підопічні Нуну Ешпіріту Санту по ходу сезону знайшли свою гру і зуміли пристосуватися до непростого графіку. Чудові результати на європейській арені підкріплюються 10-матчевою безпрограшною серією у національній першості. «Вовки» не змінювали своїй тактиці і у грі з «Брайтоном». Впевнені захисні дії команди дозволяли швидко переходити з оборони в атаку, створюючи небезпеку біля воріт суперника.

Гості активно провели стартовий відрізок поєдинку. Вже на 10-й хвилині міг відзначитися Невеш, але його дальній удар пройшов у сантиметрах від стійки воріт. У наступному епізоді «Брайтон» врятував вже голкіпер Райан, який у чудовому стрибку відбив удар головою Сесса. Лівий фланг «вовків» робив все, що хотів із захисниками суперника. Діого Жота після швидкої багатоходівки відкрив рахунок у грі, розстрілявши воротаря з меж штрафного майданчику.

Лідирував «Вулверхемптон» недовго. Вже через п'ять хвилин господарі відновили паритет. Стівенс довгою передачею знайшов Ніла Мопея, який в дотик сильно пробив у ближній кут воріт. Руй Патрісіу був не готовий до такого рішення нападника. «Чайкам» знадобилось ще дві хвилини, щоб засмутити португальского голкіпера вдруге. Троссард обіграв на фланзі захисника і зробив націлену передачу до штрафного, Деві Проппер вколотив м'яч у сітку.

«Вовки» зарано повірили у свій успіх, за що були покарані. Але до перерви рахунок знову став рівний. Груба помилка господарів у центрі поля дозволила Жоті оформити дубль.

Другий тайм виявився менш активним. Команди витратили багато сил у першій половині зустрічі і вже не могли грати на високих швидкостях. Суперники мали декілька моментів відзначитися, але оборонці діяли спокійно і без зайвої метушні. Жота міг забивати втретє, але захисники «Брайтона» відважно кинулись під м'яч, заблокувавши удар хавбека. На двох команди завдали лише два удари у ствір воріт. А як ми знаємо — без ударів не буде і голів. Тож результативна нічия на «Амекс Стедіум».











«Ньюкасл» — «Саутгемптон» — 2:1
Голи: Шелві (68), Фернандес (87) — Інгз (52)
Подарунок від Макарті
Головний тренер «Ньюкаслу» Стів Брюс повинен бути задоволений останніми результатами команди. «Сороки» продовжили радувати свого наставника і здобули вольову перемогу у матчі з «Саутгемптоном». «Святі» поступово виходять з кризи, набравши в останніх трьох поєдинках сім очок із дев'яти можливих, але виїзд на «Сент-Джеймс Парк» поклав кінець вдалій серії.

«Ньюкасл» вже звично для себе розпочав гру другим номером, віддавши ініціативу супернику. Гості більше володіли м'ячем і створили декілька непоганих моментів, щоб відзначитися. У середині тайму Редмонд міг виводити свою команду вперед, але Дубравка впевнено діяв на лінії, двічі зреагувавши на удари суперника. «Саутгемптон» компактно діяв у центрі поля, не даючи супернику швидко виходити в контратаки.

Друга сорокап'ятихвилинка розпочалась із швидкого голу «святих». Звичайний виніс м'яча зі своєї половини перетворився у результативну передачу. Дані Інгз скористався помилкою захисту суперника і переграв Дубравку в очному протистоянні. «Ньюкасл» швидко перебудувався і почав діяти першим номером. Збільшуючи тиск на ворота гостей, «сороки» змогли зрівняти рахунок. Енді Керолл, який замінив Жоелінтона, навісив з флангу, а Джонжо Шелві головою переправив м'яч у сітку.

Нічия була б логічним завершенням поєдинку. Однак під занавіс матчу господарі забили переможний м'яч. Федеріко Фернандес перший виявися на підборі і вколотив «круглого» у сітку воріт. Голкіпер гостей Макарті не зміг зафіксувати м'яч після дального пострілу, подарувавши супернику три бали.












«Вест Гем» — «Арсенал» — 1:3
Гол: Огбонна (38), — Мартинелли (60), Пепе (66), Обамеянг (69)
10-хвилинне чудо «Арсенала»
«Арсенал» нарешті перервав свою безвиграшну серію, яка налічувала дев'ять матчів. У поєдинку 16-го туру англійської прем'єр-ліги підопічні Фредріка Юнгберга виявились сильнішими за «Вест Гем». «Молотобійці» після вдалого старту демонструють жахливу гру протягом останнього відрізку чемпіонату, що може стати приводом до ще однієї відставки в сезоні.

Шведський наставник «канонірів» все ще шукає оптимальний склад, і у порівняння з грою проти «Брайтону» (1:2) на полі з'явилось п'ять нових виконавців. Обидві команди програли на тижні свої матчі і підходили до очного протистояння з великими бажанням набрати залікові бали. Але старт зустрічі виявився нудним і нецікавим. Спостерігаючи за грою команд, скаладалося таке враження, що це аматорський дивізон Англії. Жодних тактичних побудов, домашніх заготовок, награних комбінацій. Все на що, робили ставку тренери команд - індивідуальна майстерність своїх підопічних.

Голкіпер «Арсенала» Бернд Лено декілька разів виручав команду після дальніх пострілів суперника. Але в епізоді з голом Ангела Огбонни воротар гостей був безсилий. Захист «Вест Гема» виявився наспритнішим у штрафному майданчику і головою переправив м'яч у сітку воріт — рикошет від свого ж гравця завадив Лено зробити сейв. До кінця тайму «каноніри» нічого не показали, відправившись у роздягальну на серйозну розмову з наставником.

Слова Юнгберга не допомогли, і «Арсенал» продовжив грати не зрозуміло в який футбол. Дії захисної ланки гостей призводили до ряду помилок, котрі повинні були завершуватись голами. Райс пробивав з вигідної позиції, але на місті був Лено. Контролюючи ситуацію на полі, «Вест Гем» розслабився і створив для суперника багато вільного простору. Добре, що у команди Юнгберга є такі класні виконавці попереду.

10-хвилинка у середині другого тайму вирішила долю поєдинку. В результаті чудової багатоходівки гості зрівняли рахунок. Мартинеллі отримав м'яч біля одинадцятиметрової позначки і влучно пробив повз голкіпера «молотобійців». Далі Ніколя Пепе показав чому лондонці виклали за його трансфер рекордну для клубу ціну у розмірі 80 млн євро. Івуарієць накрутив на фланзі суперника і поклав м'яч у дальній кут воріт Мартіна. А в наступному моменті Пепе асистував Обамеянгу, який ударом в падінні довів рахунок до розгромного.

Підопічні Мануеля Пеллегріні не розуміли, що відбувається на полі. Навпевно, і сам чилійський спеціаліст був шокований тим, що трапилося. Керівництву «Вест Гема» вже час задуматись про зміну головного тренера. Команда знаходиться в одному кроці від зони вильоту.

Домінік Калверт-Л'юїн
Кращий гравець туру
Нинішній «Евертон» тягне на своїх плечах талановитий бразилець Рішарлісон. Нападник прийняв участь у половині голів команди і став головним рятівником «ірисок». На його фоні Калверта-Л'юїна є зіркою, яка тільки-но з'явилась на небосхіли. Однак у поєдинку проти «Челсі» Домінік довів, що в «Евертона» є прекрасний нападник, якому потрібно довіряти і частіше випускати в основі.

У цьому розіграші АПЛ 22-річний форвард відзначився трьома результативними ударами, котрі були лише голами престижу. У поєдинку проти «Челсі» футболіст записав на свій рахунок дубль, який допоміг «ірискам» перемогти. Домінік — це типовий гравець, який самотужки знаходить момент. Обидва голи він провів через помилки захисників суперника. Англійський гравець реактивно відреагував на «свічку» Рудігера і в падінні добив «круглого» після рикошету від Канте.

Авторитетний портал WhoScored оцінив дії Калверта-Л'юїна в 9,3 бала. Це кращий показник серед всіх гравців АПЛ у 16-му турі.

Головні коментарі туру
Френк Лампард
«Всі голи були забиті після помилок. В епізоді з першим голом ми упустили Рішарлісона, хоча прекрасно знали, наскільки він небезпечний в повітрі в штрафному. Ще два м'ячі стали наслідком поганої гри в обороні. За рахунку 2:1 ми мали шанси повернутися в гру, але, пропускаючи такі курйозні голи, як третій, зробити це неможливо.

В цілому ми продемонстрували потрібний рівень працездатності, але при цьому поступилися супернику в єдиноборствах, не зумівши впоратися з цим», — приводить слова Лампарда BBC.

Жозе Моурінью
«Ще до цього гола мій син називав його Соналдо. Сьогодні він був Соналдо Назаріо. Саме цей гол прийшов мені на думку сьогодні. Мені пощастило сидіти поруч з Боббі Робсоном, коли Роналдо Назаріо забив схожий гол.

Це була важлива гра, ми домоглися важливого результату. Плюс порадували фанатів, змогли випустити на поле молодь і не пропустити. Я повністю задоволений», — цитує Моурінью Daily Mail.

Уле-Гуннар Сульшер
«Чи був це найкращий матч команди? З урахуванням того, з ким ми грали, то так. Проти нас діяла команда з одними із найкращих гравців у складі. Вони небезпечно атакують проти будь-якого клубу в світі. Ми зробили все можливе, щоб зробити цю гру напруженою.

Я був такий радий тому, як ми почали гру. «Юнайтед» виглядав так, наче міг забити при кожній своїй атаці. Мета була в тому, щоб йти вперед, мова йшла не про стримування або уповільнення гри. Ми грали проти кращої команди в світі, тому ви повинні і добре захищатися. Я дуже задоволений тим, як наші хлопці впоралися з усім», — цитує Сульшера Sky Sports.
Хосеп Гвардіола
«У МЮ є якість в захисті, вони добре грають на контратаках. Ми повинні це прийняти. Це рівень, з яким ми стикаємося в матчах проти «Ліверпуля», «Барселони», «Реала», «Ювентуса». Це команди, яким нам доводиться протистояти. І реальність така, що, може бути, зараз ми не можемо конкурувати з ними.

Нам треба поліпшуватися і рухатися вперед. Слід подивитися на себе і запитати, що ми можемо зробити, щоб знову йти вперед», — цитує слова Гвардіоли BBC.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть у коментарях, чи продовжить МЮ переможну серію?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть